פעם זה נחשב כמעט חובה: קונים אייפון, מחברים אותו למחשב ובעזרת תוכנה מיוחדת פורצים אותו. אחרת, לא היו לו תכונות בסיסיות שהיו בכל מכשיר אחר, כמו בחירה חופשית של צלצולים ורקעים למסך הבית, חסימת אנשי קשר לא רצויים, "העתק-הדבק" ובאייפון הראשון אפילו היכולת להוריד אפליקציות (החנות הגיעה רק עם הדור השני).
אבל זמנים משתנים, והיום תעשיית הפריצה (ג'יילברייק) לאייפון דועכת לאיטה. בסוף השבוע הודיע דניס בֶּנְדארְץ, העורך הראשי של אתר ModMy, כי הוא מפסיק לתחזק את מאגר האפליקציות של האתר, ModMyi, לסידיה - חנות האפליקציות למכשירי אפל פרוצים. הסיבה, לדבריו, היא שההפעלה יקרה מדי לחברה המנהלת את האתר. המאגר לא הוסר, אלא רק הפסיק להתעדכן ועבר למצב ארכיון, והחברה תמשיך להתמקד בפריצת מכשירים - אלא שתעבור להתמקד בסמארטפוני אנדרואיד וקונסולות פלייסטיישן.
ההודעה של בנדארץ הגיעה ימים בודדים לאחר שמפתח מאגר האפליקציות ZodTTD/MacCiti הודיע על סגירת המאגר שלו, מה שאומר ששניים מתוך שלושת המאגרים הגדולים ביותר להרחבות לאייפונים פרוצים נסגרו.
סגירת שני המאגרים היא מכה נוספת לתעשיית הפריצות לאייפון, לאחר שכלי הפריצה המוכרים ביותר - PanGu ו-TaiG הפסיקו להתעדכן כבר בשנה שעברה, והאחרון אף נעלם מהרשת. לפי אתר Can I Jailbreak, כל גרסאות iOS ששוחררו מינואר 2017 (כלומר iOS 10.2.1 ומעלה) כלל לא נפרצו עדיין, ונראה שלגרסה 11 כלל לא נמצאה דרך לפרוץ באופן נוח שמשתמש ממוצע מסוגל לבצע.
מעניין לציין שהגרסאות הניתנות לפריצה של האייפון מותקנות לפי Apligent לכל היותר על 20.3% מהמכשירים הניידים של אפל. בקיץ אמר ג'יי פרימן, יוצר Cydia, בראיון ל-Motherboard כי הוא כלל לא ממליץ יותר לפרוץ לאייפון. "מה מקבלים בסופו של דבר? פעם הייתם מקבלים תכונות מדהימות שכמעט היו הסיבה שקניתם את הטלפון. עכשיו מקבלים שינוי קטן". הוא הסביר שעצם העובדה ש-iOS השתפרה מאוד ומאפשרת יותר חופש גרמה לכך שהרבה פחות אנשים רואים צורך לפרוץ את מכשיריהם - מה שמביא פחות מפתחים להשקיע בכך זמן, וגורם בסופו של דבר לכך שמעט האנשים שכן מעוניינים עדיין בפריצה לא יכולים, או שסתם לא כדאי להם, לעשות זאת.