בואו נתחיל בדוגרי: ה-Soundgear של JBL הוא מוצר מוזר, שבמבט ראשון לא ברור למי הוא מיועד. מדובר במעין צווארון שיש בו רמקולים די חזקים, ומתחבר בבלוטות' למוצרים בשביל לשמוע מוזיקה, לצפות בטלוויזיה או לשחק. גם ל-Bose יש מוצר דומה ויקר יותר, שטרם הגיע לישראל.
מצד אחד, הסאונדגיר משלב את היתרונות של אוזניות, שהן ניידות ואישיות, ושל רמקולים, שהם חזקים ולא יושבים בצורה מציקה על האוזנים. נשמע אחלה, אבל הסאונדגיר מגלם בתוכו גם את החסרונות של אוזניות - הן מיועדות רק לאדם אחד בכל שימוש, ושל רמקולים - חזקים מדי ומפריעים לאנשים סביבכם.
כשראיתי אותו לראשונה בתערוכת IFA בחודש ספטמבר, הוא נראה כמו גימיק מגניב, ומשך תשומת לב בביתן של החברה, אך עדיין לא היה ברור בדיוק מה הסיפור שלו. פניתי ליוטיוב ולפרסומים של JBL, בשביל לנסות לפצח את התעלומה המורכבת, ועברתי מסע שבדרכו פורנו גאדג'טים שבו מפרקים למוצר את הצורה (הנה, תהנו גם אתם מהטוב הזה).
בכל מקרה - לא תעלומה, ולא מורכבת. המוצר מיועד לאנשים שנמצאים לבד, ועדיף בתוך מקום סגור. כלומר, אתם יכולים לרכוב על האופניים ולשמוע מוזיקה בוקעת מהדבר הזה, אבל זה יהיה ממש חסר נימוס וכנראה יסיח את דעתכם. אתם יכולים גם לשמוע עם זה מוזיקה או סרט בבית, כשיש עוד מישהו לידכם כמו הגבר והאישה בתמונה היפה באתר JBL, שבה הוא צופה במה שנראה כמשחק פוטבול, בעוד היא עובדת בטאבלט ושניהם מחייכים. במציאות, כשניסיתי את זה (על סדרות בנטפליקס, ולא פוטבול), בת הזוג שלי פחות חייכה ופחות עבדה בטאבלט. היא בעיקר ביקשה שאנמיך את זה, אעבור לאוזניות, או אחזיר את השמע חזרה לרמקולים של הטלוויזיה כדי שהיא גם תוכל ליהנות ולהסביר לי מה קורה בסדרה, כי אני חצי מהזמן עם הראש בוואטסאפ.
משזה נאמר, JBL מייעדת את השימוש למציאות מדומה (כי אם כיסיתם את העיניים, לפחות שהאוזניים יהיו סוג של פנויות, אני מניח), לצפייה בטלוויזיה אם אין לכם מערכת בידור ביתית ואתם מתבאסים על הרמקולים המעפנים שלה, ולשמוע מוזיקה תוך שאתם עושים עבודות בית, אבל משום מה לא רוצים אוזניות באוזניים.
אז ישבתי לי בסלון ועברתי מסדרות לסרטי פעולה (הו כן, זה מה שכתבתי) בנטפליקס, אחרי שחיברתי את הסאונדגיר לסטרימר. החיבור די קל - מפעילים את הבלוטות', ה-JBL מתחיל לנגן בלחן הקבוע ממוצרים אחרים שלו, מאתרים אותו ברשימת ההתקנים בהגדרות הבלוטות' - והוצמד. התהליך היה דומה במכשיר אייפון ובמכשיר אנדרואיד (ויש כמובן מיקרופון, שאפשר לקיים בעזרתו שיחות טלפון - כמו שיש כמעט בכל מוצר סאונד אלחוטי היום). בארץ נמכר דגם ה-BTA, שבערכה שלו מגיע גם מתאם עם כבל אודיו שמאפשר לחבר אותו למוצרים שלהם אין בלוטות'. לזה השתמשתי במחשב המשרדי, שלא מאפשר חיבור אלחוטי בעצמו, וכשהמוזיקה הייתה על עוצמה נמוכה, השכנים לא התלוננו. עד שניגנתי את זינגרלה של הפסגות - ואז פקעה סבלנותם, אבל זה לא קשור לרמקול.
אי אפשר לענוד את הסאונד גיר מלמעלה, כי הוא לא גמיש מספיק, וצריך להגיע מאחורי העורף - תהליך קצת מסורבל ולא אינטואיטיבי. אך מהרגע הזה, הוא יושב על הצוואר ואינו מציק במשקלו. כן מרגישים מעט את הרטט של הבאסים, וזה יכול להסיח את הדעת. אולי בידוד או ריפוד טובים יותר היו מונעים את זה. הסוללה של הצווארון הזה מחזיקה כמעט 6 שעות כמובטח, וההטענה נעשית באמצעות כבל MicroUSB. ביד שמאל אפשר לשלוט בנגינה, בעצמת השמע ובהעברת שירים באמצעות שלושה כפתורים. יד ימין שולטת על הדלקה וכיבוי (בכפתור הזזה, שלא יתכבה בטעות) ובסינכרון בבלוטות'. המיקום של הכפתורים... איך אגדיר זאת? במקום הכי פחות לא-נוח שאפשר במוצר שמעוצב כמו פרסה שיושבת על הצוואר.
בדקתי על גבי MiBOX ולא היו בעיות מיוחדות בסנכרון - כלומר תזוזת השפתיים התאימה למה שבוקע מהרמקול. יחסית למה שהטלוויזיה סיפקה (לא סמארט, בת כ-7 שנים), ההבדל בהחלט מורגש - קרוב לכאילו קולנוע ביתי, אבל לא באמת קולנוע ביתי. זה פשוט סאונד שקרוב אליך ובעצמה הרבה יותר חזקה מאוזניות. אז זה נחמד אם יושבים בבית לבד ורואים סרט.
גם בהאזנה למוזיקה החוויה הייתה נעימה, האזנתי למוזיקה תוך כדי שאני מנקה את הבית (טוב, מסתובב בבית ועושה פנטומימה של פעולת נקיון לצורך המחשה לכתבה, אבל תזרמו איתי ואל תספרו לזוגתי), ויש משהו נחמד בלשמוע מוזיקה חזק מרמקולים כשאפשר להסובב. איכות הסאונד, גם במוזקה וגם בסרטים, לא שונה במיוחד באיכות ממוצרים אחרים של JBL בסופו של דבר, פשוט כאן זה מגיע היישר לאוזן מארבעה דרייברים שחלקם בצדדים, וחלקם יחסית מאחור. למעט הבאס - שם הסאונדגיר איכזב.
כך או כך, המוצר מתאים למי שחושב שזה רעיון טוב להסתובב עם המוזיקה שלו, ואין לו למי להפריע. עכשיו תשבו ותקשיבו לי דרך הכתפיים, הסאונדגיר (המשווק בישראל דרך באג) עולה 999 שקלים. רמקול רגיל ואיכותי של אותה חברה שאי אפשר לתלות ככה על הכתפיים, כמו ה-Charge או ה-Flip, יעלו בין 400 ל-600 שקלים. זו תוספת לא מעטה בשביל היכולת הזאת.