וירוס הקורונה מכריח אותנו אמנם לעשות המון דברים שאנחנו מאוד לא מעוניינים בהם, כמו למשל להישאר בבית, ללכת עם מסכות ולהעריך את צריכת נייר הטואלט שלנו, אבל אם מסתכלים על הצד החיובי – הוא מכריח אותנו להתמסר לקידמה. מעסיקים שמעוניינים להמשיך את הפעילות העסקית שלהם נאלצים למצוא פתרונות דיגיטליים לאפשר עבודה מהבית, ולקיים פגישות, הדרכות ושיעורים בצורה מקוונת. יש לא מעט שירותים ואפליקציות שמציעות את זה, אבל איך הכי נכון להשתמש בהן ומה לבחור? עשינו לכם קצת סדר:
לארגונים בינוניים וגדולים – Google meet
יש לכם פגישות עסקים מקוונות מרובות משתתפים? כמובן שלגוגל יש פתרון כזה. גוגל מיט מאפשרת שיחת ועידה קיבוציות של עד 250 אנשים למשך זמן בלתי מוגבל וללא הורדה של תוכנה מסוימת במחשבים (דרך הסמארטפונים יש להוריד אפליקציה). ניתן כמובן להתכתב דרכה באופן טקסטואלי ולקיים צ׳אט קולי, לשתף קבצים וכדומה. למה זה לא מתאים להדרכות קטנות או לבתי ספר? משום שלא ניתן להשתיק את כל המשתתפים בבת אחת או להציג סרטוני שמע לכולם ביחד, כך שמורים ומדריכים יתקשו מעט להשתמש בה. בנוסף, למארגן הפגישה חייב להיות חשבון גוגל ארגוני, כך שזה לא ממש פתרון של מעכשיו לעכשיו.
לשיעורים או חוגים מול תלמידים –Webex ו- Zoom
משרד החינוך אמנם ביטל את הדרישה לקיים שיעורים מקוונים, אבל למורים שבכל זאת רוצים לשמור על קשר עם התלמידים שלהם, שני השירותים הללו אידאליים עבור ניהול כיתות לימוד אינטרנטיות או חוגי כושר, למשל. ראשית, בשניהם ניתן להקפיד על הפרדה בין תפקיד המורה לתלמיד (כלומר ,המורה יכול להשתיק ואף להרחיק תלמידים מהכיתה, ולא להיפך). בנוסף ניתן להציג סרטונים עם שמע לכולם, להשתיק את כל הכיתה בבת אחת והיתרון הכי גדול – שניהם מוצעים כרגע בחינם, כך שגם אם מדובר בחוג או הרצאה פרונטלית שמתארגנת מעכשיו לעכשיו, אין שום בעיה להזמין עד 100 משתתפים, לבקש מהם להוריד אפליקציה או להתקין תוכנה (אך צורך בחשבון ספציפי לכניסה) וזהו, השיעור מתחיל. שימו רק לב שב- Zoom האופציות הללו מוצעות במסגרת מסלול חינמי, בעוד ב- Webex היא כולה חינמית.
להדרכות ויזואליות מצומצמות – Unicko
היתרון הבולט של השירות הזה הוא היכולת לראות בו זמנית את כל משתתפי הצ׳אט – עד 16 חברים ביחד. כך שמורים, מאמנים ומדריכים שמסתמכים על הדגמות ויזואלית, כמו למשל בהדרכות כושר או סדנאות יצירתיות שבהן יש משמעות לחיקוי באמצעות התבוננות, יוכלו בקלות להפנות את תשומת לב המשתתפים לאחד הנוכחים בלי שום בעיה. בנוסף, בשירות הזה ניתן להציג סרטונים לכולם בבת אחת, להשתיק את כולם בבת אחת ואף להעניק למורה או המדריך פריווילגיות ששמורות רק לו (כמו השתקה או הרחקה של אחד המשתתפים ולא להיפך). יחד עם זאת, יש צורך ברישיון על מנת להפעיל אותה, אלא אם כן ישנו רישיון קיבוצי לארגון כולו.
לצ׳אטים עם חברים - MS Teams
בימים אלה של בידוד חברתי ואיסור על מפגשים בקבוצות, הדרך היחידה לקיים ערבי צפייה משותפים, ערבי משחקים עם החברים או סתם פגישה קבוצתית על בירה היא דרך המחשב. אם יש לכם קבוצה של עד 4 חברים, תוכלו לעשות זאת באמצעות הכלי הזה של מיקרוסופט, שאמנם מיועד לפגישות עסקים אבל מה אכפת לכם בעצם. כאן תוכלו לצפות בכל המשתתפים גם יחד, לשתף קבצים, לצ׳וטט במקביל גם בכתב ולבחור האם אתם מתחברים דרך אפלקציה בסמארטפון או דרך דפדפן במחשב. בשל המצב בעולם, בטימס מציעים את השירות - שבדרך כלל מחייב רישיון - לגמרי בחינם.
לפגישות חירום מתמשכות וחשאיות – משוב
זקוקים לישיבת חירום מעכשיו לעכשיו? ייתכן שמערכת משוב היא הפתרון שלכם: המערכת מאפשרת מספר משתתפים בלתי מוגבל למשך זמן בלתי מוגבל, ואפילו לא מצריכה הורדה של תוכנה ספציפית למחשב. לא נדרש רישיון כלשהוא לשימוש במערכת, אבל המערכת היא סגורה וכל משתמש חייב להיות מזוהה מראש. כמו כן לא ניתן להקליט את הפגישה או לשתף קבצים זה עם זה, כך שמדובר בפתרון אידאלי לחמ״לים או חדרי עבודה.
***
הכתבה נעשתה בשיתוף תומי בר אב, מנכ"ל Supertools.