למרות כל היתרונות והתכונות הרבות הטמונות באייפון, לא ניתן להשתמש בו עדיין כמחשב לכל דבר, פשוט כי קשה להעביר לתוכו מסמכים. האייפון, כפי שאתם כבר ודאי יודעים, מסוגל לעשות לא מעט דברים: הוא מכשיר סלולרי שמאפשר גם האזנה למוסיקה, צפייה בסרטים, ניהול יומן, כתיבת מסמכים וגם להעביר את הזמן בעזרת משחקים בסגנונות שונים. עם זאת, ישירות מהקופסה אי אפשר להעביר לתוכו מסמכים, בין אם כדי לצפות בהם בלבד ולהעביר אותם לאנשים אחרים ובין אם כדי לערוך אותם. בניגוד לאייפודים הפשוטים ביותר, אותם ניתן לחבר למחשב ולהשתמש בהם כדיסק חיצוני, בכל הקשור לאייפון באפל החליטו לסבך לנו את החיים. עם זאת, יש לא מעט פתרונות המגיעים אלינו דרך חנות האפליקציות ובזכות מפתחים כישרוניים. המגבלה היחידה היא שכל הפתרונות נשענים על שימוש ברשת אלחוטית כדי להעביר מסמכים אל תוך האייפון. נכון להיום אפל לא מאפשרים לחבר את המכשיר למחשב עם USB ולהעביר לתוכו קבצים. אבל אין מה להיבהל, המפתחים עשו כל מה שהם יכולים כדי להקל על המשתמשים.

לא משנה עם איזו תוכנה תבחרו לעבוד, בסופו של דבר כולן פועלות על פי אותו העיקרון ומציעות פחות או יותר את אותן היכולות. ההבדל המהותי הוא בתכונות הנוספות שכל תוכנה מביאה איתה. בכל מקרה, לאחר שתפעילו את התוכנה תהייה לכם האפשרות להעביר קבצים מהמחשב אליה וממנה אל המחשב. למרות שהקבצים שלכם שמורים על האייפון, העברות הקבצים לא יכולות להתרחש אם התוכנה שבחרתם לעבוד איתה לא פועלת. חשבו על התוכנה כעל תיקייה מיוחדת בה ניתן לשמור את הקבצים - אם לא פתחתם את התיקייה, לא תוכלו לגשת לקבצים. ברגע שהקבצים בתוך האייפון תוכלו לצפות בהם בהתאם למגבלות של התוכנה. כל התוכנות יאפשרו צפייה בקבצי PDF, RTF קבצי מוסיקה מסוג MP3 וקבצי וידאו מסוג mov, mp4 ו-m4v. במקרה של תוכנות פשוטות תוכלו לראות ששאר הקבצים שם אבל לא תוכלו לפתוח אותם. תוכנות מתקדמות יותר מאפשרות צפייה במסמכי doc של וורד, מסמכי אקסל, מצגות וקבצים אחרים. כעת שהבנו את העקרונות המשותפים נבחן את התוכנות המומלצות ביותר בתחום.

FileMagnet

התוכנה הראשונה שנבחן היא גם מהוותיקות בחנות. שמה FileMagnet, היא עולה 4.99 דולרים וכוללת שני חלקים: התוכנה עצמה, אותה ניתן לרכוש מאייטיונז, ומנהל קבצים אותו ניתן למצוא בגרסת מק וחלונות באתר המפתחים. כדי להעביר קבצים הפעילו את התוכנה על המחשב ועברו לחלון שיקפוץ על המסך. גררו לתוכו את הקבצים והתיקיות שתרצו להעלות לאייפון, והם יופיעו בתוך החלון. ברגע שתפעילו את התוכנה על גבי האייפון היא תזהה שהתוכנה על המחשב מנסה ליצור קשר ותבקש מכם אישור. לאחר האישור הקבצים יעלו במהירות, ותוכלו לראות אותם מיד באייפון. כאשר הקבצים יהיו באייפון הם יופיעו גם במנהל הקבצים, בחלק התחתון של חלון התוכנה. בצורה הזו תוכלו להוריד קבצים מהאייפון חזרה למחשב.

FileMagnet נוחה כי היא לא דורשת שום ידע נוסף. אם אתם רוצים להוריד את הקבצים מהאייפון למחשב אחר כך, כל שיהיה עליכם לעשות הוא להוריד את התוכנה שוב לאותו מחשב ולהפעיל אותה. מעבר לפשטות ההפעלה FileMagnet מאפשרת צפייה בפורמטים רבים של קבצים: קבצי אופיס (כולל מצגות), קבצי iWork של מק, תמונות מסוג jpeg, gif, וכמובן קבצי מדיה שונים. יתרונות נוספים לתוכנה כוללים את היכולת לשלוח קבצים ישירות מתוך התוכנה באימייל לכל מי שתרצו, ואפשרות לעבור למסך מלא כדי לצפות בקבצים בצורה נוחה יותר.

FileMagnet-file-manager
FileMagnet-files
ReaddleDocks

התוכנה הבאה שכדאי לכם להכיר דורשת קצת יותר התעסקות עם המחשב כדי שיוכל לתקשר עם האייפון, אך חוסכת את הצורך במנהל קבצים חיצוני. בין אם אתם על מק או על חלונות תוכלו תוך שניות להתחבר אל ReaddleDocks, שבימים אלו עולה 4.99 דולרים ומספקת הרבה יותר מעוד תוכנה לנשיאת קבצים. לאחר שתפעילו אותה תקבלו כתובת והוראות פשוטות למק ולחלונות. אם תפעלו על פי ההוראות תמצאו כונן רשת חדש בתוך ה-Finder במק או ב-File Explorer בחלונות. מה פירוש "כונן רשת"? המשמעות היא שהמחשב זיהה כונן קשיח שנמצא מחובר דרך הרשת האלחוטית. תוכלו ללחוץ על הכונן ולראות אילו תיקיות וקבצים יש בו, וכמובן להעביר לתוכו קבצים חדשים.

מעבר לחופש מתוכנות חיצוניות נוספות ש-ReaddleDocks מספקת, היא מוסיפה מספר יתרונות נוספים. ראשית, התוכנה מאפשרת לכם להתחבר לשירותים כמו MobileMe ו-Box.com, המאפשרים לאחסן קבצים באינטרנט, ובעזרת ReaddleDocks תוכלו לגשת אליהם ישירות מתוך האייפון. ReaddleDocks תומכת בעוד מספר שירותים וגם נותנת לכל משתמש חשבון פרטי ובו 512 מגה. בתוך התוכנה תמצאו דפדפן מובנה, שמאפשר לכם לגלוש לכל אתר כרגיל, אבל עם הבדל ענק. בגלל הדרך בה האייפון מנהל את התוכנות, אין אפשרות להוריד קבצים מאתרים אליהם גלשתם עם ספארי. בעיה הזו נפתרת ב-ReaddleDocks. נבירה קצרה ברשימת התכונות של ReaddleDocks באתר המפתחים תציג לכם עוד שלל יכולות מלהיבות שכדאי להכיר לפני שבוחרים סופית איזו תוכנה לרכוש.

readdledocks
Desktop-readdledocks
Discover ו-QuickOffice

גם Discover מציעה לכם אחסון קבצים על האייפון בחינם. היא מתחברת למחשב באותה הצורה ש-ReaddleDocks עושה זאת ומציעה לא מעט יכולות כמו שינוי שמות קבצים, שליחת קבצים לאנשים אחרים שלהם יש את Discover ומחוברים לאותה הרשת וכן אפשרות חיבור לשירות MobileMe של אפל. הממשק של Discover פחות נוח ומשופשף, אבל עונה לצרכים בסיסיים. תוכנה נוספת ששווה להכיר היא QuickOffice Mobile שהיא התוכנה היקרה ביותר ברשימה הזו, ומחירה 12.99 דולרים. מדוע היא עולה כל כך הרבה? כי היא מאפשרת לכם לערוך קבצי וורד ואקסל בצורה מלאה. QuickOffice היא חברה מוכרת ברחבי העולם ויש לה גרסאות למכשירים ניידים רבים. היא לא נועדה למשתמש מן השורה אלא לאנשי עסקים ומי שעובדים הרבה עם מסמכי אופיס. יש לשים לב שהתמיכה בכתיבה בעברית קיימת אך יש בעיות של כיווניות.