אחרי מהפכת הסלולר של 2011-2012, נראה ש-2015 היא שנת מהפכת האינטרנט: החל מהבוקר (ג') ניתן לרכוש בישראל חבילות גלישה ביתיות ישירות מספקיות האינטרנט, בתשלום אחד, כאשר משתי החברות הראשונות שפרסמו מחירים נראה שהסטנדרט הוא 100 שקל לחודש לאינטרנט במהירות 100 מגה-ביט.
שתי החברות הראשונות שמציעות את החבילות החדשות במחיר הנקוב הן 018 (אקספון) ו-012 (סמייל מבית פרטנר). חברות נוספות סירבו לבקשת NEXTER למסור את מחיריהן, מאחר שההכנות לרפורמה עדיין לא הושלמו והן טרם חתמו על הסכמים עם חברות התשתית - בזק והוט. לכן, לטענתן, הן עדיין לא יודעות בוודאות מה יהיו מחירי העלות של השירותים וכמה בדיוק יגבו עליהם.
ההוזלה בשירותי האינטרנט מתאפשרת הודות למה שמכונה רפורמת השוק הסיטונאי, שדחף משרד התקשורת ברשות השר לשעבר גלעד ארדן והמנכ"ל אבי ברגר. הרפורמה מחייבת את בזק והוט לאפשר לספקיות האינטרנט לרכוש מהן את זכות השימוש בכבלים שלהן לצורך שירותיהן. מבחינת הלקוח, ההשלכות הן שהוא ישלם על שירות האינטרנט שלו לחברה אחת, בניגוד למצב בישראל ב-20 השנים האחרונות, בהן כל לקוח שילם פעמיים - פעם אחת לתשתית ופעם שנייה לספקית. גם ההתנהלות של הלקוח תהיה מול חברה אחת, כך שפתרון תקלות לא יאלץ אותו להתקשר לשתי החברות (לדוגמה: בזק ו-012 או הוט ונטוויז'ן).
המחירים החדשים המסתמנים כרגע לאחר ביצוע הרפורמה הם הוזלה משמעותית לעומת המצב הקודם, אך פחות דרמטית מההוזלה שיצרה מהפיכת הסלולר: לפני הרפורמה עמדו מחירי אינטרנט ביתי במהירות 100 מגה-ביט על מעט יותר מ-100 שקל לחברת התשתית ועוד 20-30 לספקית, ובסך הכל קרוב ל-140 שקל.
גם במהירויות נמוכות יותר תהיה הוזלה משמעותית אך לא דרמטית, מכ-110 שקל היום בתשלום לתשתית ולספקית יחד לכ-90 שקל.
הצעד הנוכחי הוא ראשוני וכאמור עוד לא מוסכם. בזק עדיין מנסה לשנות את המחיר המפוקח שנכפה עליה למכור לפיו את שירותי התשתית שלה לספקיות האינטרנט. על הוט עוד לא הוטל מחיר מפוקח, כך שהיא עדיין לא משתתפת ברפורמה. עם זאת, בהמשך, לפי תוכנית משרד התקשורת, יחויבו שתי החברות להחכיר את תשתיתן לא רק לצורך אספקת שירותי אינטרנט, אלא גם טלפון קווי - צעד שהשתיים מתנגדות לו כצפוי ומפעילות לחצים רבים כדי למנוע בטרם יגיע הדדליין לתחילת החיוב - 17 במאי.