אייפון עשר שנמכר בישראל נראה אמנם זהה לחלוטין לזה שנמכר בכל מקום אחר בעולם - אבל מתחת לעיצוב האחיד מסתתר הבדל שאפל היתה מעדיפה כנראה שלא נדע עליו: מי שקונה את המכשיר החדש בארץ, וברוב העולם בעצם, יקבל גלישה איטית יותר ממי שיקנה אותו אצל מפעילות סלולר מסוימות מאוד.
אתר "פי.סי מגזין" פרסם בסוף השבוע תוצאות של בדיקה שנערכה על ידי חברת Cellular Insights, שהשוותה שניים מתוך שלושה דגמים של אייפון X שנמכרים בעולם: אחד נמכר ביפן בלבד, אחד נמכר על ידי כמה מפעילות סלולר בארה"ב, כמו גם באוסטרליה, סין והודו, ואחד נמכר בשאר הרשתות ברחבי העולם. לכל אחד מהם שבב תקשורת שונה, המתאים לטכנולוגיות ותדרים שונים שנמצאים בשימוש במדינות וספקיות תקשורת שונות.
החברה השוותה בין שני הדגמים שנמכרים בארה"ב, כדי לבדוק האם השבב של קואלקום, שנמצא בגרסה המיוחדת לספקיות שפועלות בתדרים "נדירים", והשבב של אינטל, שעובד עם הרשתות הסטנדרטיות, מספקים את אותם ביצועי גלישה סלולרית על גבי רשת הדור הרביעי. הבדיקה התבצעה על גבי טווח תדרים שמכונה "רצועה 4" של טכנולוגיית הדור הרביעי, שהיא הרצועה היחידה שמופעלת כמעט על ידי כל ספקיות התקשורת בארה"ב.
התוצאות היו חד-משמעיות: בעוד שבקליטה מקסימלית שני השבבים הציגו מהירות הורדה של 195 מגה-ביט לשנייה, מהירות ההורדה של הדגם הבינלאומי ירדה באופן דרסטי כאשר הקליטה ירדה מעט. לאורך כל הבדיקה שמרה הגרסה על שבב התקשורת של קואלקום על הבדל של 20 מגה-ביט לשנייה מול הגרסה עם השבב של אינטל.
ברמות קליטה נמוכות ההבדלים היו משמעותיים ביותר: אמנם הפער המספרי המוחלט בין שני השבבים לא היה גדול יותר מאשר בקליטה גבוהה יותר, אך מבחינת אחוזים ציינה החברה כי מהירות הגלישה עם שבב קואלקום בקליטה נמוכה גבוהה ב-67% בממוצע מהגלישה עם השבב של אינטל.
זו לא הפעם הראשונה בה שתי גרסאות של האייפון מפגינות ביצועי גלישה שונים: החל מאייפון 7, שהושק לפני כשנה, החלה אפל לייצר גרסאות נפרדות של המכשיר עם שבבי תקשורת של אינטל לרוב העולם וקואלקום לספקיות בעלות תדרים "מיוחדים". Cellular Insights השוותה ביניהן וגילתה פערי מהירות אדירים לטובת הגרסה שאינה נמכרת ברוב העולם. השנה ההבדלים קטנים במעט, אך החברה ציינה כי ביצועים נמוכים יותר של השבב העדכני של קואלקום לעומת הגרסה הקודמת שלו מעלים חשד שאפל "סירסה" אותו כדי למזער את ההבדלים.