הקריסה של וואטסאפ בליל תחילת השנה האזרחית גרמה ללא מעט בלבול בקרב מאות אלפי המשתמשים הישראלים של השירות. אחרי שהמתינו דקות ארוכות לאייקון השעון שיפנה מקומו לסימני ה-V המוכרים, התייאשו רבים וחזרו לשלוח סמסים, כאילו אנחנו שוב ב-2010.
מצד שני, חייכו בהנאה לא מעט משתמשים שפשוט הפעילו את טלגרם והמשיכו את חייהם כרגיל. אבל חוץ מתוכנית גיבוי בזמן שוואטסאפ קורסת – אירוע שמתרחש בפעם השלישית בתקופה האחרונה – תמצאו באפליקציה הצעירה לא מעט יתרונות על גבי אחותה הפופולארית. הנה כמה מהם:
1. לא צריך טלפון
בוואטסאפ אתם תלויים בטלפון. כלומר אם נגמרה לכם פתאום הסוללה, אתם מנותקים מהעולם גם אם יש לכם מחשב או טאבלט מול העיניים; ואם נגנב או נהרס לכם הטלפון או שאתם עם סים אחר בחו"ל, הכל הרבה יותר מורכב וכולל שחזורים וקודים. טלגרם בנויה כולה על גבי הענן, ממש כמו ג'ימייל למשל, וגם בלי הטלפון שלכם ליד אתם יכולים להמשיך לתקשר עם העולם החיצון.
2. שיחה סודית
בטלגרם תוכלו ליצור 'שיחה סודית' עם איש קשר. שיחה זו כוללת הצפנה מקצה-לקצה; לא נשארת על השרתים של טלגרם; כוללת טיימר להודעות, שנמחקות אחרי פרק זמן קצוב מראש; ולא מאפשרת צילומי מסך או העברה (Forward) של הודעות.
3. לנעול שיחות
רבים מהמשתמשים אוהבים את טלגרם בזכות אפשרויות הפרטיות והדיסקרטיות שלה. האפליקציה מאפשרת לכם לנעול את השיחות עם קוד, כך שגם אם משתמש הצליח להשיג גישה לטלפון שלכם ולעקוף את מסך הנעילה שלו, עדיין הוא יתבקש להקיש קוד לצורך קריאה של ההודעות שלכם. הנעילה נכנסת לתוקף בתזמון שמתאים לכם – נגיד אחרי שעה של חוסר פעילות – ואם תרצו תוכלו להשתמש בטביעת אצבע במקום קוד.
4. להסתיר את 'נראה לאחרונה' למשתמשים מסויימים
נכון, גם בוואטסאפ תוכלו להסתיר את ה'נראה לאחרונה', אולם בטלגרם החסימה לא חייבת להיות גורפת. אם תרצו תוכלו לחסום לכולם, חוץ מהאנשים הקרובים לכם באמת, או ההיפך – להתיר לכולם לראות את הסטטוס, למעט אנשי קשר מסוימים שלא באים לכם בטוב.
5. לבחור את צבעי ההתראות
אם יש לכם אנדרואיד, תוכלו לבחור את צבע נורת ההתראה שנדלקת בכל פעם שתקבלו הודעה.
6. האשטגים
כמו באינסטגרם ובטוויטר, גם בטלגרם תוכלו להשתמש בהאשטגים וכך לאתר תוכן בקלות. עם השימוש תוכלו לבחור את התגיות הפופולאריות שלכם בהשלמה אוטומטית.
7. בוטים
אחד היתרונות הבולטים של טלגרם על וואטסאפ הוא השימוש בבוטים. בין השאר תוכלו למצוא בוטים של מזג האוויר, בוטים לתזכורות, בוטים עם השראה, לשחק משחקים, להאזין למוסיקה מספוטיפיי ואפילו לבצע קניות – הכל מתוך טלגרם.
8. כל פלטפורמה
טלגרם זמינה בכל מערכות ההפעלה הפופולאריות וגם בכמה פחות: החל מאנדרואיד, אייפון, אייפד ו-Windows Phone, דרך אפליקציה למק, לינוקס וכמובן ל-Windows ועד אפליקציית ווב שזמינה מכל דפדפן – וכאמור, בניגוד לוואטסאפ ווב, לא דורשת את הטלפון שלכם דלוק או בסביבה.
9. לשלוח כל קובץ – גם ענק
בניגוד לוואטסאפ, שמאפשרת לכם לשלוח רק קובצי תמונות, וידאו ומסמכים – בטלגרם תוכלו לשלוח כל סוג קובץ שרק תרצו, מכל מיקום שרק תרצו בטלפון. בנוסף, בניגוד למגבלת הנפח של וואטסאפ, שמאפשרת לכם לשלוח קבצים עד 100 מגה-בייט, בטלגרם תוכלו לשלוח קבצים בנפח של עד 1.5 גיגה-בייט.
10. קבוצה ענקית
בניתם קבוצה פופולארית בוואטסאפ? אתם מוגבלים ל-256 חברים. בטלגרם תוכלו ליצור סופר-קבוצה – או Supergroup – עם עד 50,000 חברים.
הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime
עוד ב-Geektime:
שעשועון הטריוויה החי שמשתלט על הסמארטפונים
מסכמים שנה: 10 הטורנטים הפופולאריים ב-2017