תחום הלפטופים הוא אחד מהתחומים המנומנמים ביותר בעולם הטכנולוגיה, אבל רגע לפני שתערוכת קומפיוטקס נפתחת בטאיוואן, חברת Asus (אסוס) החליטה לחשוף באופן רשמי את אחד מהלפטופים המשונים ביותר שיצא לי להתקל בהם לכבוד יום ההולדת ה-30 שלה: ה-ZenBook Pro Duo שמגיע עם מסך אחד נוסף, מעל המקלדת. שיחקתי איתו קצת כדי לנסות להבין האם מדובר ברעיון שימושי או בכלל מיותר.
אם ה-Touch Bar של המקבוק פרו היה נראה לכם כמו גימיק, ה-Duo של אסוס לוקח את הרעיון של משטח מגע לשלב אחר לגמרי: מלבד מסך ה-15.6 אינץ’ באיכות 4K המאוד מרשים שלו, תוכלו למצוא ממש מעל המקלדת הפיזית (תודה לאל. בניגוד לאבטיפוס שהוצג בשנה שעברה תחת השם Project PreCog) את המסך המשני שלו בגודל של לא פחות מ-14 אינץ’. זהו מסך מגע שגם הוא באיכות 4K, אבל הוא לא מרגיש זהה לאיכות המסך הראשי, מה גם שהמסך הראשי הוא עם ציפוי משתקף למדי, בעוד המסך המשני מצופה ב-Matte הרבה יותר סולידי. אף על פי זאת, זה עדיין מסך נעים לצפייה, שאגב, תומך גם בסטיילוס.
“אבל מה עושים עם המסך הנוסף הזה?”. זו השאלה שאתם וודאי שואלים, וגם אני שאלתי את עצמי כשנתקלתי בו, ולמרבה ההפתעה לאסוס יש כמה רעיונות: ברגע שאתם גוררים חלון כלשהו במסך, יפתח לכם תפריט צף קטן שאיתו תוכלו להחליט האם אתם רוצים לשלב את התצוגה הראשית והמשנית לתצוגה אחת ענקית (שעושה קצת סחרחורת בגלל שינוי הזוויות , אני חייב להודות), או שמא תרצו לשלוח את החלון למסך המשני, ומשם תוכלו כמובן לצרף עוד אפליקציות וליצור עד עוד 4 חלונות נוספים.
עוד ב-Geektime
קטן עליכם 4K? סמסונג משיקה בישראל טלוויזיית 8K
סין חושפת רכבת שמגיעה ל-600 קמ”ש
למסך המשני יש אפילו מעין Launcher ייעודי בצידו שמאפשר לכם לתכנת כל מיני Presets עם אפליקציות שונות ומצבים שונים שאתם עשויים להתקל בהם. כך למשל, תוכלו לחפש מלון במסך הראשי, בעוד במסך המשני תשימו את אפליקציית המפות האהובה עליכם כדי לראות איפה הוא, את לוח השנה כדי לראות שכל התאריכים מסתדרים ובחלון נוסף את אפליקציית ספוטיפיי.
זוהי רק דוגמה אחת ללא מעט מצבים שבהם אתם עוברים מחלון לחלון או מאפליקציה לאפליקציה, ואסוס כנראה חושבת שזוהי נחלת העבר. גם הטראק פד שלו, שמונח בצורה מוזרה בצד הימני התחתון של המחשב מכיל רעיון מגניב, והוא יכול להקרין על גביו את ה-NumPad שכל כך חסר במקלדות של לפטופים. מוזר ומעניין.
חוץ מהגימיקים הדי מיוחדים האלו, מדובר במחשב עוצמתי למדי, והוא מצויד במעבדי הדור ה-9 של אינטל בתצורת i9, כרטיס מסך RTX 2060 של NVIDIA, עד 32 גיגה זכרון RAM ואפילו מודם תומך תקן WIFI 6 החדש. אני התנסתי מעט עם גירסת ה-15 אינץ’ המאוד משודרגת של ה-Zenbook Pro Duo, ואין לי יותר מדי ספק שהמכשיר שאני התנסתי בו היה סוג של אבטיפוס מתקדם עם כל מיני באגים ובעיות איטיות בעיקר בהדלקה שלו, אבל שמחתי לגלות שאסוס מחכה עם ההשקה שלו עד לאוגוסט, ובזמן הזה היא תוכל לשייף אותו ולהפוך את הזנבוק הבאמת מוזר הזה למוצר אמיתי ואמין.
ההתנסות שלי איתו הייתה קצרה, אבל ה-Duo לא מרגיש בהכרח כמו ההברקה שתשנה לחלוטין את עולם הלפטופים. עם זאת, בהחלט מדובר בחשיבה מחדש על תחום מאוד משעמם שסובל מחוסר חדשנות משווע ושדרוג הרבה יותר מוצלח לטאץ’-בר של אפל. אם אתם יכולים לדמיין את עצמכם עובדים עם עוד מסכים פתוחים מול הפנים, יכול להיות שהוא יהיה שימושי עבורכם אבל בינתיים הוא קצת נראה כמו גימיק יוקרתי, אבל לפחות שונה מכמעט כל לפטופ אחר שראיתי בשנים האחרונות.
חגיגות 30 בסימן מוצרים מעט משונים
מלבד ה-Duo, אסוס הציגה את ה-ZenBook שלה במהדורה מיוחדת לחגיגות ה-30 לחברה שהוא ספק-לפטופ-ספק-אביזר-אופנתי מצופה בעור איטלקי אמיתי בצבע לבן-פנינה, ולצידו השיקה החברה גם עכבר, משטח לעכבר ושרוול תואם. אם חשבתם שהוא רק יפה מבחוץ, אז דעו שגם אפשרויות השדרוג שלו נאות: מעבדי אינטל i7 מהדור ה-8, כרטיס מסך MX250 של NVIDIA, זכרון RAM של 16 גיגה. המהדורה המיוחדת מגיעה עם יחס גוף-מסך של 95%, ועם מסך משני קטן על גבי הטראקפד.
כמו כן, 30 שנים אחרי שהשיקה את ה-ISA-386C, לוח האם הראשון שלה, אסוס הציגה את ה-Prime X299 במהדורה מיוחדת המתאימה למעבדי ה-X של אינטל שמיועדת בעיקר ליוצרי תוכן ומשתמשים מתקדמים מאוד. הוא מכיל מערך קירור פסיבי מתקדם, שתי יציאות Thunderbolt 3, חיבורי רשת מתקדמים בתקנים החדשים ביותר. וכטוויסט משונה, על גביו ישנו מסך OLED קטן בגודל 2 אינץ’ שמציג מידע כמו מהירות שעון, טמפרטורה, אנרגיה נצרכת ועוד.