נמל התעופה בן גוריון מתכונן בימים אלה לגל הענק של היוצאים לחו"ל בתקופת הפסח, וחשבונות הבנק מתכוננים לספוג פגיעות מצטברות מרכישת כרטיסי טיסה, חדרי מלון, סחורה שתוברח במסלול הירוק במכס וכמובן גם תוכניות גלישה, כדי לשתף עם החבר'ה את תיעוד החופשה בזמן אמת (ולמהדרין מן המהדרין ב-360 מעלות, כפי שהדגימה סמסונג השבוע).
אז איך אפשר גם להישאר מחוברים בזמן הנופש וגם לא לשלם על זה הון תועפות? בדקנו מה האפשרויות העומדות כיום בפני הישראלים היוצאים לחו"ל כדי לנסות להבין מה הכי כדאי לעשות, בדגש על גלישה סלולרית - כי הודעות SMS הן שימוש נדיר היום ושיחות ניתן לעשות חינם דרך אפליקציות כמו וואטסאפ, מסנג'ר, סקייפ ועוד. שימו לב כי מי שחשוב לו לשמור על המספר שלו - כדאי שלא יחליף סים.
בסקירה התמדקנו בחמש המדינות אליהן הוזמנו, לפי אתר Smartair, הכי הרבה כרטיסים בעונת הפסח הנוכחית: הולנד, גרמניה, תאילנד, איטליה ובריטניה.
התכלס: מה מתאים לכם?
מלבד בתאילנד, ברוב המדינות השאלה היא מה כמות הגלישה שאתם צריכים:
אם אתם משתמשים גם באפליקציות תקשורת וגם, למשל, באפליקציות הזרמת מוזיקה בדרכים או ניווט - כדאי לכם לקחת תוכנית מהספקית הישראלית שלכם או ראוטר נייד אחד לכל המשפחה מהחברות המציעות זאת.
אם אתם מתכוונים רק להתכתב, ולא לשלוח תמונות וסרטונים או לגלוש, ולא איכפת לכם לא להיות מחוברים מהרגע הראשון אחרי הנחיתה - ההליכה לחנות מקומית תחסוך לכם הרבה כסף.
אם טסתם לתאילנד - לכו על המחירים המקומיים, ותקנו איזו וילה בסכום שתחסכו.
הכי פשוט, הכי יקר: לטוס עם החשבון הישראלי
כידוע, ספקיות הסלולר בישראל מציעות כבר זמן רב תוכניות חו"ל מפתות למדי כדי לשכנע אותנו להישאר איתן גם אם יצאנו מגבולות המדינה.
האפשרות הזולה ביותר מוצעת על ידי גולן טלקום, שלקוחות שלה שמשלמים 99 שקל לחודש מקבלים ב-23 מדינות 6 גיגה-בייט גלישה, לצד שיחות והודעות ללא הגבלה (כלומר עם הגבלה, אבל כזו שאין כמעט סיכוי שתגיעו אליה). הבעיות: 23 המדינות הללו רחוקות מלספק את הצרכים של כל הנוסעים, מה גם שרוב מנויי גולן טלקום לא משלמים את המחיר המלא על התוכנית ולכן לא זכאים לחבילה הזו.
הבאה בתור היא פלאפון, שמציעה ב-99 שקל סים עולמי, שמיועד לא רק ללקוחותיה אלא גם למי שבארץ מנויים לחברות מתחרות. כרטיס הסים הזה כולל גיגה-בייט אחד של גלישה, שאם לא ניצלתם עד תום נשמר לכם לחופשה הבאה עד שלוש שנים ממועד הרכישה. אפשר גם לטעון אותו מחדש במחיר 99 שקלים נוספים ולקבל עוד גיגה, שכמובן יישמר גם הוא אם לא ניצלתם את כולו. האפשרות הזו תקפה ב-120 מדינות, שכל החמש שלנו כלולות בהן. החסרונות: תהיו חייבים להחליף את הסים במכשיר ולהשתמש במספר טלפון שונה בזמן החופשה.
כמובן שאפשר גם להישאר עם המספר שלכם והספקית שלכם:
ללקוחות פלאפון מוצעות חבילות גיגה-בייט אחד ל-14 יום ב-199 שקל, 5 גיגה בלי שיחות והודעות ל-30 יום ב-259 שקל, 5 גיגה-בייט + 250 דקות ו-250 הודעות ב-299 שקל ל-14 יום, או חבילת 6 גיגה + 500 דקות והודעות ב-449 שקל. בכל החבילות הללו שימוש בווייז ואינסטגרם לא נספר, כך שתוכלו להשתמש בהן ללא הגבלה.
פרטנר מציעה ללקוחותיה חבילות גיגה-בייט אחד ב-149 שקל, 3 גיגה ב-179 שקל או 5 גיגה ב-249 שקל. בנוסף, קיימת בחברה חבילת 6 גיגה ב-199 שקל (שלא תקפה בתאילנד) ל-21 יום, שבה השימוש בוואטסאפ, פייסבוק, אינסטגרם, ווייז וסנאפצ'ט לא מוחסר מהמגבלה. חבילה משולבת 1,000 דקות או הודעות (כלומר 1,000 יחידות שתוכלו לנצל חלקן להודעות וחלקן לשיחות) ו-3 גיגה ב-299 שקל. החברה מציעה גם חבילת משפחה לעד 6 מנויים יחד, בה כל מגה גלישה מוריד מהתקציב 10 אגורות וכל דקת שיחה או הודעה 30 אגורות, ב-359 שקל.
בסלקום מוצעות חבילות חצי גיגה, 100 דקות ו-100 הודעות ב-199 שקל, 5 גיגה, 200 דקות שיחה ו-200 הודעות ב-249 שקל או 5 גיגה בלבד ל-30 יום ב-219 שקל.
מתווך צמוד
לפחות 3 חברות מציעות לישראלים לקחת איתם מכשירים נוספים שמגיעים עם חיבור בינלאומי לאינטרנט סלולרי ברוב העולם, שאליהן תוכלו לחבר את כל המכשירים שלכם דרך ווייפיי:
בוובינג תקבלו ראוטר נייד הפעיל ב-150 מדינות ומאפשר לחבר עד 10 מכשירים בו-זמנית למשך עד 12 שעות שהוא מסוגל להחזיק בין הטענות. בפנים נמצאים 8 כרטיסי סים, כדי לחסוך החלפה בין מדינות, והם טעונים בגיגה-בייט אחד למשך חודש תמורת 110 שקלים או 5 גיגה-בייט ב-379 שקל. זה המחיר ב-80 מדינות. יש עוד 70 מדינות יקרות יותר. איסוף בנתב"ג.
Skyroam מציעה גם היא ראוטר נייד, אך אצלה המודל שונה מעט: הגלישה לא מוגבלת בכמות, אבל תצטרכו לשלם עליה לפי יום - 8 דולר ליום אם תקנו מהחברה את הנתב ב-100 דולר, וכ-10 דולר ליום אם רק תשאלו ממנה את הנתב. הסים הוא וירטואלי, כך שלא צריך להחליף בין מדינות, ואפשר לעבור באותו יום בין כמה מדינות ללא תוספת תשלום, מכיוון שהוא תקף ל-24 שעות. עם זאת, לנתב הזה ניתן לחבר רק עד חמישה מכשירים בו-זמנית. המכשיר מגיע בדואר עם מעטפה להחזרה לאחר החופשה.
ב-WeMakeIt הנתב הוא אייפד מיני, שגם מגיע עם אפליקציות כמו ווייז, והחבילה היא של 3 גיגה-בייט במחיר שמתחיל מ-255 שקל ליום בודד, דרך 385 שקל למשך שבוע (55 שקל ליום), 560 שקל למשך שבועיים (40 שקל ליום), וזה ממשיך לרדת (אם תטוסו לחודש תשלמו מעט יותר מ-26 שקל ליום). איסוף בנתב"ג.
למיטיבי לכת שלא רוצים לצאת פראיירים: סים מקומי
ברוב המדינות, האפשרות הזולה ביותר היא לרכוש סים מקומי בתשלום מראש (פריפייד, מה שזכה בישראל לכינויים כמו טוקמן וביגטוק) - אבל תצטרכו להתאמץ לחפש אחד כזה לאחר הנחיתה, ולא בכל המדינות זה יוצא יותר זול מהתוכניות שהוזכרו למעלה. הנה מה שמצאנו בחמש המדינות הפופולאריות (שימו לב: מלבד בבריטניה, שבה יש אתרי השוואה ייעודיים, חיפשנו רק בחברות סלולר. בחו"ל, בניגוד לישראל, כמעט לכל סופרמרקט יש מותג סלולר מוזל משלו):
באתרי חברות הסלולר ההולנדיות התקשינו למצוא הצעות "פריפייד" שאינן קשורות לחוזה. היחידה שמצאנו היתה ברשת Vodafone, שמציעה גיגה-בייט אחד תמורת 17.5 אירו (68 שקל) לחודש אחד או 2.5 גיגה-בייט תמורת 40 אירו (194 שקל) למשך 3 חודשים.
בגרמניה, הרשת הזולה ביותר שמצאנו היתה Telekom (לשעבר T-Mobile), שלמרות שרשמית התעריפים שלה דומים לאלו של הרשתות ההולנדיות, בתוכנית אחת שלה היא מציעה ללקוחות פריפייד "הטבת חודש ראשון", שנותנת 1.5 גיגה בכ-5 אירו (19.5 שקל), 10 גיגה בכ-10 אירו (39 שקל) או 15 גיגה בכ-15 אירו (58 שקל) - תעריפי רצפה לעומת המתחרות.
בתאילנד אפשר למצוא ברשת AIS חבילת 2.5 גיגה ב-299 באט (31.5 שקל), 4 גיגה ב-599 באט (63 שקל). ברשת dTac תוכלו לקבל חבילת אינטרנט ללא הגבלה ב-19 באט (2 שקלים) ליום - אלא שיש לשים לב שתוכלו לנצל רק חצי גיגה ביום (שזה מספיק לרוב האנשים, אבל לא למי שגם מעלה את התמונות והסרטונים לרשתות החברתיות וגם מנווט בווייז, למשל) לפני שהמהירות תואט.
באיטליה, שתי חברות הסלולר הגדולות מציעות חבילות לתיירים ב-30 אירו (117 שקל), רק ש-Vodafone נותנת תמורת הסכום הזה 2 גיגה-בייט בלבד (ועוד 300 דקות שיחה ו-300 הודעות), בעוד TIM תיתן לכם במחיר הזה 4 גיגה-בייט (אבל רק 100 דקות שיחה). אגב, בשתי החברות דקות השיחה תקפות גם למדינה ממנה הגעתם, שזה נחמד מאוד.
בריטניה: סריקה מהירה באתרים MobilePhoneChecker ו-uSwitch מצאה לנו עשרות הצעות של חברות סלולר מקומיות, שכוללות כרטיס סים ותוכנית לחודש אחד בלי חוזה, שאחריו ניתן לחדש אותה או לשכוח ממנה. הרשת הזולה ביותר שמצאנו היא gifgaff, שתיתן לכם חצי גיגה-בייט גלישה ב-5 ליש"ט (23 שקל) או גיגה שלם ב-7.5 ליש"ט (34 שקל). תוכנית עם 2 גיגה גלישה ו-500 דקות שיחה בתוך בריטניה עולה 10 ליש"ט (45 שקל), 5 גיגה ב-15 ליש"ט (67 שקל) ו-6 גיגה ב-18 ליש"ט (81.5 שקל). תעריפים דומים למדי מצאנו ברשת Plusnet. עם זאת, מדובר במבצעים שמשתנים כל כמה ימים, ולכן עד שתגיעו יכול להיות שהמחירים האלה לא יהיו בתוקף. מומלץ לבדוק תוקף מבצעים באתרי הספקיות.