נמשך קמפיין הפריצות לחשבונות וואטסאפ: שרון שלמה, תושב בקעת הירדן, קיבל כמה שיחות טלפון ממספר חשוד - במקביל להודעת SMS עם קוד אימות לוואטסאפ. "קיבלתי הודעה שכללה קישור עם קוד שאני אמור להזין כדי לאבטח את חשבון הוואטסאפ שלי, ואם ביצעתי אז ללחוץ על אישור", סיפר בשיחה עם NEXTER. לדבריו, ברגע שהבין שמדובר בנוכלים שרוצים להשתלט על חשבון הוואטסאפ הוא נקם בהם בהודעת אימוג'י של אצבע משולשת, אך אז עלתה המתקפה שלב. "מאותו הרגע קיבלתי גם טלפונים שמקריאים לי קוד. ניתקתי ושוב התקשרו וחוזר חלילה, עד שחסמתי אותם. הם היו ממררים לי את החיים ועוקצים אותי", הוסיף שלמה.
לשלמה היה מזל, אך המוני ישראלים אחרים נופלים בפח ומסייעים במו ידיהם להאקרים שמנסים לפרוץ להם. "הייתי בטוח שזו הודעה שוואטסאפ שלחו, נתתי את הקוד ואז הם פשוט עקצו אותי. הם לקחו מידע ששלחתי לאשתי בנוגע לכרטיסי אשראי ולמעשה גנבו את זהות שלי", סיפר אלי מירושלים, "סיוט אחד גדול. כשהגעתי לתחנת המשטרה להתלונן הבנתי שלא מעט אנשים נעקצו על ידי הנוכלים האלה באותה שיטה".
במשטרת ישראל מבקשים מאזרחים לנקוט משנה זהירות בכל פעם שהם מקבלים קודי אבטחה להזנה בטלגרם ובוואטסאפ. "בתקופה האחרונה אנו מזהים עלייה בשליחת הודעות הונאה מקוונת. במסגרת המאבק בתופעה אנו קוראים לדווח על כל הודעה שמתקבלת בחשד להונאות פישינג במהלך החודש הקרוב", ציינו גורמים במשטרה.