למרות הרכישה על ידי פייסבוק וסערת ה-V הכחולים, וואטסאפ ממשיכה להיות אפליקציית התקשורת הפופולארית בעולם ובישראל, כשהיא משאירה את מתחריה הרחק מאחור. אמנם, מדי פעם נוספות לה תכונות שונות, אבל נדמה שאחת המבוקשות ביותר על ידי משתמשי האפליקציה לא מוצא את דרכו לאפליקציה: האפשרות לקרוא ולהשיב להודעות וואטסאפ מהמחשב עם המקלדת הגדולה והנוחה, מולו אנחנו נמצאים רוב הזמן, במקום לשלוף את הסלולרי, להכניס את קוד הפתיחה, להיכנס לאפליקציה ואז להקליד על מסך המגע הקטן.
וואטסאפ עצמה לא מראה כוונה להגיע בקרוב למחשב האישי, למרות שרוב מתחריה - החל מסקייפ, דרך וייבר ועד טלגראם - כבר מאפשרים לקרוא ולענות על הודעות מהמחשב האישי. אך מפתח ישראלי מציג עתה את WhatsCloud, שירות ענן שמסתנכרן עם הודעות הוואטסאפ שלכם ומאפשר לכם גם לקבל וגם לשלוח הודעות מהמחשב האישי.
ההפעלה פשוטה למדי: נרשמים באתר השירות ומתקינים את אפליקציית האנדרואיד, שתשמש מתווכת בין אפליקציית וואטסאפ לשירות. לאחר מכן נכנסים מהמחשב לאתר השירות, מקלידים את קוד האימות שמוצג על ידי האפליקציה בסמארטפון וכל השיחות האחרונות ואנשי הקשר מופיעים עד מהרה על גבי המחשב.
לאחר התנסות של מספר שעות, אנחנו יכולים לספר שלא נתקלנו בבעיות, אם כי הודעות התקבלו ונשלחו לעיתים בהשהיה של מספר שניות. אולם, לטעמנו לא מדובר בבעיה קריטית. אין בעיה גם לצפות בתמונות ובסרטוני וידאו או להקשיב להודעות קוליות, אם כי הם מופיעים כקישורים ואינם משולבים בחלון השיחה -אך הדבר מתוכנן לקרות בעתיד.
עוד ב-Geektime:
עם זאת, יש גם קאצ': האפליקציה דורשת מכשיר אנדרואיד עם גישת ROOT - מעין פריצה המאפשרת לאפליקציות לקבל הרשאות מיוחדות אל מאחורי הקלעים של הסמארטפון. רוב הטלפונים מגיעים כברירת מחדל ללא גישת ROOT, וקבלת גישה כזו למכשיר שלכם היא תהליך מסובך שאף עלול להוביל להשבתת המכשיר ולביטול האחריות עליו.
בנוסף, השימוש בשירות שכזה מעלה חששות מובנים בעניין פרטיות ואבטחת מידע, אולם המפתח, החפץ להישאר בעילום שם, טוען כי הוא אינו אוסף או מעביר לצד שלישי מידע אישי, אלא רק מידע אנונימי, שישמש לצורך שיפור ושדרוג השירות. בנוסף, כל התקשורת בין המכשיר לענן מוצפנת. ההכנסות היחידות של המפתח הן מתרומות באתר ומפרסומות באפליקציה. כהוכחה לתמימות הכוונות שלו הוא העלה את קוד האפליקציה לאתר הקוד הפתוח GitHub.
לדברי המפתח, הוא עבד על השירות במשך כחודשיים לאחר שנמאס לו להקליד הודעות וואטסאפ ארוכות במקלדת הלא נוחה של הסמארטפון. מכיוון שוואטסאפ לא מאפשרת למפתחים גישה לשרתים שלה, בניגוד לשירותים אחרים מסוג זה, היה צורך בפתרון יצירתי, שיעקוף את האפליקציה - מה שהוביל לרעיון ליצור אפליקציית תיווך ש"תגנוב" את ההודעות מהסמארטפון ותעלה אותן לשירות.
לשאלתנו האם אין כאן הפרה של תנאי השימוש של ווטסאפ, ענה המפתח כי למיטב הבנתו לא, משום שהוא אינו פורץ לשרתי החברה, אלא רק למידע שהאפליקציה שומרת על המכשיר. אולם, ליתר בטחון, וכדי לא להיפגע, הוא מבקש לשמור על אנונימיות. מה יקרה, שאלנו, אם גוגל תסיר את האפליקציה מה-Google Play? במקרה כזה, הוא ענה, היא תשוחרר כהורדה לאתרים אחרים.