השקתה הרשמית של מערכת ההפעלה iOS 7 בשבוע שעבר הביאה איתה מהפכה גדולה במכשירי האייפון והאייפד: העיצוב המשודרג, התכונות והציפייה לדגמי האייפון החדשים, שבנוסף לאלו הקיימים יריצו את המערכת החדשה, גרמו לקהל להתרגש שוב, כמו תמיד, מהשקותיה של אפל. אך מסתבר שלצד ההתלהבות הגדולה, יש גם דיווחים רבים על כך שמערכת ההפעלה החדשה פוגעת בדבר שכל כך יקר לנו: חיי הסוללה של מכשירי ה-iOS.

בואו לפייסבוק של נקסטר

אז איך שומרים על חיי הסוללה במכשירי האייפון והאייפד ב-iOS 7? הנה 10 דברים שצריך לעשות. 

1. כיבוי האפליקציות הרצות לחינם ברקע

אחד החידושים ב-iOS 7 היא האפשרות להריץ מספר אפליקציות במקביל. אפליקציות שיפעלו כך ירעננו את הנתונים בהם הן משתמשות באופן תמידי. כל זה אמור להתרחש מאחורי הקלעים, בזמן שהמשתמש מבצע פעולות אחרות באייפון. אפשרות זו נועדה להקפיץ התראות על תוכן חדש מבלי שתצטרכו להיכנס לכל אפליקציה ולצפות במה שהתחדש בה. אולי הדבר עתיד להשתנות, אך נכון לרגע זה, יש לכך השפעה רבה על חיי הסוללה. בכדי להקל על הסוללה שלכם, חשוב שתגדירו אלו אפליקציות אתם רוצים, אם בכלל, שיקבלו עדכונים באופן שוטף, גם בזמן שאינכם נמצאים בהן באופן פעיל.

היכנסו להגדרות > כללי > עדכון יישומים ברקע. בטלו את הסימון שליד כל האפליקציות שאין לכם צורך ברענון שוטף שלהן. גם האפשרות לביטול הרשאות מיקום יכול להקל על חיי הסוללה.

 

עוד בנושא: 
>> iOS 7 סיבכה אתכם? 10 תשובות לשאלות ששאלתם
>> iOS 7 "הורגת" מטענים מזויפים: מה עושים כדי להטעין את האייפון?

2. ביטול העדכונים האוטומטיים

אפליקציות, בדומה לתוכנות במחשב, מתעדכנות מעת לעת, גם בכדי לתקן באגים שנתגלו בהן וגם כדי להוסיף להן תכונות חדשות. בגרסה החדשה של iOS ניתן לבצע עדכוני אפליקציות בצורה אוטומטית. פעולה זו מקצרת את חיי הסוללה, שכן הטלפון מחפש אחר עדכונים בצורה שוטפת וקבועה.

בכדי לבטל את העדכונים האוטומטיים, כך שהאפליקציות יתעדכנו רק כשאתם רוצים בכך, היכנסו להגדרות > iTunes & App Store ואז בטלו את הסימון לצד האפשרויות לביצוע הורדות אוטומטיות של מוסיקה, אפליקציות ועדכונים.

 

3. מעקב תמידי? בפעם אחרת

באפל קוראים לזה "שיפור מפות ואספקת מידע שימושי תלוי מיקום", אנחנו קוראים לזה שיווק תלוי מיקום. כך או כך, המערכת החדשה מאפשרת לאייפון "ללמוד" היכן אתם מבלים בתדירות גבוהה כדי לספק עבורכם מידע רלוונטי לאותו מקום. לצורך כך נדרשים משאבים רבים מן הסוללה המתחננת למעט מנוחה. אם אינכם צריכים את המידע השימושי שאפל מציעה, כדאי שתבטלו אותו בכדי לחסוך בסוללה.

עושים זאת כך: הגדרות > פרטיות > שירותי מיקום > שירותי מערכת. במסך זה כבו את אפשרות המיקומים הפופולריים. 

 

4. בהירות

מנגנון הבהירות האוטומטית הוא אולי היישום שמשפיע יותר מכל על אורך חיי הסוללה: מחוץ למבנה יתאים האייפון את בהירות המסך לאור השמש היוקדת, ובתוך מבנה הוא ידע להתאים את תאורת המסך לתאורה מינימלית, כזו שתתאים לתנאי התאורה שאתם נמצאים בה. רק הבעיה היא שחיישני האור גוזלים אנרגיה יקרה מהסוללה שלכם. אם אתם שוהים זמן רב באזור מסוים, חבל שתתנו לחיישנים לעבוד לחינם. תוכלו לקבוע במקום זאת, דרך לוח הבקרה, ובצורה ידנית, את מידת הבהירות הרצויה.

היכנסו להגדרות > טפטים ובהירות ושם שחקו עם מחוון הבהירות לקבלת רמת הבהירות הנוחה עבורכם באותו זמן.

*תוכלו לשנות את הבהירות ישירות דרך "מרכז הבקרה" באייפון. פשוט "מישכו" אותו מתחתית המסך.

 

 

5. הרקעים חיים, הסוללה עומדת למות

אם בועות מרחפות או גלים מתנפצים ברקע מרגשים אתכם, כנראה תצטרכו לוותר על התענוג בכדי לחסוך בחיי הסוללה. רקעים מונפשים גוזלים משאבי סוללה רבים וכדאי לבטל אותם.

כיצד? עשו זאת דרך הגדרות > טפטים ובהירות > גללו לתחתית המסך ובחרו רקעים סטטיים או תמונה כרצונכם.

6. כבו את ה-AirDrop

אם יש ברשותכם אייפון 5 ומעלה, ודאי הכרתם כבר את פונקציית שיתוף הקבצים החדשה שאפל מציעה. אך במצב בו אתם חוסכים במשאבי סוללה כדאי שתכבו את הפונקציה הזו. החליקו מתחתית המסך את מרכז הבקרה > לחצו על AirDrop > ואז פשוט כבו אותו.

7. תנו ל-Siri לנוח

רבות כבר דובר על העוזרת החכמה של אפל, הידועה בכינוייה Siri. ב-iOS 7 נוספה לה תכונה המאפשרת לה להתעורר בזמן שאתם מזיזים את המכשיר אל עבר פניכם. חיישן הקרבה שמשמש לכך פועל כל הזמן כדי לזהות את הרגע הנכון להערת העוזרת הווירטואלית. דבר זה כמובן עוזר לחסל את הסוללה מהר יותר. בטלו אותה, והשתמשו בלחיצה ממושכת על כפתור הבית בכדי להעיר את סירי כשאתם תרצו בה בסביבה.
בכדי לבטל את הפונקציה הזו לחצו על הגדרות > כללי > Siri ואז בטלו את הפונקציה התחתונה ביותר.

8. צלמיות מרשימות? חבל

בטח שמתם לב לתופעה לפיה הצלמיות במסך הבית זזות קלות על פי תנועות המכשיר. זה בהחלט מראה מרשים ומעורר התפעלות, במיוחד בקרב הסובבים אתכם, אך חבל לבזבז על כך חיי סוללה אם המצב לוחץ.
הגדרות > כללי > נגישות > הפחתת תזוזה > כבו את המפסק האחראי לכך.

9. אין לכם סוללה? תסננו!

לא נעים להגיד, אך אם מטרידות אתכם במהלך היום שיחות מכמה אנשי קשר ספציפיים, תוכלו פשוט להכניס אותם לרשימת הסינון החדשה שהוסיפו באפל. כך גם תחסכו במשאבי סוללה ובטח בכאב ראש, מה שחשוב לציין – יכול להיות שגם תחסכו במספר החברים שלכם. כך עושים זאת:

היכנסו להגדרות > טלפון > רשימת חסומים > הוסף חדש > ואז בחרו על מי אתם רוצים להפעיל את החסימה האוטומטית. שיחות, הודעות ו-FaceTime לא יגיעו מאותו איש קשר – עד שתחליטו להסיר אותו מן הרשימה.

10. טיפים כלליים

• רטט נוצר על ידי מנוע מסתובב הידוע כזללן סוללה גדול. חבל שתפעילו אותו בכל עת וכדאי שתשתמשו בו רק בזמן שאתם זקוקים לו. היכנסו להגדרות > צלילים ובחרו את הגדרות הרטט המתאימות לכם.

• השימוש ברשת אינטרנט אלחוטית (Wi-Fi) אמנם יעזור לכם בשמירה על חבילת הגלישה שברשותכם, אך כשהשימוש ברשת האלחוטית לא נחוץ לכם, כדאי לכבות אותה בכדי שהטלפון לא ימשיך בחיפושים אחרי ראוטרים בכל עת. שילטו בה בצורה פשוטה מלוח הבקרה.

• לעיתים, אפליקציות לא נסגרות בצורה מושלמת בזמן שאתם יוצאים מהן, וכפי שכבר ציינו, אפליקציות פתוחות לחינם גוזלות משאבי סוללה. לחצו פעמיים על כפתור הבית ואז גררו החוצה את האפליקציות שברצונכם לסגור. בכדי לחזור למסך הבית – לחצו שוב כל כפתור הבית.

• אורך חיי הסוללה מושפע גם מטמפרטורת הסביבה בה האייפון נמצא. כדאי להימנע משימוש במגנים שאוטמים את המכשיר לחלוטין, מהשארתו ברכב סגור ובסביבת שמש ישירה.

>> מדריך: כך תאריכו את חיי הסוללה של האייפון שלכם

>> 5 אפליקציות שיאריכו את חיי הסוללה של האייפון והאנדרואיד