Pou: הטמגוצ’י מקקי
אם חסר לכם קצת תעסוקה בחיים למה שלא תגדלו משהו קטן, חמוד ומצחיק שאפשר גם לשחק איתו? אנחנו מתכוונים ללא אחר מאשר המשחק Pou, המציג לנו דמות קטנה הנראית כמו קקי.
את Pou נצטרך להאכיל, לשחק, לתת לו לישון, לרחוץ אותו באמבטיה ועוד, העיקר לשמור עליו מאושר ושמח, כאשר על פעולות שונות אנו מתוגמלים בנקודות שאותם נוכל לנצל כדי להחליף לו תלבושת ולשדרג לו את האוכל או הצ’ופרים. ישנו מגוון גדול של משחקים שאפשר לשחק איתו כמו בעיטות לשער, משחקי זיכרון, פאזלים ועוד, ואפשר גם לעבור איתו בין חדרים וירטואליים בבית, להחליף לו תלבושות ולשתף עם חברים.
המחיר: חינם באנדרואיד, 1.99 דולר ב-iOS
Crossy Road: כשהתרנגול חוצה את הכביש
מה עושה תרנגול באמצע הכביש? חוצה אותו כמובן, ומי יעזור לו? אתם. המשחק הזה, שנראה תמים בסך הכל, הוא למעשה מורכב ומאתגר, ותפקידכם בכוח הוא להעביר את התרנגול בשלום לצד השני של הכביש. בדרך צריך להתגבר על מכשולים רבים, לשמור על עצמכם כדי לא למות בטביעה בנהר, או להידרס על ידי משאית, או להיחטף על ידי נץ כאשר מנסים לחזור אחורה, מה שכנראה אסור לעשות. בדרך נצטרך לאסוף מטבעות ונקודות שבאמצעותם נוכל לשדרג את הציפור המרובעת. זהירות, ממכר.
המחיר: חינם (רכישה בתוך האפליקציה), לאנדרואיד, ל-IOS
Byeoosh: לסנן בסטייל
קיבלתם שיחה אבל אתם באמצע סרט או סתם לא מתחשק לכם לענות. קרוב לוודאי שתתעלמו באלגנטיות או שתשלחו הודעה קבועה ממגוון הדל שהוגדר מראש במכשיר הטלפון. משהו כמו “אני לא יכול לדבר כרגע” או “אתקשר יותר מאוחר”. משעמם. ביוש (Byeoosh), שרק לפי שמה אתם וודאי יכולים לנחש כי מדובר בפיתוח ישראלי, מציעה לדחות שיחה במסר הומוריסטי ומשעשע.
לאחר התקנת האפליקציה, נוכל לסייר בין המסרונים ממגוון גדול שנוצרו על ידי משתמשים אחרים באפליקציה (בעברית) או להכין לעצמנו רשימה אישית שממנה אפשר לבחור עם מה לסנן. “בנהיגה. אחרי שלוש בירות. בורח מהמשטרה על 150. נדבר אח"כ?”, או “רואה טלוויזיה לא עונה” אלו רק חלק מהמסרונים הקיימים והמשעשים שתוכלו לשלוח לחברים. יאללה תתקשרו, יש לנו חשק לדחות את השיחה.
המחיר: חינם באנדרואיד.
Toilet Finder: חתיכת יציאה
במהלך פרק האיחוד הפיקטיבי של "סיינפלד" ששודר בסדרה "תרגיע", מתלונן ג'ורג' קוסטנזה שהפסיד את המיליונים שעשה לאחר שהגה את הרעיון הגאוני של ה-iToilet - אפליקציה שמוצאת את השירותים הציבוריים הקרובים ביותר. כמובן שבעקבות הפרק צצו אפליקציות שמציעות את אותו הדבר, אבל נדמה שה-Toilet Finder מצליחה לממש את החזון של ג'ורג' בצורה הטובה ביותר.
בעזרת חיבור ל-GPS בסמארטפון תוכלו לראות על גבי מפה סימונים קטנים של שירותים ציבוריים או פרטיים שקרובים אליכם ובהם תוכלו לבקר במידת הצורך. האפליקציה מציינת את הכתובת המדויקת של הנכס, כמה בדיוק הוא רחוק מכם, האם הוא בחינם והאם יש לו גישה לנכים.
אתם מוזמנים לדרג את השירותים לפי שיטת הכוכבים, לחדד בעצמכם האם מדובר בשירותים של בר, מסעדה, קניון, תחנת דלק או שירותים ציבוריים, ואפילו להוסיף אטרקציות משלכם. החיסרון - כל אחד יכול להוסיף מה שבא לו בלי פיקוח נראה לעין. אבל למה שמישהו ילכלך את ידיו בשקרים?
המחיר: חינם, ל-IOS, ולאנדרואיד
Quickie: להתכתב בזמן אמת
אנחנו חיים בעולם שהכל קורה כאן ועכשיו ואין לנו סבלנות להמתין לתשובה, וחלק נכבד מהשינוי הזה נגרם על ידי יישומי המסרים המידיים כדוגמת וואטסאפ ואחרות. יישום חדש בשם קוויקי רוצה לקחת זאת צעד אחד קדימה ולהציג לנו את ההתכתבות של הצד השני בזמן אמת.
בזמן הכתיבה, קוויקי תציג את המילים ישירות לצד השני בלי להמתין ומבלי הצורך (או היכולת) ללחוץ על האישור. כך נוכל גם לשרבט ציור, לצלם תמונה ועוד, כאשר אלו נשלחים לצד השני באותו הרגע בלי יכולת להתחרט. לדברי המפתחים, ההודעה גם נמחקת לאחר 24 גם אם לא הספקתם לקרוא.
אז מה היה לנו? חובת קריאת הודעה, אין ארכיון וגרוע מכך - לכתוב הודעה בלי יכולת להתחרט. אז אם בכל זאת השתכנעתם, ההורדה בהמשך.
24me: כדי שלא תשכחו
אם אתם מאלה שנוטים לשכוח משימות יומיות, 24me היא בהחלט בשבילכם. לאחר שצברה כמות אוהדים רבה ב-iOS, אפליקציית המשימות הפופולרית הגיעה גם למשתמשי האנדרואיד שם הושקה לפני כשבוע.
האפליקציה, אשר פותחה על ידי מספר ישראלים משמשת כמעין מזכירה אישית דרכה ניתן להוסיף תזכורות על-פי קריטריונים של זמן ומיקום, לאחד ולתזכר על המשימות מלוח השנה ולכתוב פתקים.
כל זה באמת טוב ונחמד אבל הדבר שבאמת מבדיל את האפליקציה הזו מהשאר, היא העובדה שנוכל לשלם חשבונות דרך האפליקציה. כך, לדוגמה, נוכל לקבוע כי בתאריך מסויים האפליקציה תשלם עבורנו את חשבון החשמל או הסלולרי שלנו על סמך הפרטים שהזנו מבעוד מועד, והאפליקציה מצידה תבצע את העבודה ואף תשלח קבלה או חשבונית דרך המייל.