רובנו מצלמים היום בעזרת הסמארטפון עשרות אם לא מאות סרטונים בשנה, ומשתפים אותם ממש כפי שהם, בלי להשקיע אפילו רגע אחד בעריכה ותיקון. אין לזה שום תירוץ: אותו מכשיר בעזרתו אנחנו מצלמים אותם הוא מחשב על, שמסוגל לערוך וידאו באיכות גבוהה תוך שניות. חלפו הימים שבהם עריכה הייתה מטלה למקצוענים בהוליווד - באמת שכל אחד יכול לעשות זאת, וכדי להכניס אתכם לעניינים בחרנו עבורכם את האפליקציות הטובות ביותר לאייפון ולאנדרואיד שיעזרו לכם ליצור סרטונים מושלמים.
אייפון: iMovie
באפל החליטו לעשות למשתמשי האייפון חיים קלים: החברה השקיעה בגרסה ניידת ל-iMovie - תוכנת עריכת הווידאו המצוינת שלה, המצורפת לכל מחשב מקינטוש - והפכה אותה לחינמית לגמרי עבור כולם (ליתר דיוק: לכל מי שקנה אייפון אחרי 2013). אם היא לא מותקנת מראש על מכשיר האייפון שלכם, פשוט היכנסו לחנות האפליקציות והורידו אותה.
iMovie מסתירה מאחורי ממשק פשוט יחסית לא מעט יכולות. היא תומכת בעריכת סרטונים שצולמו באיכות של עד 4K, ומאפשרת לקצר ולחתוך מהם חלקים, לעבור להילוך איטי או מהיר, ליצור מעברים מגניבים במבחר סגנונות ולהוסיף לכל זה פסקול תואם. במצב יצירת טריילרים, תאפשר לכם האפליקציה לערוך את הסרטונים שלכם בסגנון הדומה לזה של פרסומות קולנועיות, לרבות כותרות ומוזיקה דרמטית. צריך רק לבחור אווירה, שם לטריילר וכמה משמות המשתתפים, ו-iMovie תעשה את כל שאר העבודה כמעט ללא התערבות.
החיסרון של iMovie הוא שמדובר באפליקציה מאוד כבדה: היא תופסת כמעט 700 מגה-בייט על המכשיר, ואם אתם עדיין תקועים עם אייפון שכל נפח האחסון שלו מסתכם ב-16 גיגה זו בהחלט עשויה להיות בעיה. במקרה כזה, אולי שווה לבדוק כמה מהמתחרות, כמו האפליקציה הנבחרת שלנו לאנדרואיד, שזמינה במקרה גם לאייפון.
כמה טיפים שיכניסו אתכם לעניינים ב-iMovie:
- רוצים לפצל סרטון לשניים? לחצו על המיקום המדויק שבו אתם רוצים לחתוך, ואז פשוט החליקו את האצבע למטה על גבי פס הניגון (תנועת חיתוך).
- כדי לסובב וידאו הצידה, פשוט תפסו אותו עם שתי אצבעות וסובבו אותן לכיוון הנכון.
- דרך נוספת להתאים וידאו שצולם לאורך או לרוחב לסרטון הוא להקיש על סמל הזכוכית המגדל, ואז באמצעות שתי אצבעות להגדיל או להקטין אותו במחוות צביטה - ממש כמו באפליקציית התמונות - כך שיתפוס את כל רוחב או גובה המסך.
אנדרואיד: FilmoraGO
רוב האפליקציות החינמיות לעריכת וידאו באנדרואיד לא בוחלות באמצעים כדי לנסות ולשכנע אתכם לשלם: החל מהצפת פרסומות ועד ללוגו מכוער שמודבק על כל וידאו. FilmoraGO לא משתמשת באף אחת מהשיטות המעצבנות האלו, וזה לא אומר שהיא פחות טובה מהאחרות - להפך.
FilmoraGO מסוגלת לייבא תמונות וסרטונים לא רק מהאלבום שעל מכשיר הטלפון החכם שלכם, אלא גם מחשבונות פייסבוק ואינסטגרם. אחרי שמצרפים את כל הסרטונים אפשר לבחור ערכת נושא (Theme) ייחודית, ויש לא מעט רעיונות מגניבים לבחור מהם, החל מערכות בהשראת ז'אנרים קולנועיים שונים ועד כאלו שמותאמות לחגים ומועדים. האפליקציה כוללת גם סוגים שונים של מעברונים בין הקטעים שתערכו, ומאגר גדול למדי של מנגינות ושירים לצורך שימוש כפסקול.
יש גם כלים מתקדמים יותר, ביניהם האפשרות לנגן את כל הסרטונים בכיוון ההפוך - קורע. כששומרים את הווידאו בסוף העבודה, אפשר לבחור ביחס תמונה התואם לפלטפורמה דרכה מעוניינים לשתף - בין אם מדובר באינסטגרם או ביוטיוב. אם תרגישו נדיבים תוכלו לשלם עבור ערכות נושא נוספות, או לקנות את התוכנה המקבילה למחשב האישי, שתאפשר לכם להמשיך ולערוך את הסרטונים שלכם על המסך הגדול כשתחזרו הביתה.
כמה טיפים שיכניסו אתכם לעניינים ב-FilmoraGO:
- רוצים לשנות את סדר הסרטונים? החזיקו את האצבע לחוצה על אחת התמונות המעוגלות, המסמנות סרטון בודד. אחרי כמה שניות כל הסרטונים יתחילו לרעוד, ממש כמו האפליקציות על מסך הבית כשאתם רוצים לסדר אותן מחדש. עכשיו אתם יכולים לגרור אותם לסדר הנכון, ואז ללחוץ על כפתור האישור.
- כדי להוסיף מוזיקה מהאוסף האישי שלכם במקום המאגר של האפליקציה, לחצו על אייקון הוספת המוזיקה שבצד ימין, ואז על האפשרות My Library.
- כדי ליצור אפקט של מעבר פתאומי בין צילומים דומים (Jump Cut), שכפלו את הסרטון (Duplicate) ואז חתכו את העותק הראשון כך שיסתיים בנקודת המעבר, ואת העותק השני כך שיתחיל ממנה.