לפעמים אומרים על סוקרי מוצרים שהם רק מחפשים מה רע. הטענה הזו הופנתה כלפינו כשבדקנו את שעוני הכושר של פיטביט שהם טובים בסך הכל, אבל לא תומכים בהצגת אותיות עברית - ובכל זאת שווקו בישראל.
בצמיד הכושר FitBit Charge 3 הבעיה נפתרה, אם תקבלו וואטסאפ, או הודעה אחרת בעברית תראו אותה לבן על גבי שחור בשפת אמכם. זה חשוב מאוד והופך את השעונים של החברה לנגישים ורלוונטים יותר לפה, מאשר הדגמים הקודמים. אז איפה בכל זאת אחפש את החלק הרע? אם משלבים עברית ואנגלית - הטקסט מתחרבש. אם כי זה משהו שאמור להסתדר באחת הגירסאות הבאות.
הצמיד הקטן
מדובר בצמיד כושר קטן, נוח וכמעט בלתי מורגש על הזרוע. יש לו רצועה שאפשר לשלוף בקלות ולהחליף בלחיצת כפתור. ולא במובן הקלישאתי של "לחיצת כפתור" יש שם ממש כפתור שמנתק הרצועה ואז אפשר לשים אחת ארוכה יותר. ואני מתעכב גם על זה, כי זה עד כה הכפתור הכי נוח להחלפת הרצועה, משעונים שבדקתי.
יש לו מסך שחור לבן, ולמרות שהוא בגודל 3.8 ס"מ, הוא קריא מאוד. הייתי מצפה שבגלל שאין צבע, ובגלל שהוא מציג מידע רק כשמניפים אותו או לוחצים עליו, הסוללה תחזיק שבועיים. אבל היא החזיקה רק 5 ימים, או 6 ימים בלחץ - קצת פחות מהשבוע שמבטיחה פיטביט.
ההטענה, כמו בשעונים רבים, נעשית במטען ייחודי וספציפי, כך שאם נוסעים ליותר מכמה ימים צריך לקחת אותו ואי אפשר להסתמך על סתם מטען רגיל של סמארטפון, או אפילו על מטען של שעונים וצמידים אחרים של פיטביט.
מפעילים אותו במגע - החלקה של המסך בשביל לעבור בין התפריטים והקשה. אם יש לכם אצבעות עבות מהממוצע, יהיה יותר מאתגר לתפעל אותו, אבל לא מתסכל. אפשר גם ללחוץ על השול השמאלי (לחזרה לתפריט הראשי או לכבות את המסך) - מה שיהיה קצת פחות נוח לשמאליים.
הפיטביט הקטן יודע למדוד דופק, צעדים, טיפוס מדרגות, ריצות בחוץ, ריצות על הליכון, הליכות, הרמת משקולות, רכיבת אופניים -ולחשב את שריפת קלוריות של הפעילות שלכם (על בסיס גובה ומשקל שמכניסים באפליקציה בסמארטפון). חלק מהדברים האלה הוא ידוע למדוד בלי שתודיעו לו "היי, אני רץ עכשיו!". הוא פשוט ירגיש את המהירות וימדוד את הריצה. כל המידע ייצבר באפליקציה.
אין בו GPS מובנה, אז תהיו תלויים בזה של הטלפון. למי שרוצה לצאת לריצה עם כמה שפחות דברים עליו, אבל רוצה לתעד את המרחקים והמסלול - זה קצת מבאס - כי יהיה צריך לצאת עם הטלפון בכיס או על היד בפאוצ'ים האלה שמשום מה עדיין משמשים רצות ורצים. הפיטביט Charge 3 הוא הראשון בסדרה שלו שמיועד לעבודה גם במים - כך שאפשר למדוד גם הישגים בשחיה - אבל רק בבריכה. לא כדאי לקחת אותו לים.
כשהולכים לישון, הפיטביט, כמו שעונים רבים אחרים בודק אם השינה שלכם סבבה - הוא פחות נוח לענוד בשינה, וזמן הסוללה הקצר יחסית הופך את זה לאופציה לא כזאת אטרקטיבית.
יש גם טיימרים ועדכון מזג אוויר (עד כמה שאפשר במסך קטן ושחור לבן). אבל בניגוד לשעונים אחרים - בפיטביט הזה אי אפשר להתקין אפליקציות חיצוניות נוספות, מה שאתם רואים זה מה שאתם מקבלים.
האם לקנות?
הפיטביט החדש, המשווק על ידי באג, עולה 700 שקלים בלבד וכולל את מה שצריך לצמיד כושר בסיסי וקצת מעבר לזה - עבור מי שפה ושם יוצא לרוץ, ללכת, לשחות או אפילו עושה משהו אחד קבוע. זה בהחלט יכול להיות צמיד הכושר הראשון שלכם שיעודד אתכם לא להיות פדלאה.
החסרונות הבולטים הם המטען המאוד ייחודי (שמגיע עם כבל קצר מדי, מה הקטע לא לתת עוד איזה 20-30 סנטימיטר?), העברית שעדיין לא סודרה לגמרי.