ג'סיקה אלבה מציגה את ווינדוס פון 8 (צילום: AFP, GettyImages IL)
ג'סיקה אלבה נראית מרוצה מהווינדוס פון שלה | צילום: AFP, GettyImages IL

רובנו עברנו את זה בשנים האחרונות לפחות פעם אחת: הריגוש שבקניית מכשיר סלולרי חדש, יחד עם החשש מפני מעבר לא חלק או קשיים אחרים, הוא שילוב שמאז כניסת הסמארטפונים לחיינו הפך לנוהל קבוע של פעם בשנתיים-שלוש – ולחלקנו אף לעתים קרובות יותר.

עד כה, קניית סמארטפון בישראל היתה התלבטות בין שתי מערכות הפעלה – iOS של אפל, הרצה על מכשיר האייפון, ואנדרואיד של גוגל, הרצה על מאות סוגי מכשירים של עשרות יצרניות. בחודשים האחרונים צצה בישראל מתחרה חדשה בתחום – ווינדוס פון של מיקרוסופט. זוהי מערכת הקיימת בשוק מאז 2010, אך בשל בעיות עברית בגרסתה הראשונה היא לא הגיעה לישראל עד נובמבר 2012, בו יצאו המכשירים הראשונים המבוססים על גרסה 8 שלה, שעברה גיור מלא.

בואו לפייסבוק של נקסטר

בישראל אפשר בכלל לשקול לרכוש משהו חוץ מאייפון או סמסונג גלקסי?

לפני כחודשיים, אחרי יותר משנתיים עם אנדרואיד והתלבטויות ארוכות, החלטתי לקפוץ ראש ולרכוש מכשיר מבוסס ווינדוס פון 8 (סוג המכשיר אינו רלוונטי ולכן יישאר שמור במערכת), גם משום שחיכיתי הרבה זמן להזדמנות להתנסות במערכת לעומק וגם משום שהתרשמתי שבישראל כמעט אין אדם שמכיר את המערכת הזו מקרוב ויודע למנות את יתרונותיה וחסרונותיה. עכשיו, הגיע הזמן לעשות סדר בהתרשמויות ולברר אחת ולתמיד: האם מי שמתכוון לרכוש היום סמארטפון יכול בכלל לשקול את ווינדוס פון או להישאר עם האייפון והאנדרואיד האהובים?

ההלם הראשוני – מי הזיז את ההתראות שלי?

מיד עם הדלקת מכשיר ווינדוס פון, ניכרים הבדלים משמעותיים בין המערכת של מיקרוסופט לבין המתחרות. במקום מסך ראשי צבעוני מלא אייקונים צבעוניים לא פחות, כפי שרובנו רגילים לראות על מסכי האייפון או האנדרואיד, "מסך ההתחל" של ווינדוס פון (הנקרא, כמובן, על שם תפריט ההתחל מווינדוס) חדגוני למדי, אולי אפילו משעמם. קיצורי דרך שמיקמנו עליו מוצגים כמרובעים שרובם בצבע אחיד הניתן לבחירה, והאייקונים הם ברובם צלליות – כלומר: צורות כלליות בצבע בודד. ניתן לשנות את גודלו של כל מרובע בין ריבוע קטן, ריבוע גדול ומלבן גדול אף יותר, ולמקם אותם באופנים שונים על המסך ע"י לחיצה ממושכת על אחד מהם וגרירתו למיקום המבוקש.

ווינדוס פון 8, הצגה מלאה:

 

ווינדוס פון 8 מול iOS 7: 

 

ווינדוס פון 8 מול אנדרואיד 4.1: 

 

אופס: המסך אינו נגלל אופקית

בניגוד לשתי מערכות (iOS ואנדרואיד) הנפוצות, בזו של מיקרוסופט המסך אינו נגלל אופקית (לצדדים), אלא אנכית (למעלה ולמטה) בלבד. רשימת האפליקציות המלאה במכשיר דווקא כן נמצאת במרחק גרירת המסך הצידה – ימינה בממשק העברי או הערבי ושמאלה בשאר השפות. הרשימה מסודרת לפי סדר האלפבית, ולא ניתן לסדרה מחדש. בנוסף, ניתן לדלג לאפליקציות המתחילות באות הרצויה, אך רק בשפת הממשק – כך שאם בחרתם בממשק העברי, את רשימת האפליקציות שהשם שלהן מתחיל באנגלית תצטרכו לגלול בשיטה הרגילה. שיטה נוחה יותר למצוא את האפליקציה הרצויה היא החיפוש המובנה ברשימה.

המסך הראשי של מיקרוסופט נבדל מאלה של מתחרותיה לא רק בעיצוב, אלא גם בשימוש: לעומת אפל, אצלה המסך הראשי הוא רשימת האפליקציות המותקנות על המכשיר, וגוגל, אצלה המסך הראשי הוא בליל של קיצורי דרך לאפליקציות ו-ווידג'טים המציגים מידע מאפליקציות שונות ללא צורך להיכנס אליהן, במיקרוסופט בחרו גישת ביניים: קיצורי הדרך לאפליקציות מציגים גם מידע מתוך האפליקציות, אך עושים זאת בצורה גרפית מינימלית, בעיקר בטקסט המוצג על המשבצת. המידע הזה מתעדכן כל הזמן, ועל כן נקראות המשבצות בממשק "אריחים חיים".

אין תמונה
סנכרון מצוין עם המחשב

אין מרכז התראות. וגם לא צריך

וכאן מגיע הבדל שכל מי שהגיע עם טלפון חכם (סמארטפון)  ולא "טיפש", יתקשה לעכל: למערכת אין מרכז התראות. השורה העליונה, המוכרת מכל מערכות ההפעלה החכמות האחרות, מוחלפת ע"י שורה שקופה המוצגת רק במידה ו"זימנתם" אותה בהחלקת האצבע מקצהו העליון של המסך.  למה? כי לא צריך מרכז התראות כאשר המסך הראשי, הנגיש מכל מקום במערכת ע"י לחיצה על כפתור הווינדוס, הוא גם מרכז ההתראות.

 אחרי הכל, אם אייקון הטלפון ממילא מציג את מספר השיחות שלא נענו, אייקון ההודעות מציג את מספר ההודעות החדשות ואייקון החנות מציג את מספר העדכונים הזמינים (ואלו רק כמה דוגמאות) – למה צריך את אותן התראות גם בחלקו העליון של המסך, ממנו נדרש המשתמש קודם כל "למשוך" את ה"וילון" ואז ללחוץ על ההתראה המבוקשת כדי להיכנס לאפליקציה הרלוונטית? זה לפחות מה שחשבו כנראה המפתחים של מיקרוסופט, עד שהביקורות הקטלניות הראו שהם כנראה טועים, ואנשים כן רוצים ממשק התראות ייעודי הכולל את כל ההתראות מכל האפליקציות הפועלות. לכן, בגרסתה הבאה של המערכת, הצפויה לצאת לקראת 2014, ייכלל מרכז התראות, שככל הנראה יהיה מעט יותר בסיסי מזה של המתחרות.

מצד שני, ההתראות בווינדוס פון  עדיין מרגישות כמו משהו שתוכנן לפרטי פרטים, ורק עקב הנחת בסיס לא נכונה השתבש בדרך למשתמשים. הדבר מתבטא בכך שבנוסף להתראות המוצגות על האריחים החיים על מסך הבית, הודעות מוצגות גם כשורת התראות בראש המסך – ולא חשוב באיזה מסך אתם נמצאים. כך, ניתן לקרוא הודעות טקסט (קצרות, עד ארבע מילים) עוד לפני הלחיצה על שורת ההתראה, העוברת לאפליקציה, או לדחות את ההתראה ע"י גרירתה הצידה. בנוסף – וכאן זה נעשה מעניין באמת.

מיקרוסופט לקחה בחשבון את העובדה שכאשר המכשיר נמצא בכיס אינכם רואים את המסך, לכן, בניגוד לעמיתותיה, במערכת ההפעלה שלה המסך לא נדלק מייד עם קבלת התראה חדשה, אלא רק כאשר חיישני המכשיר מאשרים שהוא לא בתוך כיס או מונח הפוך על שולחן. מסיבה זו תמוה אף יותר מדוע השכילה החברה לחשוב על הפרטים הקטנים, אך לא על הגדולים.

אין תמונה
במקום הצבעוניות של iOS ואנדרואיד, בווינדוס קיבלנו עיצוב חדגוני למדי, אולי אפילו משעמם
כל האפליקציות נוצרו שוות – אבל לא כולן נוצרו

מי שהשתמש גם באייפון וגם באנדרואיד יודע שאחד ההבדלים הגדולים ביניהן (לפחות עד גרסה 7 שתושק למשתמשים בסתיו) הוא רמת השילוב של האפליקציות במערכת: ב-iOS מקבלות האפליקציות גישה מוגבלת מאוד, בעוד באנדרואיד יכולה כל אפליקציה להשתלב עם רכיבים אחרים במערכת, כמעט ללא הגבלה. במיקרוסופט בחרו בגישת ביניים: אפליקציות אינן מקבלות גישה לכל רכיבי המערכת, אך כל אפליקציה יכולה להשתלב באחת או יותר מ"מרכזיות" המערכת, שלגביה היא רלוונטית במיוחד.

במלים אחרות: אפליקציה הקשורה לצילום תופיע בתוך ממשק המצלמה של המערכת, בעוד אפליקציות מוסיקה וסרטים, כגון יוטיוב או נגן המוסיקה שהורדתם מהחנות, תופענה בתוך "מרכזת המוסיקה והווידאו" – השם שבחרה מיקרוסופט לאזור במכשיר המנגן קבצי מולטימדיה. באופן דומה, משחקים מרוכזים תחת "מרכזת ה-Xbox" – אפליקציית קונסולת המשחקים של מיקרוסופט, ואפליקציות לעריכת תמונות מוצגות בממשק התמונות של המכשיר ומאפשרות כניסה ויציאה מהירה ממצב עריכה. כך אין צורך בקיצורי דרך לכל האפליקציות מכל סוג על מסך הבית, מאחר וכולן נמצאות במרחק נגיעה מהאפשרויות הרלוונטיות.

בנוסף, המערכת של מיקרוסופט אינה מאפשרת ליצרניות וספקיות סלולר לבזבז את זיכרון המכשיר על האפליקציות שלהן בלי שהמשתמש יוכל להיפטר מהן. במקום זאת, כל חברה יכולה להוריד למכשיר של המשתמש מייד עם הפעלתו הראשונית אפליקציות משלה, אותן יוכל המשתמש לבחור לשמור או למחוק ולפנות זיכרון עבור האפליקציות והקבצים החשובים לו יותר.

מחסור מורגש באפליקציות: אינסטגרם, ווייז וגט טקסי נשארו בחוץ

הורדת אפליקציות למערכת ווינדוס פון היא ככל הנראה החוויה הנוחה ביותר מסוגה הקיימת כיום בסלולר. החנות של מיקרוסופט מאפשרת לחפש אפליקציות ומשחקים או למיין אותם לפי קטגוריות, מחירים ופופולריות – כולל שילוב של מספר סינונים שכאלה יחד. כמו כן, בניגוד לשתי המתחרות, בחנות הווינדוס פון  סטור ניתן להוריד כל אפליקציה בלי לשלם, מאחר והחברה בחרה לחייב כל מפתח ליצור גרסת ניסיון עבור כל אפליקציה. לכן, ניתן להתנסות בכל יישום במשך שבוע, או לחילופין להוריד גרסה ללא הגבלת זמן אך עם תכונות מוגבלות, אם המפתח בחר בדרך זו, ורק לאחר הבדיקה לשלם עבור הגרסה המלאה.

אך כל זה רק מגביר את תחושת הייאוש מהדפדוף בחנות האפליקציות: למרות שהיא כוללת כ-150 אלף אפליקציות, חסרות בחנות רבות מהאפליקציות המוכרות ממתחרותיה. כך, תוכלו למצוא בה משחקים פופולאריים כמו  אנגרי בירדס, טמפל ראן ועוד רבים וטובים, אך את אינסטגרם למשל, לא תמצאו. גם אפליקציות ישראליות מורגשות בחסרונן,  אפליקציית הניווט ווייז, גט טקסי ו-Moovit – לא קיימות בווינדוס פון עם זאת, מיקרוסופט ישראל מדווחת כי חברות רבות עובדות בימים אלה על אפליקציות למערכת שלה, ואפליקציית ווייז, למשל, עתידה לעלות לחנות כבר בשבועות הקרובים.

אין תמונה
למרות שהיא כוללת כ-150 אלף אפליקציות, חסרות בחנות רבות מהאפליקציות המוכרות ממתחרותיה
במקום אפליקציות – הכל מובנה

אחד הדברים הייחודיים ביותר במערכת הזו הוא כמות התכונות המשולבות בה בלי שנצטרך להוריד אפליקציות על מנת להשתמש בהן. קחו למשל רשתות חברתיות – אם אתם מבלים את רוב זמן האיכות שלכם עם המסך הקטנטן בשיטוט בפייסבוק, טוויטר ולינקדאין – הגעתם למקום הנכון.

במקום רשימת אנשי קשר משעממת, דוגמת זו שאתם מכירים ממכשירים אחרים, תמצאו כאן רשימה אינטראקטיבית, המאפשרת לכם לצפות בכל פעילותם של חבריכם ברשתות החברתיות הגדולות. הכל כאן – הסטטוסים והתמונות, הלייקים והתגובות. תוכלו לצפות בפעילות של איש קשר מסוים ע"י גרירת מסך הפרטים שלו הצידה, המציגה מסך משולב של פעילות חברתית יחד עם התקשורת האישית ביניכם – שחות, הודעות סמס, מיילים וכו' – או בפעילותם של כל חבריכם המרושתים, ע"י גרירה הצידה מהמסך הראשי של רשימת אנשי הקשר, למסך "מה חדש?", בו תוכלו לצפות בסטטוסים, תמונות ציוצים וריטוויטים, וגם להגיב, לעשות לייק או לרטווט – אך לא לשתף סטטוסים של עמודים מפייסבוק לחבריכם.

התשובה של ווינדוס פון לפייס-טיים וגוגל טוק

עוד תכונה מרשימה ביותר בתוכנה היא ממשק ההודעות. כדי להתחרות בפייס-טיים של אפל, המאפשרת שליחה של הודעות סמס חינם בין משתמשיה ובגוגל, המאפשרת למשתמשי Google Talk / Hangouts לצ'וטט ע"י אפליקציית אנדרואיד, החליטה מיקרוסופט ללכת על בטוח – במקום עוד אפליקציה ייעודית שאף אחד מהחברים שלכם לא באמת נמצא בה, היא שילבה בממשק ההודעות של המערכת את פייסבוק. כך, ניתן להתכתב עם החברים בסמס ובפייסבוק מאותו מסך, כאשר המעבר בין השניים נעשה בלחיצת כפתור.

ויש גם אופיס

תכונה נוספת המגיעה מובנית במכשירי ווינדוס פון  היא אופיס. כן, זה שהייתם כותבים בו פעם, עד שהגיע גוגל דוקס. רבים פקפקו ביתרון שבאפליקציית אופיס המובנית במערכת של מיקרוסופט – הרי לכתוב קבצי וורד, טבלאות אקסל או מצגות פאוור פוינט על מסך מגע קטן זה לא נוח. אז קודם כל, בואו נתחיל במובן מאליו – קריאה. קריאת מסמכים גם היא דבר חשוב, ואם קיבלתם פעם במייל קובץ וורד וניסיתם לפתוח אותו בגוגל דוקס או באפליקציית אנדרואיד כלשהי, וודאי יצאתם מדעתכם.

העברית הפוכה, שורות מתנגשות חזיתית ותמונות המוצגות בדיוק על הטקסט הם רק חלק מהמפגעים שיצא לי להיתקל בהם לא פעם. באופיס מובייל, לעומת זאת – נאדה. קבצי וורד מוצגים באופן כמעט מושלם, עם עברית מיושרת לימין וגלילה חלקה. אה, כן – ואפשר גם לערוך ולכתוב על המסמכים, כאשר כל השינויים יכולים להתעדכן בצד השני בזמן אמת אם השליחה נעשתה באמצעות שירות SkyDrive.

לסנכרן את הסלולרי עם מחשב בלי להסתבך

תחום נוסף בו המערכת של מיקרוסופט מצטיינת הוא החיבור עם המחשב. לכאורה, לא מדובר בהפתעה גדולה – הרי מיקרוסופט היא השליטה של שוק המחשבים מזה שניים וחצי עשורים, ואם יש משהו שמצופה ממנה לעשות טוב, הוא לגרום למכשירים לדבר השפה שהמחשב בבית יבין.

אבל לאור מה שמוכר מהמערכות המתחרות, נראה שלא כל כך קל לגרום לטלפונים להסתדר עם מחשבים באופן שיסתדר גם עם המשתמש: בסמארטפון של אפל, לדוגמא, אי אפשר לעשות כלום בלי תוכנת אייטונס הכבדה והמגבילה. כל סנכרון של המחשב עם האייפון חייב לעבור דרכה, גם כאשר מדובר בחיבור חוטי וגם אם מדובר בסנכרון מדיה דרך iCloud. להעביר קבצים שהתוכנה לא מכירה לא בא בכלל בחשבון.

אינסטגרם בווינדוס פון (אילוסטרציה)
בחנות האפליקציות אין אינסטגרם וגם לא ווייז, אבל החברה הבטיחה שזה בדרך

באנדרואיד, הלכה גוגל לקיצוניות השנייה: מי שמחבר מכשיר אנדרואיד למחשב ולא יתקין את תוכנת סנכרון שסופקה ע"י היצרנית (ובדרך כלל גם היא מתסכלת לא פחות מאייטיונס, ואף יותר ממנה), יראה תיקייה בה מוצגים כל קבצי המערכת של המכשיר. איזו תיקייה מכילה את התמונות שהוא צילם? ואיפה צילומי הווידאו? לאן צריך להעביר שירים כדי שיופיעו בנגן המוסיקה? ומה זה הקובץ הזה שמחקתי פה בטעות? אוי, הטלפון הפסיק לעבוד פתאום. מעניין למה.

בווינדוס פון, לעומת זאת, חשבו כנראה לא מעט על העניין, והצליחו לשחק אותה בגדול בגישה שנותנת למשתמש להחליט מה יותר נוח לו, בלי לסבך אותו יותר מדי. כך, מי שמחבר את המכשיר למחשב יגלה שהמחשב שואל אותו מה הוא מעדיף – להשתמש בתוכנה של מיקרוסופט, הזמינה לכל מערכות ההפעלה שלה (כולל גרסת מגע לווינדוס 8) ומצוידת בממשק פשוט כפי שמעולם לא נראה קודם לכן בתוכנה של החברה, או לדפדף בזיכרון של המכשיר כתיקייה או כונן אחסון רגיל. בחירה באפשרות השנייה תגלה חמש תיקיות – מסמכים, מוסיקה, תמונות, צלצולים ו-וידאו. זהו. עם רשימה כזו אי אפשר להסתבך. כל קובץ נמצא בתיקייה המתאימה, ואם תעבירו קבצים מסוג מוכר לתיקייה הראשית של המכשיר הוא אפילו ימיין אותם בשבילכם בעצמו, כולל יצירת תיקיות אמנים ואלבומים לקבצי MP3.

מולטי-טסקינג

אחת מנקודות החיכוך הוותיקות בין אוהבי האייפון לאוהבי האנדרואיד הוא ריבוי המשימות (מולטיטסקינג). האייפון לא תמך בו עד גרסתו הרביעית, וגם אז היכולת הוגבלה רק עבור תפקודים מסוימים, בעוד שבאנדרואיד אין עליה מגבלה כלל אך הדבר פוגע בביצועים. אצל המתחרה החדשה בשוק המקומי ריבוי משימות הוא עניין מובן מאליו, וכאן נקטה מיקרוסופט בגישה קרובה הרבה יותר לזו של אפל מאשר לזו של גוגל: אפליקציות ממשיכות לעבוד ברקע כל עוד לא יצאתם מהן, אך במצב "הקפאה" במסגרתו הן ממתינות במצב סטטי עד שתחזרו אליהן. מעבר בין אפליקציות פעילות נעשה ע"י לחיצה ארוכה על כפתור ה"חזרה", שהוא חובה בכל מכשיר המבוסס על המערכת, המציג את כל האפליקציות הפתוחות בתצוגה מוקטנת. יציאה מאפליקציה נעשית ע"י כניסה אליה ולחיצה על כפתור החזרה שוב ושוב עד להגעה למסך הבית, אם כי בגרסא הבאה מתכוונת מיקרוסופט לאפשר לסגור אפליקציות מתוך מסך ריבוי המשימות ע"י גרירת אפליקציה כלפי הקצה הרחוק של המסך – בדומה לגרסא הבאה של האייפון, כפי שהוצגה החודש ע"י אפל.

כל מכשירי ווינדוס פון מתעדכנים כל שנה

עדכונים הם עוד סוגיה שנויה במחלוקת בין משתמשי אייפון ואנדרואיד. כאן מובילה אפל בענק ללא כל ספק – כל גרסה חדשה שיוצאת למערכת ההפעלה של המכשיר מגיעה תוך שבועות ספורים (ולפעמים ימים בודדים) לכ-80% מהמשתמשים, בעוד משתמשי אנדרואיד נתקעים עם גרסאות ישנות, ורבים מהם מעולם לא קיבלו עדכון למכשיריהם. הדבר נובע מכך שסוגי המכשירים הרבים בעלי יכולות החומרה השונות מחייבים את החברות להתאים את התוכנה למעבדים ישנים, מצלמות ומסכים שכבר אינם נפוצים וכו', מה שמביא לכך שהחברות משחררות עדכונים רק למכשירים המשוכללים ביותר, וגם זה לרוב קורה רק לאחר הכרזת הגרסה הבאה ע"י גוגל.

אייפון 5, גלקסי S4
מכשירי אפל מתעדכנים מהר בגרסאות החדשות, באנדרואיד אפשר להיתקע שנים בלי עדכון
מיקרוסופט מצאה דרך לפתור את הבעיה: התוכנה מותאמת לסוגים מוגדרים מאוד של חומרה, וכל היצרניות מחויבות לייצר מכשירים זהים כמעט לחלוטין, מלבד שינויי עיצוב. כך, כל עדכון מתאים לכל המכשירים, והדבר היחיד שנותר ליצרניות ולספקיות הסלולר לעשות הוא לנסות את העדכון במרכזיהן במשך כמה שבועות כדי לוודא שהוא אינו תואם את ציוד התקשורת שלהן ולשחרר אותו ללקוחות.

התוצאה היא שכל מכשירי ווינדוס פון  מתעדכנים לפחות כל שנה (עד כה), ובד"כ יותר מכך. עם זאת, מאחר ובניגוד לאפל מאפשרת מיקרוסופט לכל יצרנית מכשירים או ספקית סלולר לעכב את העדכון ללקוחותיה, ממוצע מהירות זמינות העדכונים לסך כל המשתמשים גבוה הרבה פחות מזה של אפל.

לומיה, אייפון, גלקסי
לא חייבים תמיד לבחור באייפון או בגלקסי

מצד שני, ההתמקדות של מיקרוסופט בתוכנה המתאימה לסוגים מסוימים מאוד של חומרה אך על פני מגוון יצרניות יצרה מצב בו התחרות מביאה את שותפותיה – הכוללות את נוקיה, סמסונג, HTC, חוואווי הסינית ועוד – לייצר מכשירים המותחים עד הקצה את הדרישות – גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה. כך נוצר המצב בו מצד אחד משווקת נוקיה את הסמארטפון לומיה  920, המתומחר כטלפון החכם היקר בעולם, בעודה מוכרת במדינות אחרות את לומיה  521 במחיר של 150 דולר. גם בישראל ניתן למצוא את לומיה 920, במחיר של בין כ-2,900 לכ-3,800 שקלים, בעוד HTC 8S, המבוסס על אותה גרסה של המערכת, עולה 1,700 שקלים ומטה. משתמש בסיסי לא יבחין כלל בהבדלי הביצועים בין המכשירים, מאחר וכולם עובדים באופן חלק לחלוטין, בניגוד למכשירי אנדרואיד, בהם כל גרסה חדשה על מכשיר שאינו מבוסס על החומרה הכי חזקה הזמינה בשוק מקרטעת ללא גבול.

השורה התחתונה: אחרי שעה של משחק במכשיר, לא נשארת סיבה להוציא אותו מהכיס בכל רגע

מערכת ההפעלה הסלולרית למשפחת ווינדוס היא מתחרה מבטיחה מאוד בשוק הסלולר. למרות שעד כה לא הצליחה להמריא, קהל המעריצים שלה הולך וגדל וכולל אפילו משתמשים של שתי המערכות הנפוצות יותר.

המחסור באפליקציות פוגע בווינדוס פון בצורה קשה, מאחר והוא מרחיק ממנה משתמשים שרוצים להיות בטוחים שכל אפליקציה פופולרית (וגם לא) תהיה זמינה עבורם, מה שנכון לעכשיו לא קורה בווינדוס פון.

למי היא מתאימה?עבור מי שטרם עבר מטלפון מסורתי לסמארטפון, ועל כן לא התרגל עדיין למבול האפליקציות של אפל וגוגל - ווינדוס פון היא אפשרות מצוינת. היא מהירה מאוד, נוחה למדי ואף מכילה כמה כלי עבודה נוחים מאוד בזכות הקשר המשפחתי לחבילת התוכנות המשרדיות. בזכות הממשק הייחודי שלה היא גם פשוטה מאוד להבנה, ורוב המשתמשים שניסו אותה הצליחו להשתלט עליה מהר יותר מאשר על מתחרותיה.

משתמשים נוספים שיאהבו אותה הם אלו שהתנסו עם סמארטפוני אנדרואיד מוזלים והתאכזבו מהביצועים הגרועים, ורוצים מכשיר שעובד טוב יותר, גם אם משמעות המעבר היא ויתור על חלק מהאפליקציות המוכרות.

למי היא לא מתאימה? מלבד המחסור הבולט באפליקציות שדנו בו כבר ארוכות, יש מי שיקראו לה משעממת, בשל הממשק החדגוני למדי, המחסור בווידג'טים צבעוניים ומצועצעים ובאפליקציות מצועצעות לא פחות. תלונה שעולה מלא מעט נסיינים היא שאחרי שעה או יום של משחק במכשיר, לא נשארת סיבה להוציא אותו מהכיס בכל רגע, מאחר והוא "לא כייפי" כמו המתחרים. אבל ככה זה – זו מערכת שבאה לעבוד, וקמפיין הפרסום הראשוני שלה אף התגאה בכך שפעולות שבמכשירים מתחרים מעודדות בהייה ממושכת, בווינדוס פון  ממצות את עצמן בהצצה קצרצרה.

אני, אישית, אהבתי את ווינדוס פון 8, עוד לפני ההתנסות, והשימוש הממושך בה בעיקר הוכיח לי שצדקתי לגביה - היא מתאימה לי כמו כפפה ליד, ומספקת את כל מה שרציתי מסמארטפון - לא פחות ולא יותר. עם זאת, מה שמתאים לי לא בהכרח מתאים לכל אחד מכם. לכן, כשבאים לשקול אותה מול המתחרות חשוב לקחת בחשבון את הנקודות שפורטו מקודם.