ב-17.9 נצא כולנו שוב לקלפי ושוב נצביע בבחירות הכלליות לכנסת. חוץ מסערות פולטיות והשמצות הדדיות, המכה הכי קשה שתנחת עלינו היא סמסים (מסרונים): סקרים, נסיונות שכנוע להצביע למישהו אחר, פייק ניוז - בכל יום, בכל שעה, בלי שאישרנו את זה.
הבעיה היא לא תמיד אפשר לדעת מי שולח את ההודעה. מאוד קל להסתיר את הזהות או להתחזות למישהו אחר - אפשר אפילו לשלוח לכם הודעות בשם המשטרה, הצבא, נתניהו, גנץ או אלוהים. בעיה נוספת: מסרונים כאלה לא כלולים בחוק הספאם, אז אי אפשר לתבוע את מי ששלח אותם.
מה בכל זאת עושים? חוסמים. חוסמים. חוסמים. אפשר לחסום סמס ממספרי טלפון מסוימים, אבל רוב ההודעות הללו מגיעות ממספרים לא מזוהים, משמות שונים, אז השיטה הטובה היא לחסום מילות מפתח שקשורות לבחירות: ליכוד, העבודה, כחול לבן, אבי גבאי, בני גנץ, אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו, נתניהו, בחירות, סקר . הוסיפו בתגובות מילים שראיתם וכדאי לחסום.
אפשר, על הדרך, גם לחסום את המילים מבצע, קרקע, הזדמנות, הלוואה, אשראי - אבל שימו לב שאתם עשויים לקבל הודעות לגטימות שכוללות את המילים האלה והן ילכו לתיבת הספאם. כל מה שצריך לעשות זה לגש אליה מדי פעם ולוודא שלא נלכדה שם הודעה חשובה.
מכשירי סמסונג ואנדרואיד
מערכת ההפעלה של מכשירי סמסונג כבר כוללת כלי חזק למדי מלחמה בהודעות זבל, וכל מה שאתם צריכים לעשות הוא, ובכן, להפעיל אותו (זה עשוי להיות שונה טיפה ממכשיר למכשיר, אבל העקרון דומה). היכנסו לאפליקציית ההודעות, משם בחרו ואז על הגדרות > חסום הודעות > חסימת ביטויים. שם פשוט כתבו את מילות המפתח. משם, אם אתם רוצים, אפשר לחסום גם מספרים.
מרגע זה והלאה, כל הודעת ספאם שתתפס על ידי המכשיר לא תופיע עוד ברשימת ההודעות הראשית של האפליקציה, אלא רק בתיקיית זבל מיוחדת שאתם בהחלט מוזמנים להתעלם מקיומה, אבל תוכלו להציץ בה מדי פעם לוודא שלא פספסתם כלום.
אם חשבתם ששום דבר לא השתנה בבחירות האחרונות - אתם טועים. בעדכונים לגלקסי S9 סמסונג פתאום הסירה את האפשרות לחסום מילות מפתח. אז אם יש לכם גלקסי S9 או S10, או מכשיר אנדרואיד אחר, תאלצו להוריד אפליקציה חיצונית.
האפליקציה שחוסמת בהצלחה נקראת Key Messages ומורידים אותה פה. אחרי שתורידו ותפעילו אותה, תתבקשו להפוך אותה לאפליקציה של סמסים - אשרו את זה. אחר כך, צריך ללחוץ על התפריט (שלושת הקווים בפינה) - Spam & Blocked - ושם לבחור בכפתור של ה-V וה-X - לבחור בסימן הפלוס - Block SMS based on Phrase - שם לכתוב את המילה שרוצים לחסום ולאשר (Add to block list).
אפשר לחזור על התהליך עבור כל מילה ומילה (זה מעצבן אבל צריך לעשות את זה פעם אחת). מעכשיו - כל הודעה עם המילים שנבחרו יופיעו בתיבת הספאם. האפליקציה גם תנסה לסנן ספאם אוטומטית, אבל אפשר לכבות את זה (Automatically Block SPam) - כי גם עדכונים לגטימיים על תורים מהמרפאות ומהבנק ייכנסו לשם.
האפליקציה כוללת פרסומות, ואפשר לרכוש מנוי שנתי או חודשי בשביל לקבל אפשרויות נוספות.
מכשירי אייפון
אפל מאפשרת לאפליקציות חיצוניות לסנן את הודעות עבורכם, ואלו לא יופיעו עוד ברשימת ההודעות הראשית אלא ברשימה נפרדת המוקדשת להודעות זבל, ואתם מוזמנים פשוט להתעלם מקיומה וליהנות מחיים נטולי הפרעות מיותרות.
אז אילו אפליקציות יכולות לעזור לכם בסינון? גם כן True Caller הוא פתרון רלוונטי. אפליקציה נוספת ששווה לנסות היא VeroSMS, שאפשר לחסום איתה מילות מפתח, והיא גם ששמה דגש גדול יותר על הפרטיות שלכם, אך חלק מהאפשרויות המתקדמות יותר שלה פתוחות רק לאחר תשלום סמלי של 10.90 שקלים.
את אפשרות הסינון באייפון (דרך כל אפליקציה חיצונית שתבחרו) עליכם להפעיל באופן ידני. יש לגשת לתפריט ההגדרות של המכשיר, בחירה באפשרות ״הודעות״ (Messages), ״מספרים בלתי מוכרים וספאם״ (Unknown Numbers & Spam), והפעלת אפשרות הסינון המופיעה לצד שם האפליקציה.