בכיתה ו' שקל יאן גלבורד 96 קילוגרם, והיה הילד הכי שמן בכיתה. "הגעתי עם המשפחה לארץ ב-97' ולא היינו מודעים לאכילה בריאה", הוא סיפר אתמול (ב') לפאולה וליאון רוזנברג בתוכנית "בוקר בריא". "הייתי אוכל כל יום בורקסים ושטויות וג'אנק-פוד, ולאט-לאט התחלתי לגדול וזה התחיל להציק לי".
בבר-מצווה הוא החליט שזהו זה, הוא חייב להיפטר מהמשקל העודף, ואחרי "המון זמן של ניסוי וטעייה" ומאמצים רבים הצליח לשנות את חייו, לרזות באופן דרמטי ואפילו לעזור לאחרים סביבו לרזות - אבל זה לא הספיק לו. "בעקבות התהליך שלי, גם עזרתי לחניך שלי לרדת במשקל ורציתי לעשות משהו יותר גדול ולהגיע להמון אנשים ואת הניסיון שלי, את השנים שעברתי בדם, יזע וכאב וקילוגרמים שירדו ולא בקלות בכלל, להעביר לאחרים ולעזור להם לעשות את זה".
בסופו של דבר, הוא החליט שהדרך לעשות זאת תהיה לפתח אפליקציה שתעזור לאחרים לעשות שינוי דומה לזה שעשה בעצמו - ועתה, בגיל 25, הוציא את FitScanner. האפליקציה מסוגלת להעריך את אחוזי השומן של אדם לפי ניתוח של תמונת פלג הגוף העליון (בלי חולצה, כמובן).
גלבורד הסביר לפאולה וליאון כי האפליקציה עוזרת לרזות מכיוון שבניגוד לנטייה הרגילה להתרכז במה אוכלים ואיך מתאמנים, היא אינה עוסקת בדרך אלא בתוצאה, ועוזרת למשתמשים לעקוב אחרי ההתקדמות שלהם וכך לעודד אותם להמשיך.
"אם אתה לא עובד על החלק המנטלי - זה מאוד קשה. אתה יכול לתת לבן-אדם דף, תפריט, (אבל) אם אתה לא משקיע, מתמיד או שיש משהו פנימי שזה יושב עליו - אז זה קשה. אחד העקרונות שמאוד עזרו לי זה העניין של המודעות. בגיל הזה שעשיתי את השינוי, שהחלטתי שדי, הייתי מצלם את עצמי אחרי כל אימון. היתה לי גלריה במחשב של מעל 500 תמונות שהייתי פשוט מצלם את עצמי אחרי כל אימון, כדי להבין האם זה עובד ולראות איפה אני עומד ולהתקדם. ברגע שזה מגיע למה שנקרא הגיעו מים עד נפש, ואתה רוצה לעשות את השינוי, אתה אומר: אוקיי, אני חייב לעקוב אחרי עצמי, אני חייב לדעת האם אני מתקדם או לא. מה, אני אבדוק פעם בחודש? אני רוצה לדעת כל הזמן איפה אני עומד".