תארו לכם עולם מושלם שבו אנשים שמאובחנים עם OCD - כאלה שיוצאים מהבית, נועלים את הדלת, נכנסים לאוטו, מתניעים, תוהים אם הם אכן נעלו וחוזרים לבדוק שלוש פעמים - לא צריכים להשתגע יותר. תארו לעצמכם עולם שבו הילדים נתקעים מחוץ לבית בלי מפתח ויכולים לפתוח אותו, למרות שהם שוב איבדו אותו בבית הספר.
כבר לא מדובר במדע בדיוני. בשוק קיימים היום מגוון מנעולים חכמים, ואנחנו קיבלנו לבדיקה את LOCK8200. מדובר בפיתוח של קבוצת מהנדסים בוגרי רפאל, והוא יכול להסב כל דלת לדלת חכמה ובטוחה שננעלת אוטומטית לאחר הטריקה ושניתנת לפתיחה באמצעות קוד או אפליקציה.
בהתחלה תהינו כמה הפטנט הזה, שמותקן במתקנים רגישים כמו משרדי ממשלה ואתרים ביטחוניים, מתאים לבית פרטי. התבדנו: אם אתם רוצים להרגיש בטוחים וסובלים תמידית מההרגשה ששכחתם לנעול את הדלת - מדובר במוצר מצוין עבורכם.
המנעול LOCK8200 מאפשר כניסה הביתה במגוון דרכים: באמצעות קודן בטיחותי, באמצעות צ'יפ חכם (וחיישן קרבה RFID) שמוצמד לטלפון, או באמצעות אפליקציה שפועלת מכל מקום בעולם. נשמע מסוכן? בחברה מסבירים שהמוצר עבר מבחני בטיחות ומחזיק בתקן אירופי שנחשב "לבטוח ביותר בעולם", ומפחית את הסיכון לפריצה במאות אחוזים. אגב, הרעיון המקורי עלה אצל אחד המפתחים כאשר אביו חלה בפרקינסון ולא היה יכול עוד להשתמש במפתח. הוא החליט לאלתר מנגנון המבוסס על מנוע ששימוש כריב בטיל בליסטי, והבין מיד שיש למוצר שלו שוק.
בהתקנה קצרה על ידי מתקין מקצועי (וסופר נחמד. באמת שמעולם לא נתקלנו בכזה שירות בעבר וראוי לציין זאת), הדלת הופכת להיות דלת חכמה. בכל פעם שסוגרים את הדלת היא ננעלת באופן אוטומטי, כולל נעילת בריחים, והמנעול פועל באמצעות בטריה - כך שאין חשש שתינעלו בחוץ בזמן הפסקת חשמל. אגב, ניתן גם להשאיר בדלת את המפתח הקודם.
האפליקציה עצמה מציעה עוד כמה פיצ'רים מועילים: ניתן להתאים קוד שונה לכל אחד מבני הבית ולהגדיר קודים חד-פעמיים שיפעלו בימים מסוימים ובשעות מסוימות עבור אנשים חיצוניים, וכמובן שניתן לעקוב אחר הכניסות והיציאות מהבית.
ומה עם גניבת קודים?
"החיבור לבית החכם נעשה בפרוטוקול מאובטח שפיתחה החברה. החברה מספקת ללקוחותיה מודם המחובר למנגנון בחיבור יבש (חיבור באמצעות כבל ולא חיבור באמצעות תקן בלוטוס או WiFi), עובדה שמחזקת מאד את בטיחות המוצר וחסינותו נגד פריצות מצד האקרים", אומר נפתלי סדן, מייסד ומנכ"ל משותף בחברת SDS. בחברה מצפים שדלתות חכמות יהפכו לסטנדרט בישראל, ואף טוענים שהלקוחות שיתקינו המוצר יהנו מהנחה בפריימת ביטוח הדירה.
אבל יש גם חסרונות, כמובן. אם פעם יכולנו לצאת לרגע החוצה ולא לנעול, היום אנחנו צריכים להקפיד להשאיר את הדלת פתוחה במעט כדי לא להקיש את הקוד כל כמה דקות. אבל זה בהחלט משהו שניתן להתגבר עליו, בהשוואה ליתרונות.
מחיר: החל מ- 2367 שקלים. להשיג כאן.