המחשב הנייד שלא השתמשתם בו כבר שנים עומד לעשות קאמבק - ולא מעט בזכות אימוץ של כמה רעיונות מהסמארטפון שהחליף אותו. זו לפחות אחת המסקנות שאפשר להסיק מתערוכת Computex 2017, שהתקיימה בטייוואן בשבוע שעבר.
הדבר הראשון שהמחשבים למדו מהסמארטפונים הוא קישוריות סלולרית: מיקרוסופט הודיעה בכנס שבעתיד כל מחשב נייד יוכל להמשיך להיות מחובר כשאתם יוצאים מהבית או המשרד עם ה-WiFi, בעזרת התחברות לרשת הסלולרית. אינטל, שהיא כזכור יצרנית המעבדים המרכזית למחשבים, הכריזה שהיא תסייע במאמץ הזה על ידי שילוב של eSIM - כרטיס סים וירטואלי - בשבבי התקשורת שלה. כך, תוכלו לבחור דרך אתר מיוחד (כנראה החנות של מיקרוסופט) לאיזו ספקית תקשורת סלולרית לחבר את המחשב כשהוא מתנתק מהוייפיי לפי החבילה המשתלמת ביותר שמוצעת כרגע.
הדבר השני שהמחשבים לומדים מהסמארטפונים, אם כי בהדרגה, הוא לעבוד יותר זמן - למרות הקישוריות הסלולרית, כל החברות שהציגו בכנס מחשבים חדשים הבטיחו חיי סוללה טובים מאי פעם, שיאפשרו יום עבודה רצוף (11-13 שעות לפי רוב החברות) ללא הטענה. זאת בזכות מעבדים יעילים יותר, שיספקו ביצועים דומים או טובים מבעבר בלי לצרוך יותר חשמל.
אחת ההדגמות הדרמטיות ביותר בתערוכה היתה מחשב נייד המריץ את מערכת ההפעלה ווינדוס 10 של מיקרוסופט על מעבד Snapdragon 835 - אותו מעבד שנמצא בגלקסי S8 של סמסונג (בגרסה הנמכרת בארה"ב ובסין). החברה הראתה איך המעבד מצליח לעמוד בכבוד בשימוש רגיל במערכת, וטענה שמכיוון שלוח האם שלה קטן יותר ממעבדים של אינטל הוא משאיר מקום לסוללה הרבה יותר גדולה - מה שמאפשר להגדיל את חיי הסוללה של המחשבים באופן משמעותי. חברות שכבר הבטיחו לייצר מחשבים עם מעבדי קואלקום הן לנובו, HP ואסוס.
אבל המחשבים לא רק הופכים לדומים יותר לסמארטפונים - עוד יש להם לא מעט קלפים משלהם בשרוול. ואגב קלפים, זה בערך הגודל של המחשב החדש שחשפה אינטל בתערוכה - Compute Card, מחשב בגודל כרטיס אשראי בערך (9.5 על 5.5 סנטימטר בעובי 5 מילימטר - כמו סמארטפון וחצי). הוא מיועד להפוך מכשירים אחרים לחכמים וכולל מעבד, זיכרון, אחסון ושבב תקשורת.
החברה ציינה כי אפשר לשלב אותו בתצורות רבות - החל ממחשבי "הכל באחד" (כלומר: כאלה שבהם כל הרכיבים מוחבאים מאחורי המסך), דרך לפטופים דקים וקלים ועד מקררים ומכשירי חשמל חכמים אחרים. כך, ניתן לשדרג את המכשירים האלה בלי להחליף את המארז ורכיבים כמו מסך במחשב או מנוע במקרר. מספר חברות כבר הודיעו שייצרו מכשירים המבוססים על מחשבי-כרטיס כאלה, ביניהן LG ודל.
גם מחשבים לשימושים כבדים במיוחד משתדרגים: אינטל הציגה בתערוכה סדרת מעבדים בשם Core i9, או Core X, שמגיעים עם 10, 12, 14, 16 או 18 ליבות (למעבדים קיימים בתחום המחשבים יש בדרך כלל 4 ליבות, וברוב המחשבים הניידים 2 ליבות), ומיועדים לגיימינג ולייצושים כבדים כמו עריכת וידאו.
המתחרה הקטנה והמושבעת, AMD, חשפה מעבד בשם Threadripper, עם 16 ליבות.
nVidia, שמתחרה בשתי החברות הקודמות בתחום הגרפיקה, הכריזה על Max-Q - דור חדש של מעבדים גרפיים למחשבים ניידים, שמאפשר להכניס עוצמה של מחשב גיימינג מקצועי לעובי של אולטרה-בוק - כ-18 מילימטר, ומשקל של פחות מ-2.3 קילוגרם. אסוס ואייסר, שתי יצרניות המחשבים המקומיות, הציגו מחשבים כאלה.