אולטרהבוק של אינטל (צילום: ניב ליליאן)
האולטרהבוק של אינטל עם מעבד קסם של החברה | צילום: ניב ליליאן

"מעבד שמאפשר ללפטופ לשרוד 10 ימים בלי טעינה במצב המתנה" - זו היתה הבטחתה של אינטל בחודש שעבר כשהיא הציגה את הדור הרביעי של מעבד ה-Core i שלה. אז האם היא קיימה את הבטחתה? בדקנו.

ביצועים

ניגש ישר לעניינים: מחשב הבדיקה היה מחשב בגודל 14 אינץ', עם רזולוציית מסך של HD מלא, כלומר 1920 על 1080, שעונה למפרט האולטרהבוק של אינטל. האחסון בו הוא כונן SSD, והזיכרון המותקן עליו – ארבעה גיגהבייט. המעבד, הוא מעבד Core i5 מסדרה U4350, סדרת הספק זרם נמוך, עם שתי ליבות וארבעה נימים, במהירות 1.4 ג'יגההרץ, שיכול להגיע עד שני גיגההרץ.

בואו לפייסבוק של נקסטר

אולטרהבוק של אינטל (צילום: ניב ליליאן)
אינטל הבטיחה 10 ימים בלי טעינה (במצב המתנה), לנו המחשב החזיק שבוע | צילום: ניב ליליאן

בהכרזותיה, טענה אינטל שהמעבד הגרפי החדש (כעת חלק מובנה מהמעבד הראשי), הוא מהיר עד פי 75 יותר מהדור הקודם. אלא שאינטל, ציינה באותיות הקטנות, שמדובר בהשוואה המבוססת על 3dMark06 – מבחן ביצועים מיושן בן שבע שנים. אנחנו החלטנו לבדוק אותו עם מבחני ביצועים עדכניים מעט יותר.

במבחן 3DMark11, הוציא המעבד ציון של 939 נקודות, שזה ציון לא רע בכלל. באופן דומה, במבחן 3DVantage שקדם לו, הציון הכולל היה 4,315, שזה ציון יפה. ציון המעבד באותו מבחן, היה 3,707 נקודות, אבל המעבד הראשי הוציא במבחן הזה לא פחות מ-8,488 נקודות, ציון מרקיע שחקים בשביל מעבד.

במבחן של PCMark07, שמיועד יותר לבדוק עבודה מתמשכת בעלת אופי "משרדי" ופחות ביצועי גרפיקה (על אף שהיא בוחנת הרצת וידאו והדמיית ביצועים של העלאת דפי רשת), קיבל המעבד החדש של אינטל ציון של 5,221, ציון שבדור הקודם היה אופייני למחשבים חזקים יותר.

אולטרהבוק של אינטל (צילום: ניב ליליאן)
גרפיקה חלקה, מבלי להקריב חיי סוללה | צילום: ניב ליליאן

השורה התחתונה של מחלקת הביצועים, היא שאכן נרשם שיפור בביצועים הגרפיים והכלליים שמעניקה אינטל למחשבים ניידים. אמנם, לא מדובר בשיפור כה דרמטי כפי שהחברה מנסה להציג, אבל בהחלט התוצאות של מעבד "אמצע הדרך" החלש יחסית (שתי ליבות, ארבעה נימים), שדומות באיכותן למעבדים חזקים דור מהדור הקודם (Ivy Bridge, הדור השלישי של מעבדי Core i) – אומרת שיש כאן שיפור ניכר.

ברמה הסובייקטיבית, לעין המיומנת של הבוחן שמכיר את סצינות הבדיקה בעל פה – הגרפיקה והתגובה הכללית של המחשב למבחנים, אכן הניבה תחושה של גרפיקה חלקה יותר, מבלי להקריב חיי סוללה. שאפו לאינטל.

חיי סוללה: שבוע בלי טעינה 

"10 ימים בלי טעינה או תשע שעות של נגינת וידאו", זו היתה ההבטחה של אינטל. ולצד הגרפיקה, הבטחת חיי הסוללה המשופרים היה חלק מהרעש שחוללה החברה סביב הדור החדש. לא עוד מחשבים ניידים ששובקים אחרי שלוש או ארבע שעות עבודה על סוללה – אינטל הבטיחה שיפור עצום גם בזמן העבודה של המחשב, ובמיוחד בזמני ההמתנה בשינה (כולל עדכונים כמו משיכת מייל) – עד שבוע המתנה. נשמע שאפתני.

גם כאן, אינטל לא מכזיבה. לאור הדיווחים בעולם על חיי הסוללה הארוכים מאוד של המקבוק אייר (תשע שעות ללא טעינה לדגם הקטן, 12 שעות לדגם הגדול יותר), המבוסס גם הוא על המעבד החדש, היו לנו ציפיות.

ואכן, המחשב שרד כשבוע ללא טעינה במצב המתנה. במצב עבודה, מבחן PowerMark, המדמה עבודה מעורבת וטיפוסית של של עיבוד תמלילים, קצת וידאו וגלישה טוען שהמחשב מספיק לעבודה כשלוש שעות ורבע. לדעתנו, התוצאה הזו אינה מכוילת, שכן מדובר ביחידת הנדסה ולא יחידה סופית לצרכן. מה שכן, המבחן, בפועל, רץ על המחשב במשך קצת יותר משש שעות, עד שהסוללה התרוקנה לחלוטין – מסקנה – הדור החדש של אינטל אכן מקיים את ההבטחה לזמן פעולה ארוך יותר משמעותית.

סיכום והמלצה

אמנם היחידה שבדקנו היא לא מחשב סופי לצרכן, אבל היא שלמה מספיק כדי להעיד על תכונותיו של הדור החדש מעבדי אינטל. החברה מבטיחה שיפור בביצועים הגרפיים, ושיפור בחיי סוללה, ואכן ניכר שההבטחה הזו מתקיימת. אמנם, עוד אין הרבה מחשבי דור רביעי של אינטל בשווקים בישראל ובעולם, אבל מי שמתכנן לרכוש מחשב נייד וזו לא רכישה דחופה, מומלץ שימתין להופעתם של אלה המבוססים על הדור החדש.

*מעבדי ה-Core i החדשים של אינטל זמינים נכון להיום במחשבי אסוס, HP ומקבוק אייר. פשוט תבקשו מהמוכר בחנות.

>> קרב הדגלים: איזה סמארטפון הוא הטוב בישראל?

>> לסקירות נוספות