חלק נכבד מהשבוע שלכם השקעתם בלמצוא את הפנדה ואת החתול. עכשיו, בסוף השבוע אתם מוזמנים לאמץ את המוח שלכם קצת יותר: חפשו מה מתחבא בציור, איזו מילה עומדת מאחורי כמה תמונות, סדרו את הקוביות באותה השורה וגם תוכלו לשבור את הראש במשחקי סודוקו.

הציור השבועי לילד – גם באפליקציה

רבים מכירים את הפינה המיתולוגית "הציור השבועי לילד" במוסף 7 ימים של "ידיעות אחרונות". הצייר יהושע ג'קסון (ג'קי), יחד עם שני מפתחים, העלו בשנים האחרונות אפליקציה המביאה את הציורים המפורסמים אל המסכים הניידים - Jacky Where Is It?.

כל שלב ייפתח בסיפור רקע קצר שעל פיו צויר הציור. בכל תמונה יהיה חבוי אובייקט כלשהו: דמות אנושית, חיה או חפץ שיסתתרו בין קווי המתאר של הציור. בזמן קצוב תצטרכו למצוא את אותו האלמנט: ניתן לעשות זום ואף לבקש רמז שיעזור לכם להתמקד באזור הרלוונטי.

מצאתם את האבדה? בעוד שבעיתון הייתם צריכים לצבוע את הציור ורק את הנעלם להשאיר בלבן – כאן זה לא יקרה. לחיצה ארוכה על הנעלם ואתם בשלב הבא. ככל שתעשו זאת יותר מהר - כך תקבלו יותר כוכבים.

להורדה: iOS

מה בתמונה?

באפליקציה "מה בתמונה?" - בכל שלב במשחק יוצג אוסף של 4 תמונות שיש להן מכנה משותף. מתחת לאוסף התמונות ישנו 'בנק אותיות' ומילה אותה תצטרכו להרכיב.

עם ההתקדמות במשחק תגלו שיש שלבים שעוברים בקלות ובמהירות ויש כאלה שתשברו את הראש עד שתבינו מה משותף בין ארבע התמונות. אפשר לקנות רמזים תמורת נקודות וגם לעבור למילה הבאה. התלבטנו אם לגלות לכם, אבל אם תחפשו טוב בגוגל תוכלו גם למצוא פתרונות לרוב השלבים, אבל אל תתעצלו ותעשו למוח שלכם קצת התעמלות.

להורדה: אנדרואיד | iOS

קוביות, קוביות בכל מקום

משחקי חשיבה רבים מתרחשים על לוח משבצות. כזה הוא גם משחק Block Block – 1010 Cube Fit שניתן לשחק בו על לוח של 8×8 או 10×10. בכל רגע תקבלו אפשרות בחירה של שלוש צורות שונות המורכבות מקוביות שאותן צריך להניח. המטרה היא להשלים כמה שיותר שורות קוביות אופקיות או אנכיות ולצבור עוד ועוד ניקוד. לא נשארו חלילם פנויים? המשחק יגמר.

למשחק כמה מצבים הכוללים הפתעות שונות כמו פצצות שמתפוצצות פתאום ומעיפות את כל הקוביות. המשחק לא מוגבל בזמן כך שניתן להמשיך לשחק ולשחק. תרפיה? משחק חשיבה מאתגר? בזבוז זמן? אתם תחליטו איך להגדיר את המשחק הזה. אנחנו, בכל מקרה, כבר מכורים.

להורדה: אנדרואיד | iOS

סודוקו

סודוקו, תשבץ המספרים היפני, הפך להיות פופולרי ביפן עוד בשנות ה-80 והגיע לישראל באיחור ניכר. למי שעדיין לא מכיר על פי חוקי המשחק יש למקום את הספרות 1-9 בלוח משבצות של 9×9. בכל שורה, טור או ריבוע פנימי אין למקם את אותה ספרה פעמיים.

בעיתונות הכתובה ניתן למצוא תשבצי סודוקו רבים וכך גם בעולם האפליקציות. אנחנו בחרנו 2 אפליקציות נבחרות – אחת לאנדרואיד, אחת ל-iOS. ובזמן שאתם שוברים את הראש היכן למקם כל ספרה תזכרו שהסודוקו מאמן היטב את המוח. זה גם הוכח מדעית.

להורדה: אנדרואיד | iOS