אנחנו רגילים ללא מעט ביקורת בעולם הסמארטפונים בנוגע להעתקות של פיצ'רים, אבל יש דברים שהיינו מעדיפים לראות כמה שפחות מכשירים מעתיקים: דיווחים של משתמשים מרחבי העולם מתחילים להתאסף בטענה שהסוללות במכשירי האייפון 8 החדשים מתנפחות עד כדי גרימת נזק פיזי בלתי הפיך למכשיר.
על פי הדיווחים, שהתחילו להצטבר ברשת לפני כשבועיים ומתרבים בימים האחרונים, מספר משתמשים אשר קיבלו את המכשיר בקופסא או לאחר כמה ימים של שימוש, הבחינו בהתנפחות משמעותית של סוללת המכשיר, אשר גורמת לכיפוף של גוף המכשיר עד כדי ניתוק המסך. עד כה, אף אחד מהמקרים לא הסתיים בפיצוץ או דליקה של סוללות המכשיר, כך שהפגיעות היחידות בנפש הן של המכשירים עצמם, ולא של המשתמשים. המקרים תועדו על ידי משתמשים בטייוואן, יפן, סין, קנדה ויוון. אפל עצמה שיחררה הצהרה קצרה מאוד בה היא טוענת כי "אנחנו מודעים ובודקים את הנושא".
החברה שמקבלת הכי הרבה כותרות "גייט"
חשוב לקחת דברים בפרופורציות: עד כה מדובר בפחות מעשרה דיווחים על מקרים של התנפחות סוללה, אך כמו בכל מקרה של כשל הנדסי במכשירים, מקרים נוספים עלולים להתווסף למאגר. ניסיון העבר של אפל מראה שכמעט כל השקה של מכשיר חדש שלה מאז האייפון 4 נוטה להיות מלווה בשערוריות "גייט" – מאז הטעות ההנדסית אשר קיבלה את הכינוי "אנטנה-גייט", דרך המסכים המתכופפים של אייפון 6 שכונו "בנד-גייט" ועד פרשת האייפונים שהצבע שלהם התקלף וזכה מייד לכותרות נוסח "דיי-גייט" – ורוב התקלות מתגלות בסופו של דבר כמקרים מועטים או קיצוניים. בינתיים ניאלץ להמתין לבדיקות של אפל או לדיווחי המשתמשים בכדי לראות האם מדובר בסכנה כלל עולמית, או שמדובר במקרים בודדים שייעלמו בתוך מספר שבועות.
בדרכו של ה-Note 7?
אם תחילת הפרשייה הזאת נשמעת לכם מוכרת, יכול להיות שתיזכרו בפרשיית ה-Note 7: המכשיר שהיה אמור להיות ספינת הדגל של החברה, עד שהסוללות שלו החלו להתלקח ולהתפוצץ. פרשייה זו גרמה לעצירת מכירת המכשיר, והסתיימה בריקול לכל המכשירים אשר נרכשו ולהפסקת ייצורו.
הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime
עוד ב-Geektime:
4 אפליקציות ישראליות חדשות וחינמיות
13 דוגמאות לאיך שילדים תופסים טכנולוגיה