החל מדצמבר 2018, לא ניתן יותר לשלם לנהג בקווי דן בשביל להטעין את כרטיסי, הרב קו ולא יהיו יותר כרטיסי נסיעה מנייר. זאת כדי לתת להם להתרכז בנהיגה, ולא בלספור לכם את העודף. החל מינואר יצטרפו לרפורמה גם שאר חברות התחבורה הציבורית, הפועלות בגוש דן.
כרגע, לתקופת הסתגלות מוגבלת, יהיה אפשר לשלם במזומן על נסיעה בודדת, רק בתנאי שיש לכם רב קו (אנונימי או אישי). בהמשך גם אפשרות זו תבוטל, ואי אפשר יהיה לשלם לנהג בכלל - הוא לא יתעסק בכסף. אז איך טוענים את הרב קו?
הפתרון הכי קל
לכו לקיוסק ליד הבית, ניתן להטעין את הרב קו בסכום משולם מראש, לנסיעות בודדות או להטעין אותו ב"הסדרי נסיעה" (כמו חופשי חודשי).
אפשר לשלם על אלה במזומן ובאשראי במאות חנויות, קיוסקים, פיצוציות ורשתות כגון קופיקס. השירות אינו כרוך בעמלה. פרטים לגבי נקודות הטעינה מופיעים באינטרנט ובמוקד "קול קו" בטלפון 8787*. לפי משרד התחבורה קיימות כמעט 4,000 נקודות טעינה במטרופולין תל-אביב.
*נתקלתם בבעיות עם טעינת הרב-קו שלכם או עם תשלום? כיתבו לנו בהודעה לעמוד הפייסבוק של נקסטר.
פתרונות נוספים
בלי רב קו - בעזרת אפליקציית הופ און עולים לאוטובוס, הוא מזהה אתכם באמצעות כל מיני סורקים, ואפשר לשלם ישירות במכשיר - בלי צורך בכרטיס פיזי או בתיקוף על המכונה באוטובוס. רלוונטי במיוחד לבעלי אייפון שלא יכולים למלא איתו רב קו.
מכונות באוטובוסים של חברת מטרופולין מאפשרות לכם להטעין את הרב קו אם הוא נגמר, באמצעות מזומן או כרטיס אשראי - ללא צורך לחפש עמדת הטענה, או לסמוך על זה שהסמארטפון שלכם תומך בהטענה. אם שכחתם את הרב קו בבית - תוכלו לשלם במכונות במזומן ולקבל עודף (או זיכוי, אם נגמר העודף במכונה) ולקבל כרטיס מנייר - כמו פעם.
באמצעות אפליקציית התשלומים PayBox. אם יש לכם מכשירי אנדרואיד עם טכנולוגיית NFC תוכלו לשלם ולהטעין את הכרטיס ישירות באפליקציה על ידי הצמדת הכרטיס למכשיר. אין לכם מכשיר שתומך בטכנולוגיית NFC? תוכלו לרכוש את חוזה הנסיעה המבוקש באפליקציה ולטעון אותו לכרטיס באחת מנקודות הטעינה הייעודיות הפזורות ברחבי הארץ (סניפי צומת ספרים, מכשירי תל-אופן, קיוסקים ועוד).
עליתם לאוטובוס ואין לכם רב-קו? מה עושים תיירים או אנשים שבאו חד פעמית לגוש דן? תוכלו לרכוש רב קו אנונימי בעלות של 5 שקלים, לא כולל מחיר נסיעה. חשוב לציין כי רב קו אנונימי לא ניתן לטעון חופשי חודשי או ערך צבור, אלא רק נסיעה בודדת או חופשי יומי. שימו לב - מעדויות של נוסעים לנהגים רבים עדיין אין כרטיסים למכור, אז צריך לגשת לנקודות שירות או להתייעץ עם דיילים שיעמדו בתחנות.
ניתן גם לשלם על אדם אחר עם כרטיס הרב-קו שלכם אם יש בו סכום משולם מראש.
אפשר לטעון רב קו (בסכום קבוע מראש, בנסיעה בודדת או בהסדרים) בחלק מהאוטבוסים של חברת "דן", כמו בקו 189. חשוב לציין כי המכונות באוטובוסים אינן מחזירות עודף מסיבות תפעוליות ובטיחותיות.
אזרחים ותיקים יכולים לרכוש כרטיס נסיעה בודד אצל הנהג, גם במזומן - לתקופת הסתגלות. כמו כן, בשבועות הקרובים תהיה פריסה רחבה של דיילים וסדרנים של מפעילי השירות שיסייעו לציבור הרחב.
מכשירי "כספונטים": בגוש דן פרושים אלפי מכשירי משיכת מזומן פרטיים הניצבים בקיוסקים, בחנויות הנוחות ובמרכזי בילוי. המכשיר מאפשר טעינת כרטיס הרב קו באשראי בלבד. תוכלו פשוט לראות את הלוגו של רב קו על גבי הכספומט, ולעקוב אחרי ההוראות.
בתחנות הרכבת ובריכוזי תחבורה ציבורית תמצאו את מכונות הטעינה האוטומטיות של משרד התחבורה. ניתן לטעון את הכרטיס במכונות אלו באשראי ובמזומן.
אפליקציות לטלפון ולמחשב
באמצעות אפליקציית HopOn תוכלו להטעין החל מעכשיו כל כרטיס רב קו מרחוק. כלומר להזמין טעינה של כרטיסי הרב- קו ישירות מאתר האינטרנט, לשלם דרכה, ולאחר מכן לטעון את הכרטיס באחת מתחנות טעינה שונות שפרוסות ברחבי הארץ. היתרה תחכה לכם ורק צריך להגיע עם הרב קו למכונה.
זה פתרון טוב להורים שרוצים לשלוח את הילדים שלהם ללא כסף או כרטיס אשראי, או למעסיקים שרוצים למלא את הכרטיסים של העובדים שלהם. אפשר יהיה גם להזמין באפליקציה רב-קו חדש למי שאין לו כרטיס קיים או עקב אובדן או נזק.
אם יש לכם אנדרואיד - תוכלו למלא את הכרטיס בהצמדה לגב טלפון (כמו בסרטון הבא). עקבו אחרי ההוראות באפליקציה. אם הכרטיס שלכם לא מזוהה, נסו להזיז אותו קצת סביב גב המכשיר. אם זה עדיין לא עובד - הסמארטפון שלכם כנראה לא תומך בהטענה כזו (כי אין בו רכיב בשם NFC).
גם באמצעות אפליקציית רב-קו אונליין (למשתמשי אנדרואיד בלבד) תוכלו לעשות את אותן הפעולות. ניתן לרכוש הסדרי נסיעה בקלות באמצעות האפליקציה על ידי הצמדת כרטיס הרב-קו לטלפון, ואפילו לבדוק יתרה וכן לרכוש הסדרי נסיעה. התהליך פשוט מאוד ולוקח כמה רגעים לאחר הזמנת פרטי כרטיס אשראי לחיוב.
אין לכם כרטיס רב-קו? ניתן להנפיק באתר ולקבל אותו עד הבית באמצעות הדואר.
גם אם אין לכם סמארטפון שתומך בהטענה, תוכלו לטעון את הכרטיס באמצעות המחשב בבית: לצורך הטענת הסדרי נסיעה או שינוי פרופיל באמצעות המחשב יש לחבר אליו באמצעות חיבור USB פשוט את קורא הכרטיסים אותו ניתן להשיג במחיר מסובסד של 10 ₪ בחנויות שונות ברחבי הארץ. אחר כך מורידים את התוכנה למחשב (ווינדוס בלבד), מחברים את קורא הכרטיסים ועוקבים אחרי ההוראות.