מחר בלילה (ד') הוא מגיע: יחד עם האושפיז הרביעי (משה לספרדים, יוסף לאשכנזים), ינחת באלפי סוכות בישראל סמארטפון חדש מבית אפל - אייפון 7 או אייפון 7 פלוס. אלא שבניגוד לאבות האומה, לאייפון לא מספיק לקרוא - צריך גם לשלם עליו, וכנראה גם לחכות בתור או בבית עד שיגיע.

אם יש לכם אייפון 6 או 6S אין לכם באמת סיבה לשדרג. גם אם יש לכם מכשיר ישן יותר, לא חייבים להוציא הרבה כסף על סמארטפון חדש. בדקו אם אתם עדיין מרוצים ממה שיש לכם, וקחו בחשבון חלופות אנדרואיד זולות יותר. 

אבל למי שבכל זאת רוצה, כדי לעזור לכם להשיג אותו בהכי מעט מאמץ וכסף, ליקטנו כאן את כל הפרטים שחשוב לדעת על ההשקה, ועונה על השאלה שכולכם תגגלו בימים הקרובים - מה המחיר של אייפון 7? (עדכון טבלה אחרון: 26.10.2016)

מחירים

המכשירים החדשים לא זולים כלל. למעשה, מחיר האייפון 7 הכי נמוך לדגם הכי בסיסי בישראל גבוה ב-100 שקל מהמחיר הרשמי (כלומר: הגבוה ביותר) של המתחרה המרכזי, גלקסי S7, בעת השקתו כאן לפני כחצי שנה.

הרשתות שמציעות את המחיר הנמוך ביותר לאייפון 7 כלשהו הן באג ומחסני חשמל, שמוכרות את גרסת הבסיס (אייפון 7 עם מסך 4.7 אינצ' ואחסון בנפח 32 גיגה-בייט) ב-3,600 שקל. בשאר המשווקות המחירים גבוהים ב-100 עד 200 שקל. אך יש לזכור שגרסה זו אינה פופולארית בארץ, שכן ישראלים מעדיפים לשלם יותר על גרסאות עם אחסון פנימי גדול יותר, משום שניסיון העבר מוכיח שהאחסון הבסיסי אוזל מהר מאוד.

לכן, הנתון החשוב יותר הוא מחיר המכשיר בגרסת 128 גיגה-בייט אחסון (הנפח הבא אחרי 32, שכן החברה דילגה על 64 גיגה-בייט). גם כאן מככבות באג ומחסני חשמל, שמוכרות את גרסה זו של אייפון 7 בהבדל של שקל אחד - 4,249 ו-4,250 שקל, בהתאמה. כאן ההפרשים בין המנצחות לבאות אחריהן פחות גדולים: דינמיקה מציעה את גרסה זו ב-40 שקל יותר, הוט מובייל ב-50, פלאפון ב-100 ואילו איידיגיטל ואייסטור ב-150 שקל יותר.

מי שמעדיף מכשיר עם מסך גדול יותר ומצלמה מתקדמת יותר ימצא את המחיר הזול ביותר דווקא בדינמיקה. שם מציעים את גרסת הבסיס של אייפון 7 פלוס (מסך 5.5 אינצ' ואחסון בנפח 32 גיגה-בייט) ב-4,290 שקל, ואת הגרסה עם נפח אחסון של 128 גיגה-בייט ב-4,790 שקל. במחסני חשמל מוכרים את גרסת 32 גיגה-בייט ב-60 שקל יותר, בעוד כמעט בכל החנויות האחרות מחירה אחיד (4,399). בגרסה בעלת הנפח הגדול יותר הפרש המחיר בין דינמיקה למחסני חשמל גדול יותר - 110 שקלים, ובכל החנויות האחרות עוד כמה עשרות שקלים.

נציין שמי שרוצה מכשיר עם אחסון באמת גדול - 256 גיגה-בייט - יתקשה להשיג אחד. אייפון 7 הקטן יותר נמכר בגרסה כזו ברוב הרשתות במחיר שנע סביב 4,300 שקל, אך ברובן מופיע שהמלאי שלו כבר אזל, ואילו אייפון 7 פלוס הגדול יותר עם 256 גיגה-בייט נמכר לפי הידוע לנו רק אצל חברות הסלולר, דינמיקה ואייסטור.

הנחות

עד כאן דיברנו על המחירים הרגילים. אבל כמובן שיש לא מעט דרכים להוריד אותם, או לקבל תמורתם יותר.
הדרך הכי פחות יעילה לחסוך היא המבצעים שמציעות החברות: כך למשל, בפלאפון ובאיידיגיטל מבטיחים לרוכשי המכשירים 20% הנחה על אביזרים נלווים, כאשר באיידיגיטל מוסיפים כיסוי חינם לרוכשים בליל ההשקה, בבאג מציעים 30% הנחה על אוזניות ורמקולים ובדינמיקה 300 שקל לרכישת אביזרים. כל זה יכול להיות נחמד, אבל לא באמת חוסך כסף, אלא רק גורם לכם לבזבז עוד. כמו כן, יש שוק שלם של אביזרים בחנויות ברחבי הארץ וברכישה מהאינטרנט. רק שימו לב שאתם לא קונים איזה מטען לא תקני שישרוף לכם את האייפון. אגב, בפלאפון מבטיחים גם 7 שנות אחריות - הבטחה שהיא לא יותר מגימיק, שכן נדיר שסמארטפון נמצא בשימוש יותר מ-3 שנים.

מאות המתינו קבל את המכשיר (צילום: עזרי עמרם)
המכירה הלילית של האייפון 6 באיידיגיטל, לפני שנתיים | צילום: עזרי עמרם

דרך טובה הרבה יותר להוריד את מחירי המכשירים היא טרייד-אין - החזרה של מכשיר ישן תמורת זיכוי ברכישת המכשיר החדש. אלא שברוב החנויות בישראל ההחזרים שמוצעים של מכשירים ישנים מביכים במקרה הטוב ומבזים במקרה הגרוע: הרשתות ה"נדיבות" ביותר הן מחסני חשמל ואייסטור, שמציעות החזר של 2,500 ו-2,000 שקל, בהתאמה, על אייפון 6s פלוס במצב טוב (מכשיר, שנזכיר לכם, רכשתם רק לפני שנה). בשאר הרשתות הזיכויים נעים בין 1,500 (דינמיקה) ל-1,000 (באג) שקל על אייפון 6s פלוס, כאשר על מכשירים אחרים הם כמובן נמוכים עוד יותר. שווה לכם לבדוק לוחות יד שניה ולראות בכמה אתם יכולים למכור את המכשיר הישן, אם אתם רוצים.

מסלול שונה לחיסכון במיר האייפון מוצע על ידי פרטנר, שמאפשרת זו השנה השלישית לקבל אייפון במודל של ליסינג: החברה מסרה ל-NEXTER כי מחירי המכשירים בליסינג יהיו 1,999 או 2,599 שקל לאייפון 7 עם אחסון בנפח 32 או 128 גיגה-בייט, בהתאמה, ו-2,699 או 3,199 שקל לאייפון 7 פלוס עם 32 או 128 גיגה-בייט אחסון, בהתרמה - כ-1,600 שקל פחות ממחיר כל אחד מהדגמים ברכישה רגילה. לאחר שנה תוכלו להחזיר את המכשיר, להחליף אותו בדגם הבא בסדרה או לרכוש אותו בהוספת 2,159 שקל ב-12 תשלומים (מחיר תוספת הקנייה לאחר שנה זהה לכל הדגמים). אם אתם לא מחליפים את המכשיר בתום השנה, המסלול הזה לא בשבילכם - שכן אחרי תוספת הרכישה מחיר המכשיר גבוה בכמעט 1,000 שקל מהמחירים שלו בחנויות כרגע, ואף יותר מכך אם ניקח בחשבון ירידות מחיר בחודשים הראשונים לאחר ההשקה.

דינמיקה מציעה גם היא אפשרות לרכוש את המכשיר בפחות כסף, אם תסכימו לשלם 49.90 שקל לחודש לשירות התיקונים שלה. מי שיבחר בדרך זו, ישלם על המכשיר עצמו 300 שקל פחות ממחירו הרגיל בחנויות החברה.

הלילה לא עומדים בתור

כבכל שנה, האייפון יתחיל להימכר ברביעי בחצות, ברגע שהתאריך בלוחות השנה הממוחשבים מתחלף לזה בו התירה אפל למשווקות בארץ להתחיל למכור אותו. רוב המשווקות הפרטיות יערכו אירועי "לילה לבן" בסניפיהן המרכזיים:
איידיגיטל תערוך מכירה לילית בסניף הדגל שלה במתחם שרונה; המתחרה החדשה אייסטור, שרק לפני מספר שבועות הפכה למשווקת מורשית של מוצרי אפל בישראל, תפתח גם את החנות הוותיקה שלה ברחוב דיזינגוף בתל אביב וגם את החנות החדשה בקניון עזריאלי הנגב בבאר שבע; ובאג תפתח את סניפי סינמה סיטי ראשון לציון, קניון רמת אביב, קניון הקרח באילת וקניון שבעת הכוכבים בהרצליה.

מי ששוברת השנה את מנהג המכירה הלילית היא דינמיקה, שהיתה מהראשונות בישראל לקיים מכירות כאלו למכשירי אייפון חדשים. הפעם מציעה הרשת למזמינים המוקדמים שליח שיגיע לביתם בחצות עם המכשיר החדש, כדי שיוכלו להתנשא קצת על אלה שיעמדו באותו זמן בתורים בחנויות. בפלאפון יפתחו את החנויות ב-8 בבוקר במקום ב-10 כתחליף למכירת לילה.

הזמנה מוקדמת

כל משווקות הסמארטפונים המוכרות פתחו עמודי הרשמה מוקדמת להזמנת המכשירים. רובן גובות 200-300 שקל על חשבון מחיר המכשיר כ"הבעת רצינות". כלומר: אם נרשמתם להזמנה מוקדמת והמחיר הסופי לא מוצא חן בעיניכם תוכלו לבטל אותה ולקבל את הכסף חזרה, אך אם הלכתם עם זה עד הסוף הכסף ששילמתם מראש יורד ממחיר המכשיר, כך שלא תשלמו יותר ממי שיעמוד בתור בחנות בלילה הלבן.

יבוא אישי

שווה לציין שבזמן שמחירי האייפון בישראל ממשיכים להיות בין הגבוהים בעולם למרות שעם השנים התמתנו מעט (זוכרים את ההשקות בכ-4,000 שקל לגרסת בסיס וקרוב ל-5,000 שקל לגרסה ממוצעת?), עדיין זול הרבה יותר לרכוש את המכשיר בחו"ל. כפי שכתבנו כאן לפני כחודש, כל גרסאות האייפון 7 הנמכרות בכל מקום בעולם יפעלו גם בישראל, וברובן המוחלט של המדינות תשלמו עליהן פחות. המחירים הרשמיים בארה"ב למשל יוציאו אתכם בחיסכון של מאה עד מאתיים שקל, וזה בהנחה שאתם כמובן משלמים מסים כחוק ומצהירים על האייפון בהגעה ארצה.