הבחירות הסתיימו ואפשר קצת לנשום ולחשוב על דברים אחרים. בין אם אתם מלקקים את הפצעים או מרוצים מהתוצאות - הנה שורה של יישומים שאפשר להתקין על הסמארטפון והמחשב ולשפר קצת את החיים הדיגיטליים. שמנו דגש על אבטחה ופרטיות, ייעול העבודה ועוד כמה יישומים בשביל הנפש.
מתיחת פנים לאנדרואיד
לוליפופ - הגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה אנדרואיד - היא נאה, צבעונית ומהירה. מי שבכל זאת רוצה את מכשיר האנדרואיד שלו בסגנון אייפון דווקא, יכול להוריד את אפליקציית Zero.
מדובר בסט שלם של כלים לאנדרואיד, שכולל לאונצ'ר - יישום המשנה את מסך הבית במכשיר ותצוגת התפריטים שלו, ויישום שמחליף את ממשק הודעות ה-SMS, את ממשק אנשי הקשר והחייגן.
בניגוד להרבה לאונצ'רים אחרים, Zero עשירה בערכות נושא, אך אינה מכבידה על ביצועי המכשיר ומגיעה עם עוד כמה פיצ'רים חביבים, כמו כפתור Recent לגישה מהירה לאפליקציות שתדירות השימוש בהן גבוהה, וגם תיקיית מסתור - תיקיה מוגנת בסיסמה שבה ניתן להחביא אפליקציות רגישות. החיסרון של Zero הוא שהאפליקציה יורדת למכשיר עם תוכנת ניקוי זיכרון שלא ניתן להסיר.
לכתוב בלי הסחות דעת
יש קטגוריה שלמה של כתבנים - תוכנות כתיבה פשוטות למחשב, לטאבלט ולסמארטפון. בניגוד למעבדי תמלילים כבדים ומלאי פונקציות כמו וורד, תוכנות הכתיבה מתמקדות דווקא במינימליות - ממשק נקי ככל האפשר ופונקציונליות בסיסית. המטרה של תוכנות הכתיבה האלה היא לספק סביבת כתיבה נקייה מהסחות דעת, בדרך כלל מסך שחור או לבן, עם סמן מהבהב.
בין התוכנות ניתן למצוא את Calmy Writer ו-Quiet Writer. הכתבנים האלה טובים למי שרוצה לתמלל פגישה ללא הפרעות, ומתאימים גם לכותבים - למשל: סופרים - שמחפשים כלי שבו ניתן לכתוב ללא הסחות דעת.
מתוך הקטגוריה בחרנו להמליץ על שתי תוכנות:
iA Writer מוכרת כבר בקרב בעלי אייפד רבים. מדובר באחת התוכנות הטובות ביותר כדי לכתוב בסביבת מובייל - טאבלט או סמארטפון. היא פועלת מהר, ובניגוד לחלק ממתחרותיה תומכת יפה בכתיבה מימין לשמאל. האפליקציה היתה זמינה רק למכשירי אפל, אך באחרונה יצאה גם גרסת אנדרואיד, והיא טובה לא פחות. ההורדה כרוכה בתשלום של 20 שקל, ומשתמשים ותיקים יגידו לכם שההשקעה מחזירה את עצמה.
תוכנה שנייה בקטגוריה היא Qwertyzen ל-PC או למק, וניתן להשתמש בה רק כתוסף לכרום. היא מינימלית במיוחד, אך מכילה גם מונה תווים ומונה מלים. נגמרו התירוצים - שבו לכתוב.
להגן על הסמארטפון
אם לא התקנתם עדיין תוכנת אנטי-וירוס למכשיר הנייד שלכם, זה הזמן לעשות זאת. יש הרבה תוכנות חינמיות ואפשר להתחיל למשל ב-Avira המצוינת. אולם לעתים היא לא לא מספיקה.
Firewall (חומת אש) היא תוכנת הגנה למחשב שמנטרת ומנעת התקשרויות לא רצויות בין המחשב לרשת ולהפך. אמנם, בעולם הסמארטפונים הקטגוריה הזו לא מפותחת, אך כבר יש לה פתרונות:
חברת Mobiwol הישראלית פיתחה תוכנת חומת אש חינמית לאנדרואיד, שבניגוד להרבה ממתחרותיה, אינה מצריכה לפרוץ את המכשיר (פעולה המכונה ROOT). התוכנה קוראת את ההרשאות של כל האפליקציות במכשיר, ומוודאת כי האפליקציה אכן פועלת בהתאם להרשאות שנתן לה המשתמש.
תוכנת התגוננות ישראלית שנייה, גם היא חינמית, היא Skycure. מדובר באפליקציה שכבר יש לה לקוחות תאגידיים משמעותיים בחו"ל, עם עשרות אלפי התקנות, אך יש לה גם גרסה חינמית. היא מנטרת קוד זדוני באפליקציות ומתריעה מפני אפליקציות בעייתיות. Skycure מזהה גם את מצב הרשת שאליה מחובר הלקוח ומעדכנת את המשתמש אם היא בטוחה מספיק לשימוש.
צריכת הסוללה של Skycure נמוכה ביחס לתוכנות אבטחה. מעניין לגלות שהאפליקציה רצה גם על אייפון. אפל בדרך כלל חוסמת אפליקציות אנטי-וירוס לסביבת iOS, בטענה כי היא דואגת כבר לסוגיות האבטחה, ו-Skycure היא אחת האפליקציות היחידות לאבטחה שרצות גם על מכשירי אפל.
Ccleaner - לנקות את הסמארטפון
יש אינספור תוכנות לניקוי זיכרון העיבוד בסמארטפון. רובן טובות למדי, אך בדרך כלל הן גם טורדניות - הן מקפיצות התרעות חוזרות ונשנות וגם מעודדות את המשתמש להוריד עוד ועוד תוכנות זירוז, ניקוי, אבטחה וכדומה. משתמשי PC כבר מכירים טוב את Ccleaner - תוכנת הניקוי הטובה מסוגה ל-PC לניקוי זיכרון RAM, הסרת תוכנות וניהול התוכנות שעולות בהדלקת המחשב.
יש גם גרסה לאנדרואיד וגם היא יעילה מאוד ואינה טורדנית. צריך להיכנס לאפליקציה מדי פעם, להריץ אנליזה ולנקות את הזיכרון. פעולה זו מאיצה את פעילות המכשיר. האפליקציה מספקת גם ממשק להסרת אפליקציות מהסמארטפון ומידע על המכשיר ומערכת ההפעלה.
לדלג על התור בדואר עם MyVisit
לפני שבוע הכריזה דואר ישראל על MyVisit - אפליקציה חינמית חדשה המאפשרת לקבוע תור לדואר, דמיוני ככל שזה נשמע. לא התעצלנו והלכנו לבדוק. ערב לפני הזמנו תור לדואר לשעה 8:45 וקיבלנו SMS אישור. בבוקר הגיע עוד הודעת תזכורת, וברגע האמת, על אף שהסניף היה הומה אדם, התור הגיע במועדו והביקור הסתכם בשבע דקות. מעתה אין סיבה להגיע לדואר בלי תור קבוע מראש. הכל הודות לשיתוף פעולה של הדואר עם MyVisit.
Yallo - שיחות בחו"ל כמו בבית
על האפליקציה הזו כבר דיווחנו בעבר, כששמה עוד היה yalo. כעת החברה הישראלית המבטיחה הזו יצאה מהשלב הניסויי-סודי שלה, ואף הודיעה על גיוס הון של 4 מיליון דולר. Yallo לוקחת את שיחת הטלפון המסורתית לעידן המודרני ומציעה פונקציות שונות, בהן אפשרות להקליט את כל השיחות הנכנסות והיוצאות.
היתרון המרכזי של Yallo הוא בשיחות לחו"ל או ליוצאים לחו"ל. בלחיצת כפתור אפשר לעשות הפניית שיחה, כך שכל שיחה נכנסת למכשיר תגיע למעשה לאפליקציה. אופציה זו מאפשרת לשמור את המספר הסלולרי הרגיל ולקבל אליו שיחות, גם כשנמצאים בחו"ל ומכניסים למכשיר סים זר. אם נמצאים תחת WiFi אפשר לקבל שיחות גם ללא כרטיס סים.
באפליקציה אפשר לקנות גם חבילת שונות של דקות שיחה - 100 דקות בחודש ב-4 דולרים, 200 דקות ב-7 דולרים או 300 דקות בחודש ב-9 דולרים. המחיר מכסה 51 מדינות בעולם.
Telegram - החלופה לווטסאפ
אפליקציית ההודעות ווטסאפ עברה את מיליארד ההתקנות על מכשירי אנדרואיד בלבד. ואולם מי שמסתייג ממנה, אולי מכיוון שפייסבוק רכשה את החברה, או סתם רוצה להיות מחוץ לזרם, בסביבה שקטה יותר, מוזמן להתנסות באפליקציית Telegram (טלגרם).
מדובר באפליקציה דומה מאוד לווטסאפ, אך יש לה בכל זאת כמה יתרונות: היא מוצפנת מאוד, או כך לפחות טוענים היזמים. שרתי החברה פזורים בעולם ואינם חשופים לארגוני הביון האמריקאים (מה שלא נכון לגבי פייסבוק, כפי שנחשף בפרשיית PRISM).
החברה מאפשרת להגן על האפליקציה בקוד נוסף (Passcode) כדי להימנע מחטטנים. בטלגרם ניתן לשלוח הודעות פרטיות, שבהן ההצפנה היא מקצה לקצה, וכן לקבוע את מועד התפוגגות ההודעה, כך שהיא נעלמת הן מהמכשיר השולח והן מהמכשיר המקבל. והכי חשוב, טלגרם הקדימה את ווטסאפ בכך שהיא זמינה בכל פלטפורמה, בכל סמארטפון ובכל מחשב.
בטלגרם ניתן להקים קבוצות של עד 200 משתמשים, והאפליקציה שומרת את ההודעות והקבצים בענן, כך שניתן להמשיך לעבוד מכל מכשיר, ובמובן זה היא חלופה טובה גם למייל.
תוסף אמנותי לכרום
גוגל שיחררה השבוע תוסף נחמד לכרום בשם Google Art Project. התוסף פשוט מאוד - בכל פעם שפותחים לשונית חדשה בדפדפן, מופיעה יצירת אמנות על כל המסך, כמובן עם מעט מידע על שם היצירה, שם האמן והיכן ניתן לראות אותה. כדאי לנסות.
עוד ב-TheMarker: