כשאנשים סביבי אומרים לי שהם לא צריכים אייפון כי כל מה שהם צריכים זה טלפון שיודע להוציא ולקבל שיחות ו-סמס, אני לרוב מחייך ושואל אותם מה הם עושים כשהם יוצרים לנסיעה ארוכה – בין אם פה בארץ או בחו”ל. לאחר רגע של בלבול הם מתחילים להסביר לי שהם לוקחים את האייפוד שלהם וספר או שניים, וחלק אומרים שהם לוקחים את ה-psp שלהם. אם זו נסיעה לחו”ל חלק ייקחו גם מילון, ואולי עוד כמה מוצרים. אני אוהב את התשובה הזו, כי אני יכול לענות להם: “כל הדברים האלו בהחלט חשובים, לכן אני לוקח איתי רק את האייפון”.
כי באייפון יש את כל מה שאתם צריכים לטיול לחו"ל:
לקרוא, לשמוע, לראות, להעביר את הזמן
האייפון הוא ערכת בידור נישאת. יש בו את כל מה שאתם רק צריכים כדי להעביר טיסה משעממת של כמה שעות, נסיעה ארוכה באוטובוס פתוח בו נוסעים מספר תרנגולות וקבוצת מטיילים רעשניים, או ברגעי המנוחה מטיול רגלי שאתם עושים ספק בשביל הכיף וספק כי אמרו לכם שאתם פשוט חייבים להתנסות. תוכלו לטעון אל תוך המכשיר שלכם ספרי אודיו, פודקאסטים, מוסיקה, סרטים וכמובן המון המון משחקים.
אם אתם אוהבים לקרוא אבל ברור לכם שלא תוכלו לשלוף ספר תוך כדי ההליכה/נהיגה הארוכה שיש לפניכם (או שנשבר לכם לנסות לקרוא בזמן שאתם נוסעים או טסים כי זה אף פעם לא נוח במיוחד), למה שלא תתנסו בספרים קוליים? חברת Audible.com מאפשרת לכם לרכוש ספרים המוקראים על ידי קוראים מקצועיים שהופכים את חווית הסיפור למדהימה עוד יותר מאשר הייתה בקריאה רגילה.
אם אתם מעדיפים לקרוא, האייפון יכול להיות הספרייה הפרטית שלכם והוא שוקל הרבה פחות מכל ספר שתבחרו לקחת. תוכלו להוריד לאייפון את תוכנת Kindle ולקנות ספרים מאמזון, או להוריד את Stanza וליהנות מאלפי ספרים המופצים חינם (ספרים חדשים וספרים שאין עליהם זכויות יוצרים עוד). אלו רק שתיים ממספר אפליקציות שתמצאו לאייפון וכולן מאפשרות התאמה אישית כמו צבע הרקע של המסך, גודל הגופן ועוד. אין ספר שיכול לעשות את זה.
על משחקים לאייפון כבר כתבנו בעבר, אבל חשוב לזכור שבחנות האפליקציות ניתן למצוא מעל ל-30,000 משחקים שמתאימים פשוט לכל אחד. אם אתם חובבי משחקי אסטרטגיה אתם תמצאו את Red Alert המפורסם שיאפשר לכם לבחור צד, לאסוף מחצבים ולחסל את היריב. אם אתם אוהבים משחקים פשוטים שמעבירים את הזמן כדאי לכם לנסות את Tap Tap Revenge שהוא משחק מוסיקלי בדורש מכם להקיש על המסך על פי קצב מסוים. אם אתם מחפשים משחק מאתגר שאפשר להתמכר אליו בקלות, כדאי לכם לנסות את Plants Vs. Zombies המפורסם (תוכלו לקרוא סקירה מקיפה עליו).
מוזיקה ניתן להעביר בקלות אל תוך האייפון וכך גם סרטים אותם המרתם (או הורדתם, בצורה חוקית כמובן, מהאינטרנט). כל זה מטפל בחלקים המשמימים של המעבר בין נקודה א’ לנקודה ב’ בנסיעה. אבל מה עושים כשנמצאים שם?
להתגבר על מחסום השפה
האייפון שלכם יכול להפוך בשניות לכלי שיציל אתכם בכל מדינה (כמעט) אליה תגיעו – בין אם אתם טיילים, או אנשי עסקים המחפשים אפליקציה שתשפר את היכולת שלהם להעביר רעיונות. לאייפון יש הרבה פתרונות בתחום הזה, בין אם אתם מחפשים את המילה הנכונה באנגלית כדי להראות שאתם מבינים עניין, או לא בטוחים איך להגות את המילה שירותים בסינית מבלי להעליב אף אחד.
בית הספר לאנגלית Wall Street יצר אפליקציה המופצת חינם וזו מאפשרת לכם לעשות מספר דברים. ראשית, תוכלו לתרגם מילים מ-52 שפות שונות לאנגלית. אם אתם לא זוכרים איך אומרים או כותבים מילה מסוימת ואתם יודעים את המקבילה בעברית, אין בעיה. אם אתם במדינה אירופאית ומנסים להבין אם השלט אומר שאתם הולכים לכיוון האכסניה או לכיוון הגבול, תוכלו להקליד את המילה שעל השלט אל תוך האייפון ולקבל את המקבילה האנגלית. כמובן שזה לא נגמר שם. אם אתם בונים מצגת או כותבים מכתב רשמי שיוצג כחלק מהמפגשים העסקיים שלכם אתם לא רוצים לטעות בהטיית הזמן של המילה בה בחרתם להשתמש – לא צריך להתאמץ יותר; האפליקציה של וול סטריט מציגה את גלגל הפעלים. בוחרים את המילה שאתם זוכרים ומוצאים את ההטיות מיד. אם אתם לא בטוחים איך הוגים מילה מסוימת תוכלו לבקש מהאפליקציה להשמיע לכם את ההגייה הנכונה. חלק זה של התוכנה מחולק על פי נושאים (עסקים, בריאות, טכנולוגיה וכן הלאה) ובו תמצאו מילים שימושיות.
בעזרת Chinese Essentials by AccelaStudy תוכלו לא רק ללמוד סינית בזמן קצר יחסית, אלא שתוכלו גם לבחור במילים והאייפון יהגה אותם עבורכם. זה שירות מצוין לשימוש במדינות בהם השדה הסמנטי הוא מטורף לחלוטין; ההבדל בין גובה הטון בו מילה נאמרה יכול להיות ההבדל בין לבקש ממישהו צלחת מרק, לבין לאחל לו ולאימו לשכב עם שבעה חמורים בחג הבא. בסדרת האפליקציות הזו תמצאו שפות נוספות רבות נוספות כמו צרפתית, ספרדית, רומנית אוקראינית ועוד.
לא להיתקע באותה המסעדה שוב
אחת הבעיות הגדולות ביותר בחו”ל היא מציאת מקום טוב לאכול בו. אם יש לכם מזל, מישהו יספר לכם על מקום טוב לאכול בו בקרבת המלון שלכם. בשאר הזמן אתם תהמרו על מסעדות שונות ורוב הזמן תמצאו את עצמכם מתבאסים על האוכל הרע עליו שלמתם המון כסף. אם יש לכם אייפון, אתם לא צריכים לסבול יותר. בארה”ב מומלץ (מאוד) לעשות שימוש ב-Yelp או ב-AroundMe. שתי האפליקציות מציגות ממשק פשוט ונוח לשימוש שמטרתו להקל עליכם לאתר בתי עסק שימושיים – תחנות דלק, בנקים, מלונות, שירותים ציבוריים וכמובן מסעדות. האפליקציות מציגות לא רק את הכתובת ואת הטלפון של במקומות אלא גם המלצות של סועדים אחרים. במשך שבוע בו שהיתי בארה”ב (בחוף המערבי והמזרחי), לא זזתי מטר בלי AroundMe וכל מקום אליו הגעתי היה מעולה.
לפני כל נסיעה, בדקו את חברת Not for Tourist בחנות האפליקציות. מדובר באחד המדריכים המושקעים ביותר שניתן למצוא. בניגוד למדריכים הרגילים שיביאו אתכם לאותם המקומות המפורסמים ולאותן המסעדות המשמימות, מדריכי NFT מציגים מקומות שרק המקומיים מכירים. תוכלו להגיע למועדונים הבאמת שווים, לחנויות בהם אפשר לקנות בגדים שווים במחירים שלא נועדו לתיירים. יש שם המלצות לכל נושא שרק תרצו והמדריכים האלו מתעדכנים כל הזמן.
התחבורה הציבורית
אם אתם נוסעים למדינה מתוקנת, בה יש רכבות תחתיות, אתם חייבים לרכוש את אחת מהאפליקציות שיעזור לכם לנווט במבוך המתכת התת קרקעי, כמו התוכנה שיצאה למטרו – הרכבת התחתית של פריס. אתם מקלידים את נקודת המוצא שלכם ואת היעד ומקבלים מיד הדרכה צמודה לקווים שעליכם לקחת ובדיוק איפה להחליף תחנות. האפליקציה הזו, ודומות לה, מציגות את שמות היעדים ומאפשרות גם לראות מפה מדויקת של המסלול שלכם. הסיכוי שלכם ללכת לאיבוד עכשיו צנח לאפס ואת כל הזמן שהייתם מבזבזים בריצה בתוך המנהרות כדי לחזור חזרה שלוש תחנות אחורה, תוכלו להוציא בבילוי בבית קפה נחמד בדרום העיר או על שפת הסיין.
רוב האפליקציות שהוצגו כאן זמינות חינם, אחרות לא עוברות את ה-5 דולרים. בתקציב די דל תוכלו להצטייד בכל מה שצריך כדי שהטיול הבא יהיה הטוב ביותר שהיה לכם אי פעם.