השנה היא 2018 ועדיין אנחנו מופתעים בכל יום מחדש מכמה שסוללת הסמארטפון שלנו מאכזבת אותנו - לא חשוב כמה מעט אנחנו משתמשים במכשיר, יש תמיד תחושה שהמעט הזה צורך הרבה יותר סוללה ממה שהוא אמור לקחת. במיוחד אם מתחשבים בעובדה שסוללות הסמארטפונים גדלו במאות אחוזים בעשות האחרון, אבל פרק הזמן הממוצע בין טעינות (לפחות אצל רוב האנשים) נשאר זהה.
מומחית החדשנות הדר אביאל הגיעה הבוקר לתוכנית של פאולה וליאון רוזנברג כדי לתת כמה עצות לחיסכון בסוללה.
העצה הראשונה שלה מכוונת לכ-30% מהישראלים, שמחזיקים במכשירי סמסונג: האפליקציות שמגיעות מובנות בסמארטפונים של החברה זוללות לכם את הסוללה. במיוחד סמסונג Link או AllShare, סמסונג Beam ו-WatchOn.
הבעיה היא שברוב הכשירים גם אי אפשר למחוק את האפליקציות האלו. מה שאפשר לעשות הוא לנטרל אותן על ידי כניסה ל"הגדרות" (Settings) -> "יישומים" (Applications) -> "מנהל היישומים" (Application Manager) -> "הכל" (All), לחפש כל אחת מהן, ללחוץ עליה ואז בפנים ללחוץ "כפה עצירה" (Force Stop) ואז "נטרל" (Disable).
אפליקציות אחרות שבגללן הסוללה שלכם לא מחזיקה יותר מכמה שעות בלי לדרוש שתשקו אותה חשמל מקשית הן פייסבוק, וואטסאפ, מסנג'ר ואינסטגרם - כל הרשתות החברתיות שלכאורה פשוט משאירות אתכם מעודכנים, אבל בפועל בעיקר משאירים את צריכת הסוללה של המכשיר שלכם גבוהה גם כשאתם פחות רוצים אותן. רצוי להפחית את כמות ההתראות של האפליקציות הללו על ידי כניסה למסך ההגדרות שבתוך כל אחת מהן וכיבוי עדכונים לא הכרחיים (למשל, השתקת קבוצות בוואטסאפ או ביטול התראות על סטוריז באינסטגרם. לא יקרה כלום אם תראו אותם רק כשתיזמו כניסה לאפליקציה. הסטוריז הרי זמינים למשך יום, לא דקה).
עוד גורם בולט לבזבוז סוללה הוא המסך, שגדל ומשתכלל מהר יותר מהסוללה שאמורה לספק לו אנרגיה. לכן, רצוי להוריד את בהירות המסך (ברוב הטלפונים אפשר לבצע את זה במהירות מווילון ההתראות, בלי להסתבך בין מסכי ההגדרות) לרמה המינימלית שעדיין נוחה לכם לקריאה. כמו כן, אין סיבה שהמסך יישאר דלוק דקות ארוכות כאשר אינכם מסתכלים עליו. לכן, הורידו את זמן הכיבוי האוטומטי שלו למינימום האפשרי. כל שנייה שהוא דלוק היא כמה דקות טובות שהסוללה לא תחזיק בהן בסוף היום.
כמובן שגם סוגי הקישוריות השונים עדיין לא הפכו לחסכוניים. כדאי לשקול לכבות את המיקום, הווייפיי והבלוטות' אם אינכם משתמשים בהם לזמן מה (אם אתם משתמשים באוזניות חוטיות, למשל, אין כמעט שום סיבה שבלוטות' יהיה דלוק כל הזמן ויחפש אביזרים להתחבר אליהם, ואם אתם בדרכים בכלי רכב שאין בהם ווייפיי מהיר לא כדאי גם שהתקשורת הזו תמשיך לחפש לאן להתחבר).