בתחום הסמארטפונים כבר התרגלנו להטעין את המכשירים פעם ביום (לפחות) ולהישאר מחוברים כל היום - ועכישו מגיע תור המחשבים הניידים להישאר מחוברים יותר זמן בפחות טעינה.
בוועידה שקיימה בהוואי חשפה קואלקום, היצרנית הגדולה בעולם של שבבים לסמארטפונים, את המחשבים הראשונים שיגיעו עם מעבדים שלה במקום של המתחרות אינטל ו-AMD.
שתי החברות הראשונות שהציגו מחשבים כאלה הן Asus, שתמיד היתה חלוצה בתחום המחשבים האולטרה-ניידים ואף המציאה בעשור הקודם את קטגוריית ה"נטבוקים", ו-HP.
המחשב של אייסוס נקרא NovaGo ונראה די מסורתי, עם מסך מגע מתהפך בגודל 13.3 אינצ' ברזולוציית Full HD בתוך גוף במשקל 1.39 קילוגרם. הוא מגיע בגרסה עם זיכרון עבודה (RAM) בנפח 4 גיגה-בייט ואחסון פנימי בנפח 64 גיגה-בייט במחיר של 600 דולר, או עם 8 גיגה-בייט RAM ו-256 גיגה-בייט אחסון תמורת 800 דולר, וכולל גם חריץ לכרטיסי microSD.
המחשב של HP נקרא Envy x2 ומגיע בתצורה היברידית, בה כל רכיבי המחשב נמצאים מאחורי מסך ה-12 אינצ' (כלומר טאבלט) והמקלדת מתנתקת ומשמשת גם כנרתיק. עוביו 6.9 מילימטר ומשקלו 1.21 קילוגרם. הוא יושק באביב הבא, במחיר שטרם פורסם.
המשותף לשני המחשבים, כאמור, הוא השימוש במעבד Snapdragon 835 בעל 8 ליבות במהירות עד 2.45 גיגה-הרץ, שעד היום שולב רק בסמארטפונים. עליו רצה מערכת ההפעלה Windows 10 S - גרסה קלה של ווינדוס 10, החסכונית באנרגיה ומאפשרת חיי סוללה של עד 22 שעות במכשיר של אייסוס ועד 20 בזה של HP. אפשר להתקין עליה אפליקציות מהחנות של מיקרוסופט, ועד ספטמבר 2018 אפשר לשדרג אותה חינם ל-Windows 10 Pro, שמאפשרת התקנת תוכנות "רגילות" - אם כי הן יעבדו לאט יותר מאשר על מחשב על מעבד אינטל או AMD.
ואגב AMD - כדי לספק את הצרכים של משתמשים מתקדמים יותר, שזקוקים לתוכנות רגילות ולא רוצים שהן יעבדו לאט, הכריזה קואלקום על שיתוף פעולה עם יצרנית השבבים, במסגרתו יושקו מחשבים ניידים עם מעבדי רייזן של האחרונה, המתחרים בביצועים של מעבדי אינטל, ושבבי התקשורת של הראשונה, שלפי השוואת דגמי האייפון X מהירים יותר משבבי תקשורת מתחרים של אינטל. כך, מקוות השתיים להילחם יחד במונופול של אינטל בעולם המחשבים.
בשורה נוספת של המחשבים החדשים - בין אלה שהוצגו הלילה ומבוססים על מעבדי סמארטפונים ובין אלה שיכללו שבבים של AMD - הוא קישוריות סלולרית, שתאפשר להמשיך להישאר מחוברים ולעבוד מול שירותי ענן גם מחוץ לווייפיי בבית או במשרד ותהפוך אותם למעשה להתגשמות של חזון ה"נטבוקים" המקורי של אייסוס. שני המחשבים שהוצגו כוללים חריצי נאנו-SIM, שבעזרתם אפשר להתחבר לרשת סלולרית, וזה של אייסוס כולל גם eSIM - שבב תקשורת פנימי שבעתיד יאפשר "לרשום" אותו למפעילות סלולר שונות באמצעות אפליקציות, במקום להזמין כרטיסי פלסטיק בכל פעם.
הבעיה עם כל זה הוא שחיבור המחשבים הניידים לתוכנית הגלישה הסלולרית תחייב תוכניות חדשות שלוקחות אותם בחשבון, ועלולות להיות יקרות יותר ולהיגמר מהר יותר אם לא תיזהרו.