946. זה מספר הנקודות שקיבל כתב Fast Company אוסטין קאר באפליקציית טינדר. כששאל את אנשי החברה מה זה אומר, הם ענו לו: "זה בקצה העליון של הממוצע". מעבר לזה הם לא היו מוכנים לומר.
אם אתם משתמשים באפליקציית טינדר, ודאי יצא לכם לא פעם לתהות איך היא בוחרת מבין מיליוני המשתמשים שלה, את מי להציג בפני ובאיזה סדר. מה שעובדי החברה חשפו לראשונה בפני קאר הוא שלאפליקציה יש מערכת דירוג, ששופטת כל משתמש ומחליטה למעשה האם הוא יזכה להופיע כהצעה בפני משתמשים רבים אחרים או לא.
בתוך טינדר מכנים את מערכת הדירוג הזו "מד כושר" (Elo score), כשמה של מערכת הדירוג העולמית לשחקני שחמט שפותחה על ידי הפיזיקאי ארפד אלו בשנות ה-50. הם לא מוכנים לומר בדיוק ממה מורכב "מד הכושר" של כל משתמש, אך ההשוואה לטבלת שחקני השחמט רומזת שהמערכת לוקחת בחשבון את ה"נצחונות" (גרירה ימינה) וה"הפסדים" (גרירה שמאלה) שהשיגו מול משתמשים אחרים, כאשר ככל שהמשתמש מולו התנהל ה"משחק" מדורג גבוה יותר - כך כמות הנקודות שיעלו או יירדו מה"ניצחון" או ה"הפסד" גדולה יותר.
רמיזות נוספות של אנשי החברה מלמדות שהמערכת משקללת גם את נתוני הפרופיל של כל משתמש, ומנסה לחזות אילו נתונים חשובים יותר לצד השני - תמונה שמראה גוף חטוב בבגד ים או ציון תואר יוקרתי בסעיף הלימודים, לדוגמה. כמו כן, ראד ציין כי המערכת נוטה לשדך משתמשים "כבדים" למשתמשים "כבדים" אחרים - כלומר: מי שצבר יותר גרירות ימינה מצד שידוכים פוטנציאליים יופיע קודם אצל מי שגם הוא או היא הצליחו להקסים משתמשים רבים אחרים.
מנכ"ל טינדר, שון ראד, אמר לקאר שהוא אינו רואה בציון שמעניקה האפליקציה לכל משתמש עניין של משיכה, אלא של "נחשקות", או אם תרצו – החפצה. "זה לא רק כמה אנשים מחליקים אותך ימינה. זה מסובך מאוד. לקח לנו חודשיים וחצי רק לבנות את האלגוריתם, כי נכנסים אליו הרבה משתנים", הוא אמר.
כרגע, טינדר אינה חושפת את דירוג המשתמשים ורק עובדי החברה רואים אותו. אך קאר מעריך כי ייתכן שבעתיד תחליט החברה לחשוף את הציונים, כפי שעשתה אובר שחשפה את דירוגי הנוסעים כפי שהצביעו הנהגים.