אם אתם משתמשים בתחבורה ציבורית, אתם וודאי כבר יודעים שלא מדובר באמצעי תחבורה צפוי במיוחד. קשה להבין בדיוק מתי יגיע האוטובוס הבא או להבין האם יהיה לכם מקום לשבת ברכבת הקרובה (ספוילר, התשובה היא בדרך כלל לא). אחרי שווייז הפכה את הנסיעות ברכבים הפרטיים לקצת יותר צפויות וברורות ואיפשרה למיליונים רבים ברכבי העולם לקבל החלטות מושכלות בנוגע לנתיב הנסיעה הבא, גוגל רוצה לעשות את אותו הדבר לתחבורה הציבורית עם פרויקט מעניין בשם Pigeon.
הדמיון בין ווייז ל-Pigeon הוא לא מקרי
בגוגל ממש לא מתביישים להגדיר את Pigeon בתור ״הווייז של התחבורה הציבורית״, ולא לחינם: Pigeon אמורה להפוך לכלי שנעזר בחוכמת ההמונים, ממש כמו ווייז, כדי לעזור למשתמשים בתחבורה הציבורית לקבל החלטות בנוגע לנסיעה הקרובה שלהם. האפליקציה דומה באופן די חשוד לווייז עצמה, ומאפשרת למשתמשים לראות עומסים פיזיים בקרונות וברכבים בזמן אמת, עיכובים, תקלות בדרך ועוד מידע רב שכמובן מסתכם למשך הנסיעה המשוער בכל נתיב.
כמו כן, האפליקציה יכולה לשלוח התראות מותאמות אישית למשתמשים במקרים של שינויים בקווים או תקלות קריטיות (דבר נפוץ מאוד בקווי הסאבווי בניו יורק, למשל) ואפילו לקבל התראה בזמן הנכון ליציאה מהמשרד, כדי שלא תעמדו לחינם בתחנה ביום גשום.
המשתמשים עצמם לא אמורים להישאר פאסיביים, אלא לדווח על מקרים בעצמם ממש כמו בווייז, שיופיעו על גבי המפה. בגוגל אפילו טוענים שהאפליקציה יכולה לסייע להפיכת הנוסעים בתחבורה ציבורית לקהילה של ממש, כיוון שאלו יכולים לחלוק חוויות ביחד כמו סרטונים, תמונות וחוויות משותפות. אולי בעולם מושלם. Pigeon הוא פרויקט נוסף מבית Area 120 של גוגל, שהוא בעצמו המקום לפרויקטים ניסיוניים וקצת הרפתקניים של החברה כמו Grasshopper ללימוד חינמי של תכנות וכלי שיכין מתכנתים לראיון הטכני הבא שלהם.
עוד ב-Geektime
פיירפוקס יעצור את הודעות ה”רוצה לקבל התראות” המציקות של אתרים
חקלאות סטייל ”פארמוויל”: AgriTask גייסה 8.5 מיליון דולר
מתרחבת לעוד ערים
ההרחבה של Pigeon מאפליקציה בלעדית לניו יורקים לאפליקציה הזמינה בכמה מהערים הגדולות ביותר בארצות הברית (וושינגטון, בוסטון, שיקגו, לוס אנג׳לס וסן פרנסיסקו (מעידה על כך שבגוגל רואים בה פוטנציאל. כעת כמובן נשאלת השאלה האם האפליקציה תתרחב גם ברמה הגלובלית ואולי גם תגיע לארץ הקודש שבה גם מפותחת Moovit, שממש לאחרונה החלה בשיתוף פעולה מעניין עם ווייז בעולם הקארפול. האם גוגל תתאפשר לכל האפליקציות לחיות אחת לצד השניה בשלום או שאולי צפוי כאן עוד מהלך מעניין? בנוסף, קשה שלא לתהות האם Pigeon תמשיך לפעול בעצמה או שתעבור אינטגרציה כלשהי לתוך גוגל מאפס, שבעת האחרונה קיבלה כמה פיצ׳רי דיווח הישר מבית ווייז.
באופן תמוה, גוגל שיחררה את Pigeon ל-iOS בלבד עוד ב-2018, כאשר בינתיים היא מאפשרת למשתמשי אנדרואיד, המערכת שהיא מפתחת, להירשם לרשימת המתנה. בזמן שאתם ממתינים להגעתה לישראל, גוגל שיחררה דו״ח קצרצר מהמידע שנאסף באמצעות הקהילה בניו יורק שחושף בין היתר מהי התחנה הכי רותחת בחודשי הקיץ, איזה קו סובל מהכי הרבה עיכובים, מהו הקו עם הקרונות המלוכלכים ביותר ועוד קצת נתונים שיכולים לסייע לכם בטיול הבא שלכם לתפוח הגדול.