באחת השבתות בבוקר מצאתי את עצמי מסרק לכלוך ממברשת של שואב אבק וחותך בסכין חלקי לכלוך עקשניים יותר. אחר כך העברתי מטלית על תיבה בשביל להוציא שאריות אבק שלא נפלו לפח. בלילה לפני כן, עברתי בכל הבית והזזתי מהדרך מכשולים - בגדים, צעצועים, כבל הטענה תלוי שנשען על הרצפה, שטיחונים, חגורה של חלוק רחצה ועוד כל מיני חפצים שמקומם על הרצפה, או לפחות נמוך מאוד.
טקס שינה לשואב הרובוטי
מה שקרה בין לבין כל העבודה הקשה שלי, הוא ששואב האבק הרובוטי והעצמאי של LG, ההומבוט טורבו (Hombot turbo), טייל ברחבי הבית וניקה. וניקה. ודרס אותי כמה פעמים, ונחנק כמה פעמים ממכשולים שלא זכרתי להזיז, וקרא לעזרה כשזה התרחש - אבל בעיקר ניקה.
בשבועות הללו פיתחנו מערכת יחסים, בני המשפחה והשואב. אמרנו לו שלום כשהוא הגיע, חמקנו כשהוא פגע ברגליים, צחקנו כשהוא השמיע צלילים מוזרים ובכה שהגלגלים לא נוגעים ברצפה, וצעקנו עליו לעתים כשהוא התקעש להסתובב באותו מקום או לדחוף את דלת השירותים ולהיכנס ברגע שלא ממש מתאים. בערב עשינו לו טקס שינה כמו שעושים לילדים, שכלל נקיון יסודי של תיבת האבק, ניקוי המברשת, החזרתו לעריסה וציפייה לשמוע "ההטענה החלה", בשביל לללכת לישון שלווים.
סיבובים סיבובים בבית
נחזור לעניין הנקיונות. בפעם הראשונה שהוא הגיע לבית, נדרשו שלושה סיבובים כדי לנקות אותו במלואו. מדובר בדירה סטנדרטית, שלפני כן נוקתה באמצעות מטאטא ונשטפה באופן קבוע, אבל לא תדיר. אני לא איש מטונף, אבל לא חולה נקיון.
בפעמים שלאחר מכן, מדי בוקר, הוא הצליח בסיבוב אחד לנקות את הלכלוך שנצבר ברחבי הבית שבו גרים שני בוגרים ופעוטה, ואין חיות בית, ולאחר כל הפעלה נדרש טקס השינה הזה. בדירה אחרת וקטנה יותר, שבה מתגורר אדם בוגר וכלבת ג'ק ראסל פרוותית אבל לא באופן קיצוני, ההומבוט עשה עבודה פחות טובה.
ההומבוט הוא מרובע עם פינות מעוגלות, כך שהוא לא ממש מגיע בעצמו לפינה, על המילימטר, אולם בפינות שלו יש מברשות שמסתובבות ואוספות את הלכלוכים, ומברשת מרכזית שמכניסה אותם לתא האבק. בנוסף, יש לו מטלית יבשה לאיסוף לכלוך עקשן במיוחד.
טיול בחדרים וכמעט מתחת לספה
יש אינספור שואבים רובוטיים בשוק, חלקם של חברות מוכרות יותר, וחלקם גנריים לחלוטין. להומבוט טורבו יש שלל מצלמות וחיישנים שעוזרים לו להתמקם ברחבי הבית, למפות את השטח, ולמצוא חזרה את הדרך לבסיס שלו. להומבוט יש גם שלט רחוק, ואפשר להפעיל אותו באמצעות אפליקציה מכל מקום שיש בו חיבור אינטרנט.
ההומבוט יכול לזוז בזיגזג ברחבי הבית, בזיגזג בתא-אחרי תא (כלומר כל חדר או מרחב בבית בנפרד), בשביל לנקות דירה שלמה, או בספירלה אם יש צורך בניקוי מידי של מקום שנשפך בו משהו יבש. שואבים אחרים עובדים בשיטות אחרות, ושיטת הזיגזג די יעילה. ההומבוט הגיע לכל מקום בבית שהוא הצליח (על כך תיכף), אם כי היו מקומות שהוא עבר עליהם מספר פעמים, ומשטחים שעליהם עבר רק פעם אחת.
הוא נוסע במשך כחצי שעה בשביל לנקות כ-60 מטרים רבועיים של דירה, ומצליח למצוא את דרכו לבסיס - אם כי לפעמים זה לקח לו 10 דקות תמימות למצוא את הבית, ומספר נסיונות לנסוע בקו ישר ומדויק לעריסת ההטענה. כך או כך, הסוללה תמיד הספיקה לו למסעות הללו. הרעש בינוני ונסבל (על פי היצרן עד 69 דציבל), אבל למי שרגיש לרעש - אי אפשר לישון כאשר הוא פועל, ועדיף לעשות את זה במהלך היום.
מבוך המכשולים שנקרא הדירה של משפחתי
ההומבוט אמור להיות נמוך יחסית, והצליח להיכנס מתחת לחלק מהרהיטים בבית שלי. אולם בגובה של 89 מ"מ, הוא לא הצליח להיכנס מתחת לספה די רגילה. זו פשרה שקיימת בכל שואב - אם הוא גדול יותר, אפשר לשים מנוע חזק יותר, מברשת מאסיבית יותר, סוללה חזקה יותר ותא גדול לאבק, אבל אז הוא פשוט לא יעבור מתחת לכל רהיט. אם הוא קטן - הוא יהיה פחות יעיל.
כל החיישנים המשוכללים שיש בהומבוט והמצלמות שלו לא ממש עזרו לו נגד כל המכשולים. הוא הצליח להמנע מהתנגשות בקירות, בספות, בארונות וברגליים מספיק רחבות של רהיטים מסויימים, אבל מצד שני הוא התנגש בעמדת הטעינה שלו כשהגיע אליה מהכיוון הלא נכון (למרות שהוא אמור לזהות אותה), דרס לנו את הרגליים מספר פעמים (זה לא כאב, זה סתם מציק), וניסה לטפס על רגליים של כסאות במקום לחמוק מהם. על שטיחון אמבטיה הוא הסתבך לגמרי, והוא נחנק מחפצים שהיו תלויים נמוך או על הרצפה.
מצד שני, הוא ידע לצעוק לעזרה (ואפילו בשפה העברית) כשזה קרה ולהפסיק לעבוד לפני שגרם לעצמו ולחפצים שסביבו נזק. אם מפנים מכשולים קטנים, הוא מצליח לעבוד ללא הפרעה. לפעמים ההומבוט הצליח לתקוע את עצמו בפינות בבית בין כסאות ועציצים, אבל אחרי מאמץ ותחת עוז ונחישות הצליח להיחלץ מהם בעצמו ולא קרא לי לעזרה.
להפעיל מרחוק ולהגן על הבית
להומבוט יש אפשרות הפעלה מרחוק באמצעות הסלולרי - נניח לשלוח אותו לשאוב את הבית כשאתם יושבים בעבודה. האפליקציה קצת מבלבלת, אבל ברגע שלומדים אותה היא נוחה. אולם, בהתחשב בכך שצריך ממש לפנות את הרצפה ממכשולים קטנים וגדולים (כמו בשואבים אחרים), זו פונקציה שלא ממש יעיל להשתמש בה. אפשר פשוט לקבוע לו הפעלה קבועה מדי יום, אם זוכרים לפנות את הדרך.
להומבוט יש מצלמות קדמיות ואפילו פנסים, שמאפשרים לכם לטייל בבית ולצלם מה שקורה שם, או לשלוח אותו לעמדה מסויימת, בשביל לדעת אם מישהו נכנס הביתה או אם קורה משהו חשוד. הנהיגה בו פשוטה ונעשית דרך מסך המגע של הטלפון.
אלא שבניגוד לתמונות על האריזה ובאתר של ההומבוט, איכות המצלמה של ההומבוט במציאות לא מדהימה. צילמנו את אותה פינה בבית במצלמה מקצועית לצורך השוואה. כמובן לא היינו מצפים לאיכות קולנוע משואב אבק - אבל דעו שזו האיכות וזה מה שאפשר לראות דרך השואב שלכם.
כך זה נראה בפרסומת
כך נראה הצילום מהשואב במסך סמארטפון (נקסוס 6P)
כך הפינה בבית נראית במצלמה איכותית
כך או כך, לצרכי אבטחת הבית או מעקב אחרי הילדים באמת כדאי לקנות מצלמת אבטחה ייעודית ואיכותית (מחירן של מצלמות טובות כאלה מגיע למאות שקלים), כאשר האפשרות לצפות בבית דרך ההומבוט היא לא יותר מאשר גימיק נחמד.
ל-LG יש גם דגם פשוט יותר, שראיתם בשלטי החוצות בשבועות האחרונים, ב-1,990 שקלים. אז זה היה מחיר מבצע, והמחיר האמיתי הוא 2,490 שקלים. הדגם שנבדק עולה 3,490 שקלים, וכולל את חיבור ה-WiFi ואביזרים - סט מברשות נוסף (גם פינתיות וגם הראשית) ומטלית רצפה.
תכלס? תכלס ההומבוט מנקה טוב מאוד, אבל לא מצוין, ודורש תחזוקה שוטפת.