הנישואין שלכם עלו על שרטון, פתחתם בהליכי גירושין והאישה שכרה חוקר פרטי לעקוב אחריכם, או שאתם מסוכסכים עם החברה שחושבת שאתם אולי בוגדים בה? ייתכן ששימוש נכון במערכת ההפעלה של גוגל, הנמצאת על הסמארטפון שלכם, יעניק אליבי מושלם לחפותכם.
יאיר, תושב מרכז הארץ, ניהל באחרונה תיק גירושין קשה וסבוך ביותר עם אשתו, אשר הגיע לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה. אשתו של יאיר טענה כי הוא מתגורר בתל אביב וחי בדירתה של חברתו החדשה. באמצעות עורכת דינה, הגישה האישה דו"ח מפורט של חוקר פרטי, המתפרש על פני עשרות עמודי מעקב המוכיחים לכאורה כי יאיר התגורר עם חברתו החדשה בדירתה בתל אביב ולא פעם אף ישן בבית. על פי דו"ח החוקר הפרטי, כל זה קרה כמה שבועות לפני תחילת הדיונים בבית המשפט לענייני משפחה, בו תובעת האישה מבעלה יאיר מזונות זמניים בסכום גבוה בהרבה ממה שהוא מוכן לשלם לה.
אך עו"ד נעמה זהר, אשר ייצגה את יאיר, חשפה את 'נשק יום הדין'. במהלך דיון שלף יאיר, לתדהמת השופטת, עשרות עמודים של אפליקציית "היסטוריית המיקומים" של גוגל, המוכיחה כי באותם שבועות גר יאיר אצל הוריו בהוד השרון, ולא בביתה של שום אישה בתל אביב. מתברר, שהבעל הבין או חשד כי אשתו שכרה חוקר פרטי לעקוב אחריו ולכן החליט להפעיל את האפשרות המתעדת את מיקומו בזמן אמת וכלולה כחלק מאפליקציית המפות של גוגל.
למעשה, הדו"ח שהגיש הבעל לבית המשפט סתר לגמרי את דו"ח המעקב של החוקר הפרטי. בירור נוסף העלה כי החוקר הפרטי, שהגיש חוות דעת, עדויות ותצהירים רבים לבית המשפט על מעקבים שביצע אחר גברים או נשים בוגדים, כלל אינו בעל רישיון חוקר פרטי. למעשה, החוקר שפעל מטעם האישה עובד ללא רישיון משנת 2003.
כעת, פנה יאיר באמצעות עו"ד זהר למשרד המשפטים, בדרישה להשעות את החוקר הפרטי כך שלא יועסק יותר בהגשת חוות דעת ותצהירים מטעם בית המשפט. סוגיה זאת נמצאת בימים האחרונים בבדיקה.
"אין ספק שהאפליקציה הצילה את הבעל", הסבירה עו"ד זהר, "האפליקציה סייעה לו לשחזר את כל המקומות שבהם היה, (כולל) יום ושעות, והוכיחה שהחוקר מטעם האישה שיקר".