חברת IBM יצרה אתגר קולינרי עבור ווטסון, מחשב-העל שלה, אשר תוכנת כך שיעורר את חוש הטעם של המשתמש. האתגר הינו פרי שיתוף פעולה בין ענקית הטכנולוגיה ומגזין המזון Bon Appetit, אשר ניסה לחשוב על מתכונים חדשים לברביקיו של ה-4 ביולי, יום העצמאות האמריקאי, על ידי שילוב מידע על מרכיבים.
"כל רכיב משתלב היטב יחדיו, אפילו אם אתה לא מודע לכך"
המטבח הינו טריטוריה חדשה יחסית עבור ווטסון, שבעבר ניצח את השעשועון "מלך הטריוויה" וחיפש תרופה לסרטן. אפליקציית הבישול, "שף ווטסון עם בון אפטי" (Chef Watson with Bon Apetit), עובדת על ידי שימוש במידע שמחשב-העל אסף מיותר מ-9,000 ממתכונים. קומבינציות חדשות מיוצרות על ידי ווטסון, אשר מנתח נתונים על התרכובות במרכיבים והתדירות בה הן משולבות במנות שונות.
בינתיים מבחנים גילו אופציות משונות אמנם, אבל בהחלט טעימות, כמו רוטב הברבקיו הבנגאלי המכיל חמאת אגוזים. ווטסון, שייצורו עלה כ-900 מיליון דולר, עלה על השילובים המשונים לאחר שהתבקש לייצר רוטב הודי בעזרת חמאת אגוזים. המעצבים סיפרו, על פי דיווח הדיילי מייל, ש"אתה מקבל רשימה של המון רכיבים שונים ואז צריך להחליט מה לעשות איתם. ההבדל פה הוא שכל רכיב שאתה מקבל משתלב היטב יחדיו, אפילו אם אתה לא מודע לכך".
"לעזור לאנשים לגלות את הפוטנציאל הקוגניטיבי של מערכות מחשבים"
השילובים השונים הפתיעו את צוות בון אפטי, שהיו סקרנים ליצירות שווטסון יספק. העורך הראשי, אדם רפפורט, סיפר ש"אנחנו רואים את הצומת של טכנולוגיה ומזון מציתה מחשבה חדשה ויצירתיות, לא רק בתוך המבחן מטבח שלנו, אבל גם בבתיהם של קוראינו". הוא הוסיף שלווטסון הכוח "לשחרר את היצירתיות של השף".
המגזין השתמש בווטסון לסיוע ברעיונות חדשים עבור ארוחת הברביקיו של ה-4 ביולי - יום העצמאות האמריקאי - וגילה שהמחשב עלה על כמה רעיונות לא רעים בכלל, אבל עדיין צריך את הנגיעה האנושית כדי לגרום למתכונים לעבוד. התוצאות המלאות של שילובי ה-4 ביולי של ווטסון כוללים צלעות מתובלות בשומר עם רוטב ברביקיו תפוח- חרדל, סלט כרוב חמצמץ עם בצל פריך ופאי אוכמניות ודובדבנים בדבש וקצפת.
"אנחנו תמיד מנסים למצוא משהו חדש ומעניין לשלב בתוך המתכונים שלנו. זה מאד קשה להמציא את הגלגל", סיפרה עורכת האוכל דון פרי. לטענתה, התהליך עם ווטסון גרם לה לחשוב על קומבינציות מזון שמעולם לא היו עולות בראשה, "כמו חרדל סיני חריף על צלעות". מצד צוות IBM, אפליקציית הבישול הציעה ניסיון נוסף לבחון את היכולות של מחשב-העל שלהם. סגן המנהל הבכיר, מייק רודין, אמר ש-IBM רוצה "לעזור לאנשים לגלות את הפוטנציאל הקוגניטיבי של מערכות מחשבים. המערכות הללו יכולות להבין את הכמויות האדירות של מידע, את הרכיבים והפורמולות, כמו גם ללמוד מאינטראקציות עם אנשים ומידע בדרך הרבה יותר אינטואיטיבית".