סרטונים ותמונות אנטי ישראליות הן לצערנו נוף לא חריג מדי באפליקציות כמו טוויטר, יוטיוב, פייסבוק ואפילו אינסטגרם, אבל היה קשה לצפות שיגיעו עד לטיק טוק. הרשת החברתית טיק טוק (מיוזיקלי לשעבר) צומחת בקצב אדיר בשנים האחרונות, ומשמשת בעיקר את בני הנוער לסרטוני ריקוד וליפסינק לשירי פופ מוכרים.

התופעה המדאיגה הזו, מציפה אין ספור סרטונים שקוראים לחרם על ישראל, עידוד לפגיעה ביהודים וחיילי צה"ל, שחרור פלסטין ושריפת דגלי ישראל. הכל כמובן מותאם לפורמט של טיק טוק, הסרטונים נעים בין 15 ל-60 שניות, עם מוזיקה, ליפסינק, אפקטים, ואפילו אתגרים שסוחפים אחריהם עוד ועוד אנשים.

האשטגים כמו BDS, free palestine, ו- death to Israel נמצאים בשימוש תדיר אצל מובילי דעת קהל וצעירים אחרים, המעלים את אותם סרטוני הסתה ברשת החברתית. ואיפה נכנסת מדינת ישראל לתמונה? שאלה טובה.

"טיק טוק היא רשת חברתית שכולה על טהרת דור ה-Y", הסביר היועץ האסטרטגי ליאור חורב. "זו רשת שדור שלם נחשף אליה לראשונה, היא מעצבת את תפיסת עולמו, וזה מסוכן מאוד. הממשלה צריכה לתת לנו, שיש לנו מאות, אלפי ועשרות אלפי עוקבים, את האפשרות לפעול. מדי שנה מיוצרות עשרות אלפי פיסות תוכן וחומר הסברתי, ואין לנו היום פלטפורמה ממשלתית אחת שמאגדת אותם ללא זכויות יוצרים, ומאפשרת לכל גולש ברשת להשתמש בתכנים האלה למטרות הסברה".



תגובת משרד החוץ:
"משרד החוץ פעיל בחמש פלטפורמות דיגיטליות אך לא בטיק טוק. במסגרת הפעילות במרחב הדיגיטלי, המשרד מייחס חשיבות גדולה לניטור ומאבק בשיח שנאה, אנטישמיות ומתקפות נגד ישראל. המשרד פועל ללא לאות מול הפלטפורמות השונות כדי להביא להסרה של תכנים מסוג זה. אנו מכירים את פלטפורמת טיק טוק ובשלב זה איננו פעילים בה. אנו ממשיכים כל העת לבחון פעילות בפלטפורמה זו כמו גם במגוון רשתות חברתיות נוספות".