בפרק הזה: ניקח אתכם לסיור בלוח השנה של האייפון
כדאי לקרוא אם: אתם אנשים מסודרים ולא זזים בלי תזכורות על אירועים
אפשר לדלג אם: אתם זוכרים את כל הפגישות שלכם בראש
תוכנת לוח השנה על האייפון (iPhone) מאפשרת לכם לצפות בצורה נוחה באירועים השונים שממלאים לכם את היום, לקבל התראות על אירועים שעומדים לבוא, למיין אירועים על פי לוחות שונים בצבעים שונים, לקבוע אירועים שחוזרים על עצמם (עם תאריך סיום או בלעדיו) – והיא גם מספקת מספר צורות צפייה באירועים השונים. למרות שאין זה חובה, אם תרצו תוכלו לסנכרן את לוח השנה כך שהמידע שאתם מקלידים אל תוך האייפון יופיע גם בתוכנת לוח השנה על המחשב ולהיפך – כל מידע שתכניסו בתוכנה על המחשב יופיע גם באייפון. כאשר עסקנו בסנכרון בין המחשב לבין האייפון דברנו על אפשרות הסנכרון הזו.
אם נחזור להציץ באייטיונס, תחת תווית המידע (info) נמצא את לוחות השנה. בחלון קטן יופיעו כל לוחות השנה שיצרתם כמו: לוח למשפחה, לאירועים מיוחדים, לעבודה וכדומה. האייפון מאפשר לכם לסנכרן את כל הלוחות או רק לוחות מסוימים, בהתאם לשימוש שאתם עושים במכשיר. ברגע שיצרתם את הסנכרון הזה, תוכלו לשייך אירועים שתצרו על האייפון לאחד מן הלוחות ולהיות בטוחים שבסנכרון הבא המידע החדש יעבור מן האייפון אל המחשב כך שתמיד תהיו מעודכנים במה שקורה בחייכם.
תצוגת לוח השנה
כאשר תפעילו את לוח השנה על האייפון תראו מראה יומי של הלוח. בחלקו העליון של המסך תראו את התאריך ואת היום וזוג חיצים שיאפשרו לכם לנוע אחורה וקדימה בזמן. לאחר מכן מופיעים אירועים שממלאים את כל היום. אם לדוגמה יום הנישואים שלכם או יום הולדת מתקיים באותו היום הוא לרוב יופיע כאירוע של יום שלם (כמובן שזה תלוי בדרך בה אתם הגדרתם את האירוע). מיד לאחר מכן, בחלק שתופס את רוב המסך, ניתן לראות את היומן על פי השעות ואת האירועים השונים הממלאים לכם את היום. בתחתית ניתן לראות דרכים שונות לצפות ביומן שלכם – אפשרות לצפות בכל החודש ואפשרות לראות את האירועים ברשימה. בנוסף תמצאו כפתור עליו כתוב “היום” (today) – לא משנה לאיזה תאריך קפצתם ביומן (כדי לקבוע אירוע עתידי או לבדוק איזה יום בדיוק הוא ה-15 למרץ 2011), לחיצה על כפתור היום יקפיץ את היומן שלכם חזרה אל היום הנוכחי. מצד ימין בחלקו התחתון של המסך ישנה צלמית של מגירה עם חץ קטן בה תוכלו למצוא אירועים שהגיעו לכם באימייל ואז לאשר אותם על מנת שיוכנסו אל היומן.
הוספת אירועים
כדי להוסיף אירוע חדש לוחצים על סימן הפלוס שנמצא למעלה מימין. המסך ישתנה ויציג שדות שונים: שם, מקום, זמן, הגדרה לאירועים חוזרים, התראות, לאיזה לוח האירוע שייך ורשימות. לחיצה על כל אחד מהשדות תוביל לחלון חדש ובו אפשרויות נוספות. לחיצה על השם והמקום תעביר אתכם למסך ובו מקלדת. כעת תוכלו להקליד את שם האירוע ואת המקום בו הוא מתקיים. השדה הבא הוא זמן ולחיצה עליו תוביל למסך ובו כמה חלקים. בחלק העליון תבחרו את הזמן בו האירוע מתחיל, בשדה השני את הזמן בו האירוע מסתיים ולבסוף, במידה והדבר רלוונטי, תוכלו פשוט לקבוע שזה אירוע לכל היום. לחיצה על כל אחד משני השדות הראשונים יאפשרו לכם לתמרן את החלק התחתון של המסך. כאן תמצאו שלושה גלגלים: השמאלי ביותר קובע את התאריך והיום, האמצעי את השעה והימני מציג את הדקות. בעזרת האצבע תוכלו להזיז את הגלגל מעלה ומטה כדי לאתר את הזמן המתאים.
לאחר שקבעתם את התאריך לתחילת האירוע ולסיום תוכלו ללחוץ על אישור. כעת עליכם לקבוע אם מדובר ב”מופע חוזר” (Repeat Event). אם האירוע הוא קורס שבועי בן עשרה מפגשים אליו הצטרפתם תוכלו לחסוך לעצמכם הקלדה ידנית חוזרת בכל יום בו האירוע מתקיים. בכמה לחיצות תוכלו לקבוע אם האירוע חוזר כל יום, כל שבוע, פעמיים בשבוע, פעם בחודש או פעם בשנה. כאשר תקבעו שהאירוע חוזר יופיע שדה נוסף בו תוכלו לקבוע מתי האירוע מסתיים.
פונקציות נוספות
יש עוד כמה שדות שימושיים. שדה התראה אותו תוכלו לכוון כך שהאייפון יצלצל ויזכיר לכם היכן אתם אמורים להיות; שדה לוח השנה בו תקבעו לאיזה לוח האירוע שייך (הקביעה הזו תשפיע גם על הצבע של האירוע וגם תקבע להיכן יסונכרן); יש עוד שני שדות נוספים עליהם נרחיב כאשר נדבר על שרתי Exchange – השדות האלו כוללים אפשרות לשלוח הזמנות לאנשים נוספים וקביעה נוספת בה תוכלו לסמן אם תהיו זמינים בזמן האירוע, מחוץ למשרד וכדומה. לאחר שתאשרו את האירוע הוא יופיע לכם ביומן.
בעוד שצפייה ביומן במצב יומי נוחה מאוד יהיו מצבים בהם תרצו לסרוק את החודש הקרוב ולראות מה קורה. לחיצה על “חודש” בתחתית חלון התוכנה יאפשר לכם לראות את ימי החודש מסודרים כמו בכל לוח שנה. בכל יום בו יש אירוע תראו נקודה קטנה. לחיצה על אותו היום תציג את האירוע או האירועים מיד מתחת ללוח החודשי. המצב השלישי לראות אירועים הוא במצב רשימה. אחד אחרי השני האירועים יופיעו, מסודרים על פי תאריך ושעה – זו דרך נוחה מאוד לגלות במהירות מה הדברים שמצפים לכם בעתיד. הסיבה שהדרך הזו נוחה היא שימים בהם אין אירועים פשוט לא מופיעים וחוסכים לכם גלילה אין סופית ולחיצה על כפתורים.
נקודה אחרונה לשים לב אליה, כאשר תדפדפו בין הימים השונים תגלו שהתוכנה גוללת אוטומטית אל האירוע הראשון שמתקיים באותו היום. אם אני מסתכל על יום שלישי בשעה חמש ולוחץ על היום הבא יכולים לקרות אחד משני דברים. אם אין אירוע אני אראה את יום רביעי בשעה חמש. אבל אם יש לי אירוע בשעה עשר בבוקר, התוכנה תגלול אוטומטית לאותה השעה. התכונה הזו נוחה במיוחד כאשר אתם מחפשים אחרי ימים פנויים. במקום לקפוץ מיום ליום ולגלול את כל השעות לראות אם יש לכם כבר פגישה שקבעתם, האייפון מציג לכם את הפגישות האלו בצורה אוטומטית.
לבסוף, חשוב לזכור: לוח השנה הוא כלי שימושי, רק כל עוד אתם זוכרים לעדכן אותו ולהביט בו מדי פעם.