Quando: כל העסקים בכף היד
חלק גדול משיגרת חיינו כוללת קביעת תורים לנתוני שירותים. זה מתחיל בתור למספרה ופגישה עם הבנק, ולעתים גם צצים הפתעות בלתי צפויות כמו פנצ'ר בגלגל. אפליקציית Quando מאגדת בתוכה אלפי נותני שרות ובעלי עסקים שונים ומאפשרת לנו לקבוע תור ולהזמין פגישה עם אחד או יותר מנותני השירות.
בניגוד לאפליקציות ולאתרי מידע אחרים, קוואנדו מזמינה את התור בשבילכם אף ללא צורך מצידכם להרים ולו טלפון אחד - שכן היא מסונכרנת 24/7 עם יומן הפגישות של בעל המקצוע אליו רציתם להגיע ועימו רציתם לקבוע תור, בהנחה שגם הוא רשם את עצמו כנותן שרות באפליקציה. האפליקציה גם מספיק חכמה כדי לספק לכם את בעל המקצוע הקרוב ביותר למקום מגוריכם וכן אפשרות לשלם לו ישירות באמצעות כרטיס אשראי.
GetEat: רשת חברתית לאוכל
אחת משאלות הרות הגורל שמעסיקות את הדור הנוכחי (אף יותר מהשאלה: מהו הטלפון שנקנה השנה), היא מה נלך לאכול - שכן לכל אחד ואחת מאיתנו יש טעם אחר וסגנון אחר.
אפליקציית GetEat הישראלית היא רשת חברתית למסעדות יוקרה - וגם לאלו שרעבים ככה סתם על הדרך. בעזרתה תוכלו לאתר את כל המסעדות המובחרות בקרבת מיקומכם, לעיין בתפריט לברר מהן שעות הפתיחה ועוד פרטים רלבנטיים אודותיה.
בניגוד לאפליקציות אחרות המציעות שרות דומה, גט-איט גם מאפשרת להזמין מקום במסעדה ובכך לחסוך הרבה כאבי ראש. ואם חשבתם שזה נגמר כאן, אז כמובן צפו לעוד הפתעות: בחלק מהמסעדות המצויינות תוכלו אף לבקש את המנה המועדפת עליכם מראש - כך שברגע הגיעכם למקום - המנה כבר תהיה מוכנה עבורכם.
חשוב לציין שבתאריכי ה-14 ועד ה-15 לחודש הנוכחי (כולל) האפליקציה תקיים מהלך מיוחד בשם "יומיים חברתיים", במסגרתו תוכלו לשמור עבורכם מנה עיקרית מתוך כ-10 מסעדות מאזור במרכז המפורסמות באפליקציה, עלייה תשלמו מחיר מיוחד של 8 שקלים בלבד.
HotShots: לסקסטינג בטוח יותר
אחת מתופעות הנגרמות לעיתים ברשת היא נידויים חברתיים, בעיקר כשמדובר בגיל הטיפש-עשרה. התופעה הלכה וגדל עם השימוש באפליקציות המסרים המידיים כדוגמת ווטאסאפ וקשה עד בלתי אפשרי לשמור סודות - בעיקר בתמונות שעוברות מקבוצה אחת לשנייה - ככדור שלג מתגלגל.
האפליקציה הבאה בפיתוח אוסטרלי, היא למעשה אחותה הגדולה של האפליקציה החברתית Snapchat בתוספת טוייסט מיוחד ולא שגרתי ומיועדת בעיקר למניעת הפצת תמונות בזריזות: בשלב הראשון יוכלו המשתמשים לשלוח תמונות אחד לשני כמו בכל אפליקציית מסרים רגילה, אלא מי שיקבל אותן יצטרך לענות על שאלה אותה המשתמש יצר עבורו מבעוד מועד כדי לצפות בה.
לאחרי שני ניסיונות כושלים מצד המשתמש לענות את התשובה הנכונה, תימחק התמונה לגמרי כך שגם לשולח לא יהיה שום סיכוי לשלוח אותה בשנית. אגב, למקרה שתהיתם, מפתחי האפליקציה טוענים שלרשות המשתמשים עומדות 60 שניות לצפייה בתמונה בטרם תימחק לגמרי - כולל משרתי האפליקציה. בנוסף הם אומרים כי גם חסמו את האפשרות לבצע לכידת מסך לתמונות עצמן, ובכל יום נמחקות מאות תמונות מהשרתים באופן אוטומטי.
Portal: העברת קבצים מהמחשב לטלפון בקלות
כל בר-דעת יודע שהשוני הגדול ביותר בין מערכת ההפעלה אנדרואיד לבין מערכת ההפעלה iOS של אפל, הוא אופן העברת הקבצים בין המכשיר למחשב. בעוד משתמשי האנדרואיד יכולים "לגרור ולזרוק" קבצים בעזרת חיבור כבל העברת נתונים פשוט, תלויים משתמשי ה-iOS בעיקר בתוכנת ה-iTunes, לצורך העברת קבצים, כמו גם באפליקציות צד שלישי שיעשו עבורם את העבודה.
אפליקציית Portal מבית Pushbullet, הזמינה לאנדרואיד בלבד עקב מגבלות על פלטפורמת ה- iOS מאפשרת למשתמשי מערכת ההפעלה של גוגל להעביר קבצים מהמחשב לסמארטפון בדרך פשוטה יותר מאי פעם. בעזרת סריקת קוד QR מהאפליקציה (הזכור משרות וואטסאפ לדפדפן) שיופיע באתר הייעודי שלה, יפתח בפניהם חלון מיוחד אליו יוכלו לגרור את כל הקבצים שברצונם להעביר למכשיר. האפליקציה גם מנתבת את הקבצים השונים לתיקיות היעד שלהם, כך שתמונות יופיעו בגלריית התמונות המובנית ושירים ייכנסו ישר לאפליקציית המוזיקה המובנית במכשיר. בנוסף, באפליקציה קיימת רשימה מסודרת של כל הקבצים שהועברו מהמחשב לסמטראפון כך שניתן יהיה לעיין בהם מאוחר יותר ולהשתמש בהם גם משם.
סלופארק: לחנות בכל מקום
את אפליקציית החנייה הפופולרית וודאי רובכם מכירים, אך כעת הושקה גם גרסה חדשה, עם מספר חידושים. אחד מהם היא יצירת פרופיל אישי לכל רכב שיכלול היסטוריית חניה, תמונת הרכב ועוד, כך שמי שנוהג במספר רכבים יוכל להשתמש באפליקציה בקלות.
בנוסף, הפעלת החניה תתבצע בצורה פשוטה יותר על ידי החלקת האצבע על המסך, ישנו שיפור בדיוק זמני התראות בעזיבת מקום החניה, התאמה אוטומטית של החניה לבעל תו תושב ומפת החניונים הזמינים באזור לצד אפשרות ניווט אליהם. שירות הלקוחות באפליקציה החדשה יהיה באמצעות צ'ט און ליין מלבד המוקד הטלפוני וזה מצטרף לשירות התשלומים סלופארק CASH המאפשר תשלום במזומן על ידי טעינת החשבון מראש בסכום כסף במזומן. החברה גם מציעה שירותי תזכורות להארכת משך החניה ולכיבוי בעלות חודשית של 4.5 שקל או בעלות של 5.5 שקל בשיטת "לא חנית לא שילמת" - בה הנהג ישלם רק בעבור החודש שבו השתמש בשירות.