בפרק הזה: תכירו תוכנות שימושיות לניהול תקציב, מעקב אחר הוצאות וחישוב טיפים
כדאי לקרוא אם: הכסף בורח לכם ואתם מחפשים כלים שימושיים כדי לעקוב אחריו, שתוכלו לקחת תמיד איתכם
אפשר לוותר אם: כסף זה לא עניין בשבילכם, אתם בכלל הילדים של רוטשילד
לא משנה כמה כסף אתם עושים ואיך אתם מרוויחים אותו, כל זה לא משנה אם הוא פשוט בורח לכם מבין האצבעות. גם כאן האייפון (iPhone) נחלץ לעזרתכם. היות ומכשיר הפלא גם כך נמצא איתכם בכל מקום אליו אתם הולכים, כשאתם קונים רהיטים או עושים קניות בסופרמרקט. בכל רגע ניתן לשלוף את האייפון ולציין את ההוצאה. תכירו 4 תוכנות שיעזרו לכם לנהל את הכסף שלכם בחכמה.
Pocketmoney
הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההוצאות וההכנסות שלכם – וזה בדיוק מה ש-Pocketmoney תאפשר לכם לעשות. התוכנה, שמחירה 4.99 דולרים, מאפשרת לבנות חשבון מזומנים ולעקוב אחר הסכומים שאתם מוציאים ביומיום, בין אם מדובר בשקלים בודדים או בסכומים כבדים יותר. בנוסף, ניתן לעקוב אחר מספר כרטיסי אשראי וחשבונות בנק, ולציין הוצאות והכנסות קבועות והתוכנה תדאג לעדכן אותם במאזן החודשי.
הכנסת המידע לתוכנה הוא רק הצעד הראשון. למרות מחירה הזעום בהשוואה לתוכנית ניהול כספים למחשב, Pocketmoney מאפשרת ליצור דו"חות שלא רק יציגו את המצב הנוכחי שלכם אלא גם את הגורמים לכך – היא תראה לכם לאן הכסף הולך, היכן הוא נשמר ומאפשרת לבצע פעולות ניתוח כדי לשנות את הפעולות שלכם בצורה מושכלת.
Pennies
ומה אם אין לכם כרטיסי אשראי רבים וחשבון הוצאות מנופח והכסף פשוט, מילולית, נופל לכם בין האצבעות? Pennies, שמחירה 2.99 דולרים, תעזור לכם לעקוב אחר הכסף הקטן ולברר לאן בדיוק הוא נעלם. התוכנה מבקשת מכם להגדיר תקציב שבועי ותסייע לכם לבחון כיצד עמדתם בו וכמה הוצאתם בפועל. בנוסף, היא תציג את ממוצע ההוצאות היומי שלכם ואת ההוצאות הכי גדולות שלכם.
להוספת הוצאה לוחצים על האייקון Add Expense, בוחרים את סוג ההוצאה - דלק, אוכל, מצרכים, בידור וכדומה - ומקישים את הסכום המדויק. ניתן להוסיף הערות לגבי הוצאה ולראות את ההיסטוריה של ההוצאות שלכם על פי תאריך. כמו כן, התוכנה תחשב כמה נותר לכם מהתקציב השבועי.
הייחודיות של Pennies היא בממשק שלה - הוא פשוט ונוח לעבוד איתו והוא גם נראה טוב, מה שבהחלט משפיע על הרצון לעשות שימוש בתוכנה. אם האייפון שלכם מכוון לעבוד בהגדרות האזוריות של ישראל, התוכנה תציג לכם את הכספים בשקלים חדשים.
CheckPlease
נקודה אחרונה בכל הנוגע לניהול כספים הם טיפים. בין אם אנחנו בבר או במסעדה תמיד יש את עניין הטיפ שרוצים (או צריכים) להשאיר. אם אנחנו לבד החישוב די פשוט (בדרך כלל), אבל אם אנחנו עם קבוצה הטיפ תמיד הופך למסובך יותר. CheckPlease (חינם לגירסה עם מודעות, 0.99 דולרים ללא פרסומות) פותרת את הבעיה ומסייעת לחשב את טיפ שיש להשאיר. אין בתוכנה יותר מידי אפשרויות - יש מחשבון גדול בו מקישים את הסכום הכולל של החשבון, בוחרים את מספר האנשים שהשתתפו בארוחה ואת אחוז הטיפ שרוצים להשאיר.
בנוסף, התוכנה יודעת לחשב מס במידה ואתם נמצאים במדינה בה החשבון לא כולל מיסים, והתוצאה הסופית תהיה הסכום בתוספת הטיפ המדויק. ניתן גם לראות כמה כסף צריך כל אדם להשאיר כדי להגיע לסכום הזה. נקודת זכות נוספת לטובת התוכנה הזו היא האפשרות לשלוח את סכום ההוצאה ישירות אל PocketMoney, ומאחר ומדובר בטיפים למסעדות המידע ישלח ל-PocketMoney תחת הקטגוריה “אוכל”.
Israel Money
אם אתם רוצים לעבוד עם כסף כדאי שתדעו כמה הוא שווה. Israel Money החינמית מציגה את ערך השקל מול המטבעות השונים בעולם. בנוסף, התוכנה מאפשרת לעקוב אחר מדדים שונים ולקבל חדשות לגבי שוק ההון המקומי. לבסוף, התוכנה כוללת גם מחשבון המרה פשוט - בוחרים מה המטבע שאתם רוצים להמיר, בוחרים את המטבע אליו תרצו להמיר ומקלידים את הסכום.
<< בפרק הקודם: האייפון לוקח אתכם למטבח || בפרק הבא: האייפון הוא גם כלי נגינה >>