בעידן הפוטושופ והגרפיקה הממוחשבת, כבר התרגלנו לא להאמין למה שהעיניים שלנו רואות; אבל נראה שבקרוב נצטרך להפסיק להאמין גם למה שהאוזניים שלנו שומעות: תוכנה חדשה בשם Descript מאפשרת לכם לקחת קובץ קול ולערוך אותו כמו קובץ וורד.
לערוך הקלטה כמו וורד
Descript מאפשרת לכל משתמש לערוך קטעי קול ברמה מקצועית של עורכי סאונד מומחים, בקלות של עריכת מסמכים במעבד תמלילים. לצורך זה, האפליקציה מתמללת כל קטע סאונד והופכת אותו למסמך טקסטואלי בצורה אוטומטית ובהתבסס על זיהוי קול ולמידת מכונה (באנגלית בלבד). המשתמש יכול פשוט לשנות את סדר המילים, להשמיט מילים כפולות, גמגומים ושיעול - ולאחר שהוא מסיים, האפליקציה מסנכרנת אוטומטית בין הטקסט לסאונד ויוצרת קובץ חדש.
האפליקציה מיועדת בעיקר למפיקים ויוצרי פודקאסטים, שרוצים להתרכז בתוכן ופחות בצדדים הטכניים המורכבים יותר של עריכת ההקלטה. הפודקאסטים נמצאים עכשיו בשיא מודעות והאזנות של כל הזמנים, כשעל פי מחקר חדש, יותר מ-112 מיליון איש האזינו ב-2017 לפודקאסטים.
מאחורי Descript עומד אנדרו מייסון, המייסד והמנכ"ל לשעבר של חברת הקופונים הגדולה בעולם, גרופון. האפליקציה החלה כפרויקט פנימי של החברה הנוספת שלו, Detour, לצורך יצירת מדריכי אודיו לערים שונות בעולם, ולאחר שהטכנולוגיה הוכיחה את עצמה, החליט מייסון לשחרר אותה גם כאפליקציה נפרדת, שזמינה כרגע למחשבי מק. האפליקציה אינה חינמית, ועולה בין 10 ל-20 דולר לחודש – בנוסף ל-7 סנט לדקת תמלול של קובץ סאונד.
מההדגמות ששחררה החברה ניתן להתרשם שלמרות היעילות, עדיין לא ניתן לייצר יש מאין משפטים או מילים חדשות שלא נאמרו. אולם, כאשר לוקחים בחשבון את פרויקט VoCo של אדובי, שמאפשר למשתמשים לבחור דובר כלשהו ולייצר קטעי דיבור או קריינות שלו מבלי שאמר אותם – נראה שמדובר רק בעניין של זמן. מייסון עצמו אמר לאתר The Verge: "מה שקרה לתמונות יקרה גם לוידאו ולאודיו, והחברה תתרגל. רמת האמינות של התכנים השונים תגיע מהמקור שלהם".
הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime
עוד ב-Geektime:
האתר הזה יגיד לכם כמה עשירים הייתם היום אם הייתם משקיעים בזמן בביטקוין
המדריך הזה יעזור לכם לבחור איפה לשים את המטבעות הווירטואליים שאין לכם