עוד שנה, עוד אייפון. גם הפעם, מסך החשאיות כבר הוסר הרבה לפני ההכרזה הרשמית של אפל. שני המכשירים, האייפון 6 והאייפון שש פלוס בעל המסך המגודל יותר, החלו להימכר השבוע בארצות הברית.
שי מזרחי, מנהל מגמת הסלולר במכללת ג'ון ברייס, היה אחד מהאנשים שנאבקו בתורים מול חנויות אפל והניח את ידיו על אייפון 6 מוזהב, והשאיל לנו אותו כדי שנוכל להעיף מבט.
כדרך הטבע והטכנולוגיה, אייפון 6 גדול מקודמיו. באופן כללי, הוא נראה כמו אייפון 5s שעבר תחת מכבש: הוא רחב יותר ודק יותר - עוביו קצת פחות משבעה מילימטר. בפעם השנייה בהיסטוריה של האייפון, אפל מגדילה כאן משמעותית את גודל המסך (ההגדלה הקודמת הייתה מ-3.5 ל-4 אינץ' באייפון 5) ל-4.7 ו-5.5 אינץ'. המכשיר שאנחנו בדקנו הוא בעל המסך הקטן יותר. שולי המסגרת, אגב, רחבים יחסית. ב-G3 של LG, למשל, ראינו כבר מסגרת דקה יותר.
לבעלי אנדרואיד לא מדובר בבשורה, שכן מכשירי אנדרואיד זמינים בכל הגדלים והצורות, אבל בשביל האייפוניסטים תוספת נדל"ן תצוגה של שבע עשיריות האינץ' (באלכסון) למסך זוהי בשורה רצינית. חווית הצפייה כאן דומה מאוד למה שהתרגלנו כבר לקבל ממכשירי אנדרואיד, אבל קצת שונה – אחרי הכל, זוהי אפל, והכל נראה חלקלק ובהיר. הרזולוציה שאפל קבעה למכשיר היא קצת מוזרה: 1334 על 750 נקודות. לא ברור למה בחרה אפל ברזולוציה שכזו, במקום ללכת על אחת מאלו שכבר נורמטיביות באנדרואיד.
ואם כבר בחלקלק עסקינן, פינות המכשיר מעוגלות מבעבר וחזית המכשיר מצופה בלכה מבהיקה. כאמור, הוא דק מאוד, נוח ביד וקל משקל. מהזמן הקצר שבילינו איתו היינו מרוצים. שינוי נוסף בעיצוב ששואב השראה מאנדרואיד הוא כפתור ההפעלה, שנדד לצד המכשיר. האייפוניסטים יצטרכו להתרגל לשינוי, אבל זהו שינוי הגיוני וסביר. אנחנו בעד.
כפתורי הווליום נותרו במקומם, ובתחתית המכשיר חיבור ה-Lightning הקנייני של אפל, שבכת הרמקול המעוצבת ושקע האוזניות. בגב המכשיר מצלמה חדשה, שלראשונה מאז תחילת דרכו של האייפון בולטת קצת מגוף המכשיר. המבזק הדו-גווני, עבר עיצוב מחדש, וכעת שתי נורות ה-LED שלו נמצאות תחת עדשת כיסוי אחת.
ואם כבר הזכרנו את המצלמה - על אף שהיינו סקפטיים בהתחלה, ניכר שההצהרות של בכירי אפל מעל הבמה לא היו ללא כיסוי – על אף שזו מצלמה של "רק" שמונה מגה-פיקסל, היא מצלמת תמונות נהדרות, עשירות בצבעים והמיקוד שלה סופר מהיר. תחושתית בלבד – נראה שהוא יותר מהיר ממכשירי האנדרואיד המובילים שנתקלנו בהם.
כך, למשל, אתגרנו אותו עם משימה לא קלה: ביקשנו ממנו להתמקד בהשתקפות של מנורת תקרה על מסך של סלולרי אחר - משימה שרוב המצלמות שנתקלנו בהן עד היום היו מאוד מתקשות בה. האייפון התמקד ישר בהשתקפות, בלי להתבלבל, והוציא תמונה מרהיבה. כמובן, נצטרך לבדוק את העניין יותר לעומק בסקירה מלאה, כולל צילומי לילה.
עוד שיפרה כאן אפל את המעבד, מדור A7 לדור A8. לקחנו את האייפון 6 מול האייפון 5S והרצנו עליו את אותו משחק, אמנם לא היה לנו מודד קצב פריימים לשנייה, אבל באופן כללי ניכר שהמשחק היה טיפה יותר חלק על האייפון 6, אם כי לא באופן משמעותי. כמובן שבמשימות קלות יותר הוא עמד בכבוד, בלי למצמץ כלל. האם הוא משמעותית מהיר יותר מאייפון 5S? כנראה שלא, אבל את זה, שוב, נצטרך לבדוק בסקירה מעמיקה יותר.
לסיכום החוויה הממש קצרצרה שלנו עם האייפון 6 – עיקר הבשורה למעריצי אפל וחובביה הוא במסך. לראשונה אפל מציעה באייפון גודל מסך ה"מיישר קו" עם עולם האנדרואיד ששולט בשוק הטלפונים החכמים. הגוף, העיצוב, החוויה הכללית כולם מהוקצעים ומקצועיים לעילא ולעילא – כפי שהיינו מצפים מהחברה שמוכרת לא רק טכנולוגיה, אלא גם חוויה ועיצוב.
מאוד יסקרן אותנו לבדוק את שירות Apple Pay החדש, שמאפשר תשלום בעזרת הסמארטפון בזכות שבב ה-nfc המשולב לראשונה במכשיר ואמור לייתר כרטיסי אשראי, כמו גם את יכולות המצלמה שבסקירה ראשונית מאוד נראות עצמתיות למדי. כך גם לגבי המעבד.
האם לרוץ ולקנות? לא בטוח. כמו תמיד, אפל הוציאה תחת ידיה טלפון משובח ומהוקצע, אבל לטוב ולרע - זהו אייפון, על כל מה שכרוך בכך. אם אתם מאנשי כת המק ובא לכם להחליף את האייפון שלכם באחד עם מסך משמעותית גדול יותר – התשובה היא כן. אם אתם בעלי אנדרואיד מהדור האחרון ואתם מבסוטים ממנו - אין לכם מה לרוץ ולקנות אייפון, אלא אם תכננתם גם ככה "לערוק" למחנה השני...