קניתם גוגל גלאס? יופי, אתם בין כמה אלפי ברי מזל שזכו לבזבז 1,500 דולר על המכשיר הכי חם בעולם רק כדי לגלות שהוא רחוק מלהיות מוכן לשימוש. מה עושים עכשיו? חברת LiveLens הישראלית מציעה אפליקציה שתעסיק קצת את המחשב הלביש שלכם ועל הדרך אולי תחזיר לכם חלק מזערי מההשקעה הכספית בגאדג'ט הראשון של ענקית האינטרנט.
אתמול (ג') השיקה החברה אפליקציה למשקפיים של גוגל, המאפשרת שידור חי ממצלמת המשקפיים לאינטרנט בקלות. זוהי אחת האפליקציות הראשונות המנצלות את היכולת לצלם וידאו כמעט ללא צורך בפעולה כלשהיא, בזכות הימצאותה של העדשה בזווית הראייה של המשתמש באופן קבוע, גם כאשר הסמארטפון נמצא בכיס.
האפליקציה, המותקנת על המשקפיים ומתקשרת עם הרשת בתיווך הסמארטפון, משדרת את צילום הווידאו לרשת, כאשר המשתמש יכול להחליט האם השידור פתוח לכולם או רק למשתמשים שיבחר. הוא יכול לראות על המסך הזעיר שמעל עינו הימנית את כמות הזמן שעברה מתחילת השידור, כמות הצופים ותמונות הפרופיל שלהם, ה"לייקים" שלהם ואף התגובות שלהם. הצופים, מצידם, יכולים להשאיר "טיפ" של עד 10 דולר - תכונה חדשה עליה הכריזה החברה בחודש שעבר. המשדר יכול אף להגביל את הצפייה למשתמשים ששילמו בלבד.
אז מה אפשר לעשות עם זה? "אף אחד לא מאמין שאנשים יצלמו את החיים שלהם 24 שעות ביממה", אומר ל-NEXTER מקס בלובנד, מנכ"ל החברה. "זה משעמם, לא מפוקס, אנשים יאבדו בזה עניין מהר מאוד. הקטע הוא לצלם את מה שהעוקבים שלך מעוניינים לראות".
גוגל גלאס , לדעתו, הוא כלי מצוין להגשמת חזון החברה, לאפשר שיתוף וידאו חי בקלות ובמהירות. כך, לדוגמא, אפשר "לצלם את הילדה מתרוצצת על הדשא ואתה רואה שצופים בזה בזמן אמת, מי צופה בזה, את התגובות וטיפ אם מישהוא רוצה. גם במצבי אקסטרים, כמו רכיבה על אופניים, זה מאפשר לצלם בלי להחזיק מצלמה".
בתשובה לשאלה האם גוגל גלאס אינו מוצר נסיוני מכדי להשקיע בו בשלב זה בלובנד אומר ש"כן (צריך) להתאים את עצמנו למשהוא שעשוי להיות המוני בעוד כשנה. חברה כמו גוגל שמוציאה משהוא כזה זה לא איזה יצרן טייוואני קטן וכנראה שזה יתפוס. היתרון הטכנולוגי (בלהיות בין המפתחים הראשונים לפלטפורמה) הוא עקרוני ואתה לומד המון דברים על חוויה".
לייבלנס אינה החברה הישראלית היחידה העוסקת בפיתוח מותאם לגוגל גלאס. בחודשים האחרונים הוקמה בארץ חממה מיוחדת לפיתוח אפליקציות למשקפיים החכמים, תחת השם Apps4Wear, וחממה נוספת היתה בשלבי הקמה אך התפרקה. לדעתו של בלובנד, המכנה המשותף שגורם למפתחים ישראלים רבים לקפוץ על עגלת גוגל-גלאס עוד לפני שנקשר אליה סוס הוא להיות פרו-אקטיבי.
"אם אתה לא פרואקטיבי אתה מת", בלובנד פוסק. "זו המציאות החלוצית במדינה הזו, וכמו שמדינת ישראל היא הסטארט-אפ הכי מוצלח עלי אדמות, זה כנראה הצמיח אנשים שמאמינים שדברים יכולים לקרות, מול מציאות אחרת שנראית נוחה יותר אך מביאה לניוון ולדחיית דברים". עם זאת, הוא מוסיף כי הוא "בטוח שיש גם חברות אמריקאיות שפיתחו דברים מעולים לגוגל-גלאס".