אתם כבר יודעים שההודעה מוואטסאפ שמבשרת על נעליים בחינם היא הונאה, ושאף חברת תעופה לא תחלק לכם כרטיסים לאנגליה. הייתם מתים. אבל איך נדע שההודעות הבאות מזוייפות? וואטסאפ תתחיל לבדוק את הקישורים שאתם מקבלים בהודעות ולהזהיר אתכם אם הם חשודים כמלכודות שמנסות לגנוב לכם פרטים או כסף, כך מדווח אתר WABetaInfo.
האתר מצא בגרסת הבטא העדכנית של האפליקציה לאנדרואיד תכונה חדשה, שמסמנת קישרים זדוניים בבועה אדומה עם משולש אזהרה וההודעה Suspicious Link ("קישור חשוד").
ניסיון ללחוץ על הקישור למרות האזהרה מקפיץ אזהרה נוספת: This link contains unusual characters. It may be trying to appear as another site ("קישור זה מכיל תווים לא שגרתיים. ייתכן כי הוא מנסה להיראות כמו אתר אחר"). עם זאת, הלחיצה לא נחסמת, ואם אתם בטוחים שאתם יודעים מה אתם עושים - תוכלו לבחור לפתוח את הקישור למרות החשד. עם זאת, אולי מלבן אדום גדול יעצור אתכם מלהפיץ את השטויות האלה הלאה.
החלפת תו אחד בכתובת האינטרנט לתו שדומה לו. למשל a מוחלפת ב-ą (שימו לב לצ'ופ'יק הזעיר) היא אחת ההונאות הפופולריות בוואטסאפ, והוספת הבדיקה הזו אמורה לחסל את זה. האתר מציין כי בדיקת הקישורים אינה נעשית מול מאגר מקוון, אלא על המכשיר שלכם - מה שאומר שמצד אחד תוכן ההודעות לא יוצא מהטלפון, ומצד שני, אם יש לכם חבר ששולח באופן קבוע קישורים לאתר שהכתובת שלו מכילה תווים מיוחדים (נגיד: כתובת בעברית), תצטרכו ללחוץ על כל אחד מהם פעמים כדי לפתוח אותו, ולא תוכלו לדווח עליו כבטוח כדי שהאפליקציה תפסיק להפחיד אתכם ממנו.
התכונה הזו יכולה למנוע מקרי תרמית רבים, המבוססים על שליחת קישורים לאתרים מזויפים שהכתובות שלהם מחליפות אותיות לטיניות בתווים דומים. תרמיות כאלו כללו את זו שבה הוצעו לכאורה על ידי בריטיש איירווייז כרטיסי טיסה חינם, או זו שהבטיחה גרסאות צבעוניות של וואטסאפ.
בנוסף, התכונה הזו תייתר את הודעות הפאניקה שמועברות מדי פעם בין ישראלים, ובהן אזהרות מזויפות נגד תרמיות מזויפות. אז בפעם הבאה שתראו הודעה מאליעזר אלון, ראש אגף הסייבר בוואטסאפ ישראל, או אבי כהן, המפיק הראשי של חדשות ערוץ 1 - פשוט תתעלמו מהן בידיעה שוואטסאפ עושה את העבודה הלא קיימת שלהם בשבילם.