באדובי (Adobe), האחראית לתוכנת העריכה הגרפית הפופולרית Photoshop, חשים כנראה מידה של אחריות על האופן שבו משמשת התוכנה לעריכה שמשנה באופן משמעותי ואפילו לחלוטין תמונות, גם לצורך זיוף ומרמה. החברה פיתחה בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת ברקלי האמריקנית כלי בינה מלאכותית המאפשר זיהוי של תמונות שעברו עריכה, ברמת דיוק מרשימה של לא פחות מ-99%. לצורך השוואה, בני אדם מסוגלים לזהות תצלומים מזויפים ברמת דיוק של 53% בלבד.
הכלי מבוסס על אלגוריתמים המסוגל לזהות עריכה שבוצעה באמצעות כלים שונים של Photoshop בהם שכפול, החלקה, הסרת אובייקטים ושינוי מבנה והבעות פנים. לאחר זיהוי העריכה שנעשתה, מסוגל הכלי אף לנסות ולשחזר את התצלום המקורי, אם כי באדובי מודים כי תכונה זו נמצאת עדיין בפיתוח מוקדם ולא תמיד מספקת תוצאות שניתן להסתמך עליהן.
עוד ב-TGspot
כך יראה, לכאורה, Mate 30 Pro של וואווי
שאומי הודיעה כי היא מפסיקה להפיץ גרסאות בטא של המהדורה הגלובלית...
באופן כללי, מגדירים באדובי את המחקר כ-"צעד חשוב" בדרך לפתרון הסוגיות האתיות והפוליטיות הקשורות בשימוש בתוכנה. ״אנו חיים בעולם שבו נעשה קשה יותר ויותר לסמוך על המידע הדיגיטלי שאנו צורכים, ואני מצפה להרחיב עוד יותר את תחום המחקר הזה״, כתב ריצ׳אד זאנג, האחראי מטעם החברה על פיתוח הטכנולוגיה.
ואולם בינתיים מדובר מבחינתה של אדובי בניסוי בלבד, ולחברה אין עדיין תוכניות ברורות להפוך את הכלי שפיתחה למוצר של ממש הנגיש למשתמשים.