אפשר קצת פרטיות באפליקציה הזאת? רשות ההגבלים העסקיים של איטליה הטילה קנס בסך 3 מיליון אירו על וואטסאפ. זו העבירה פרטים של לקוחותיה לפייסבוק, כברירת מחדל ונתנה להם רק 30 יום לבקש להימנע מכך. הקנס המקסימלי שהיה אפשר לתת במקרה הזה הוא 5 מיליון אירו.
לפני כמעט שנה וואטסאפ שינתה את מדיניות שיתוף המידע שלה: "אנחנו רוצים לחקור דרכים בהן תתקשרו גם עם עסקים שאיכפת לכם מהם, ועדיין לתת לכם חוויה נטולת באנרים וספאם", כתבו בהודעה ללקוחות. בפועל – לא יכניסו שום פרסומת לאפליקציה הירוקה, אבל פייסבוק (שרכשה לפני כן את וואטסאפ) תקבל את המידע הדרוש כדי להתאים את הפרסומות עבורכם.
כדי להרגיע את הרוחות הם הוסיפו כי "אפילו כשנשתף יותר פעולה עם פייסבוק בחודשים הבאים, ההודעות המוצפנות שלכם יישארו פרטיות ואף אחד אחר לא יוכל לקרוא אותן - לא וואטסאפ, לא פייסבוק, לא אף אחד" - כלומר פייסבוק דאגה להבהיר שהיא לא קוראת את תוכן ההודעות שלכם בשביל להתאים פרסומת.
עם זאת, החברה טענה שהיא תנתח את השימוש שלנו באפליקציה (כמו מיהם אנשי הקשר שלנו, כמה הודעות אנחנו שולחים ובאיזה קבוצות אנחנו חברים) ואז תוכל וואטסאפ לדווח לפייסבוק, כמו חברת בת טובה, בצורה שאנחנו מתקשרים ובכך יתאימו לנו פרסומות לפי תחומי העניין שלנו ושל אותם החברים.
כבר בשנה שעברה, כל 28 רשויות האיחוד האירופי להגנת הנתונים ביקשו מוואסטאפ להפסיק לשתף את המידע של המשתמשים עם פייסבוק, מתוך הבעת ספק בתוקף הסכמת המשתמשים בתנאי השימוש החדשים האלו. הרשויות בגרמניה אף אסרו על פייסבוק לאסוף מידע במדינה מהמשתמשים באפליקציה לאחר שנמצא כי הפרו את החוקים שנועדו להגן על הנתונים של המשתמשים.
ברשויות באירופה מאמינים שהאפליקציה גרמה למשתמשים להאמין שהם לא יוכלו להשתמש בשירות אלא אם יסכימו לתנאי השימוש החדשים – והאמת, מי יוותר על וואטסאפ כשכולם משתמשים בה?
כשנפתחה החקירה לפני כחצי שנה, אמרה דוברת וואטסאפ, כי החברה עובדת עם רשויות הגנת המידע כדי לענות על כל השאלות והיא מחויבת לכבד את החוק. במקרה התביעה הזו, וואטסאפ עדיין לא הגיבה על הקנס המדובר.