בימי הקורונה, כשכולם עובדים מהבית כל אחד בחדר אחר, עוד יותר מורגשות מוגבלויות המודמים הרגילים - ואנחנו יודעים שכולכם יודעים על מה אנחנו מדברים. וזה, אגב, בלי להזכיר את העובדה שרוב המודמים לא מצליחים להתמודד עם קיומו של הממ"ד.
בחודשים האחרונים החלו לנחות בישראל מוצרי Fritz הגרמנית, אותם חברת סי-די רום מייבאת לישראל. החברה מבטיחה כי טכנולוגיית Mesh עליהם מבוססים מאפשרת לרשת את הבית באינטרנט אלחוטי בצורה כזו שתיקלט מכל מקום בבית, ופועלת בעצם כמגביר קליטה חכם המנהל את עצמו. למעשה, הם כל כך מאמינים במוצר הזה שהם מבטיחים שהוא נותן מענה איכותי לעד 25 אנשים. אז כמובן שבהתאם לתקופה ולצורך - המוצר אותו קיבלנו, סט עם ראוטר 7530 Fritz!Box ומגביר 1200, נשמע מסקרן ומבטיח. אז מה באמת חשבנו עליו?
בואו נדבר קודם על ההתקנה. המוצר עבר אצלנו בין שלושה ידיים של נסיינים, ולא כי הרגשנו צורך לשתף את זה עם כולם, אלא כי שני הראשונים פשוט לא הצליחו להבין איך מחברים את המוצר. כולם קראו את ההוראות אך לא הצליחו לפענח מה צריך לעשות כדי להפעיל אותו. הנסיין השלישי הצליח להבין אחרי שעה ארוכה מה צריך לעשות, ולדבריו באמת מדובר בחיבור פשוט ביותר - אלא שההוראות עצמן אינן כתובות בצורה ברורה מספיק. התבקשנו לציין את הנקודה הזו כי בכל זאת מדובר ביזם טכנולוגי, מתכנתת ורופא שניסו לחבר את המכשיר ונתקלו בקושי כבר בשלב הבנת הנקרא, ואנחנו כמובן רוצים שכל מכשיר - טכנולוגי או לא - יהיה ברור וקל לתפעול לכל אחד ואחת, ולא משנה מה הרקע שלהם.
אבל אחרי שהורדנו את זה מהלב - נתחיל מהסוף ונאמר שהנסיין השלישי שלנו העיד שמדובר במוצר נפלא ומומלץ ביותר. האפשרות הראשונה היא להשתמש בו בתור מגביר WiFi, שבעצם יכול "להקפיץ" את האינטרנט לחדרים שבהם הקליטה בדרך כלל פחות טובה. האופציה השנייה היא להשתמש גם בראוטר המצורף וליצור mesh בבית שלכם ביחד עם המגביר.
טכנולוגיית ה-mesh מאפשרת בעצם כיסוי טוב יותר לבתים גדולים עם מכשירים רבים, נותנת מהירויות גלישה טובות יותר ויציבות יותר. הנסיין השלישי שלנו, שמתגורר ביחידת דיור הסמוכה לממ"ד של היחידה הראשית, בה נמצא גם הראוטר, בחר במגביר. לדבריו, המגביר של פריץ הצליח לחזק ו"להקפיץ" את האות לכל חדר ביחידה - בעוד שמקודם המכשירים עבדו רק בסלון, איפה שקיר הממ"ד לא חסם את הקליטה שלו. אגב, לפני הוספת המכשיר הנסיין וזוגתו לא הצליחו להפעיל יותר מדי מכשירים בבת אחת, אך ברגע שהם חיברו את המכשיר הורגש שיפור ניכר: הם יכלו ללמוד ולעבוד בלי תקלות, בלי ניתוקים ובלי איטיות. ואיך הם בטוחים שזה בזכות המוצר? כי ברגע שהם ניתקו אותו, הכל חזר לקדמותו.
החסרון הבולט היחיד הוא בגזרת המחיר. לדברי הנסיינים שלנו, צעירים בשנות ה-20 לחייהם, מדובר במוצר מעט יקר לכיסם - ואנחנו משערים לעצמנו שגם אתם תהססו לפני שתשלמו 949 שקלים עבור ראוטר ומגביר. לא מדובר בדיל הכי יקר בשוק - אפילו לא קרוב - אך עדיין מדובר בסכום לא מבוטל. גם העובדה שאין תמיכה בתקן WiFi 6 גרמה לנו להרים גבה (ביבואן מסבירים שהדגמים הראשונים יצאו ברבעון השני של 2021), אך בשורה התחתונה - מדובר במוצר איכותי ובהצעה ששווה לבדוק.
מחיר: 949 ש"ח