אחד הדברים הראשונים שכוחות המשטרה והבטחון עושים במהלך חקירה של חשוד הוא להחרים את המכשירים הסלולריים שלו, ולנסות להוריד מהם מידע. אמנם הדבר דורש צו משפטי, אך הוא יכול להינתן בקלות, ובארצות הברית לפחות, הנושא מעורר דאגה רבה בקרב התושבים. עם זאת, החשודים נעזרו בסיסמאות וטביעות אצבע כדי להקשות על כוחות הבטחון. כעת, בפעם הראשונה אי פעם, ה-FBI דרש מחשוד בעבירות פליליות חמורות לפתוח את האייפון X שלו באמצעות ה-FaceID, מערכת זיהוי הפנים של האייפון.
בחודש אוגוסט האחרון סוכנים פדרליים בקולומבוס, אוהיו, נכנסו לביתו של גרנט מיכלסקי, שנחשד בהתעללות בילדים, עם צו שהורה לו לפתוח את המכשיר על מנת שהם יוכלו לחפש אחר ראיות לאישוש או הפרכה של האשמות. החשוד, שהסכים לשתף פעולה, פתח עבור הסוכנים את האייפון באמצעות הפנים שלו, ואפשר להם לבצע בו חיפוש יסודי אחר תמונות, מיילים והודעות. די מהר מצאו החוקרים התכתבויות בעייתיות שהוכיחו כי החשוד אכן לקח חלק במעשים הקשורים לפורנוגרפיית ילדים.
עם זאת, החוקרים נתקלו בקשיים שכן אמנם החשוד שיתף פעולה ופתח עבורם את המכשיר באמצעות הפנים שלו כשהם היו בביתו, אך ברגע שהמכשיר נלקח לתחנה – לא הייתה להם גישה אליו שכן מיכלסקי לא נתן להם את הסיסמא ״הרגילה״ שלו לביטול נעילת המכשיר. הסיבה לכך היא שעל פי התיקון החמישי לחוקת ארצות הברית, חשודים יכולים לשמור לעצמם את הסיסמאות לביטול נעילת מכשירים ניידים, זאת בניגוד לטביעת אצבע וזיהוי פנים (לפחות כרגע). תאורטית, החשוד היה יכול ללחוץ חמש פעמים ברצף על כפתור ההדלקה והכיבוי של האייפון, וזה היה מנטרל את זיהוי הפנים ומשאיר את הטלפון עם סיסמה בלבד.
בשנת 2016 ה-FBI תבע את אפל בעקבות סירובה לפרוץ את מכשיר האייפון שהיה שייך למבצע פיגוע ירי בסן ברנדרינו, קליפורניה. לאחר שאפל סירבה, פנה ארגון הבטחון האמריקאי לבית המשפט בבקשה שיורה לאפל לשתף פעולה עם הארגון, אך בסופו של דבר ההליכים נדחו. בסופו של דבר, התברר כי הסיבה לדחיית ההליכים נבעה מכך שה-FBI נעזר ככל הנראה בשירותיה של חברת Cellbrite הישראלית. כיום, החברה הישראלית נחשבת לאחת מספקיות השירות הנבחרות של גופי בטחון הפנים והחוץ של ארצות הברית.
עוד ב-Geektime
סטארטאפ ישראלי מגייס 4 מיליון דולר כדי לפתור את הבעיה הכי מעצבנת של ארנקי הקריפטו
לפטופים, עדכונים לווינדוס ואוזניות חדשות: הנה כל מה שפספסתם באירוע של מיקרוסופט הלילה
אפל, ששמה את רווחת המשתמשים שלה בראש סדר העדיפויות, הבטיחה שגרסת iOS 12 תעשה לגורמי הבטחון חיים קשים, עם פיצ׳ר חכם שימנע מהם את האפשרות לפרוץ למכשיר. הפיצ׳ר, בשם USB Restricted Mode הגביל את יציאת ה-Lightning והפך אותה לשמישה אך ורק לטעינת מכשיר. עד כה, ההגבלה החלה לפעול רק לאחר 7 ימים, אבל ב-iOS 12, ההגבלה פועלת לאחר שעה מרגע פתיחת המכשיר. בהודעה שפרסמה בזמנו אפל כתבה: ״יש לנו כבוד אדיר לכוחות המשטרה, ואנחנו לא מהנדסים את שיפורי האבטחה שלנו כדי לפגוע במאמצים שלהם לבצע את עבודתם״. אנחנו מניחים שזה רק עניין של זמן עד שחברות כדוגמת Cellbrite ימצאו כיצד ניתן לעקוף גם את זה.