בדיוק כשחיכיתם למייל חשוב, באמצע הסרטון ביוטיוב או באמצע שיחת נפש עם חברה טובה – טלפון ששובק חיים הוא דבר מעצבן. אז מלבד הטיפים שנתנו לכם כאן על הארכת חיי הסוללה, הנה חמש אפליקציות שיעשו את העבודה ויתנו לאייפון ולאנדרואיד שלכם עוד קצת מיץ, עד השקע הבא.
1. Juice Defender: שומר על המיץ
אמרנו מיץ? התכוונו למיץ חשמל ו"מגן המיץ", כשמו כן הוא – תפקידו לשמור על "מיץ החשמל" בסוללה שלכם כמה שיותר, על ידי ניהול חכם של היישומים השונים שניגשים לרשת, לבלוטות', ל-WiFi ולכל שאר שירותי התקשורת והמסך שצורכים זרם. זוהי אחת האפליקציות הכי וותיקות בתחום. הממשק שלה די מכוער, אבל היא עושה את העבודה. אם תרצו עוד פרופילים ויכולות ניהול יותר מדוקדקות, תצטרכו לרכוש את גירסאות הפרימיום.
*הורדה לאנדרואיד בחינם. גירסת פרימיום – 9.89 שקלים. לגירסת הפלוס, 24.99 שקלים לגירסת ה-ultimate.
2. Battery Doctor: הדוקטור של הסוללה
דוקטור סוללה היא מהדור החדש של אפליקציות ניהול סוללה, שלוקחות את כל העסק צעד אחד קדימה – האפליקציה הזו לא רק תשמור לכם על חיי הסוללה באופן מיידי, היא גם תשתדל להאריך את החיים הכוללים של הסוללה על ידי ניהול של הטעינה והפריקה שלה. בנוסף, היא מאפשרת גם פינוי הזיכרון מאפליקציות פתוחות המעיקות על הביצועים, ומסוגלת לחסוך לכם זמן סוללה בהקשה אחת בלבד.
*קיימות גירסאות מעט שונות לאנדרואיד ולאייפון, אבל שתיהן חינמיות, ושתיהן שוות מאוד. להורדה לאנדרואיד, להורדה לאייפון, חינם.
3. Battery Guru: גורו הסוללה
חברת קוואלקום, שאחראית לכמעט מחצית מהמעבדים בשוק הסלולר כיום (ואם יש לכם אופטימוס G, נקסוס 4, אקספריה Z או גלקסי S4 אז יש לכם מעבד שלה) - הוציאה אפליקציה מיוחדת עבור מעבדי ה-Snapdragon לשיפור חיי הסוללה. בדומה ל-Juice Defender, היא תנהל את החיבורים של האפליקציות השונות כדי לחסוך בצריכת זרם ותספק לכם נתונים על כמה סוללה נותרה לכם. היתרון שלה הוא שהיא מבית יצרנית המעבד של הטלפון שלכם, ומותאמת עבורו במיוחד, מה שמבטיח יעילות גבוהה. כמו כן, היא לומדת את הרגלי השימוש שלכם ולמעשה, מבצעת את האופטימיזציה ברקע, בלי שתרגישו שפתאום החיבור שלכם מופרע שלא לצורך. לא בטוחים איזה מעבד יש לכם בטלפון? הורידו והריצו את CPU-Z.
*להורדה לאנדרואיד, חינם – מיועד למעבדי Snapdragon של קוואלקום בלבד.
4. Battery Life Pro: בעד חיים
Battery Life Pro, היא אפליקציה ב-iOS שמציגה המון מידע על הסוללה שלכם, כולל זמני שימוש לפי סוג הפעילות, גרף של פריקה ומעקב אחרי טעינות, והכל בממשק ניאוני כחול ואלגנטי. בנוסף, יש לכם אפשרות לנהל את כל ההתקנים צורכי הזרם כמו Bluetooth, דואר בדחיפה ועוד. ניתן גם לבחור בעיצובים מגניבים, כאלה שנראים כמו מדי מהירות של מכוניות ועוד. אפליקציה חביבה מאוד ונעימה לשימוש.
*להורדה לאייפון, חינם.
5. Du Battery Saver: שומרת הסוללה
כמו קודמתה, גם Du Battery Saver, מציעה המון מידע על הסוללה, מה פורק אותה וכיצד להפעיל אותה נכון. היא מכילה כמה פרופילים חכמים, כולל מצב המתנה ארוך במיוחד שמאפשר קבלת והוצאת שיחות וסמסים, אבל מנטרל את כל השאר, אם מחכים לשיחה חשובה ורוצים שלרגע המחשב המשוכלל ביד שלנו יחזור להיות בעיקר טלפון. היא מציעה גם "רשימות לבנות" עבור יישומים שמותר להם להתחבר לרשת גם אם התקשורת כובתה בפקודתה של Du.
*גרסת הפרימיום שלה עולה כסף, אבל האפליקציה הבסיסית חינמית. לאנדרואיד, חינם. גירסת פרימיום תמורת 10.89 שקלים.
*המחירים נכונים לשעת הכתיבה ומשתנים לפי שערי מטבע.