זוכרים שפעם חשבנו שהסמארטפון יעשה לנו חיים קלים יותר? מאז גילינו שבעצם אנחנו עובדים עבורו לא פחות משהוא עובד עבורנו, וכלים שהיו אמורים לסייע לנו בתקשורת קלה ונוחה, הפכו לאבן ריחיים הדורשת מאיתנו להיות זמינים סביב השעון. אבל לפחות דבר אחד באמת קל יותר לעשות בסמארטפון: לצייר.
לצייר? כן, באמת. במהלך השנה האחרונה הלכה והתפתחה קטגוריית הציור בחנות האפליקציות, עד שהפכה לאחת הפופולריות ביותר. אנחנו לא מדברים כאן על תוכנות מקצועיות שדורשות אימון ולמידה, אלא על כלים בסיסיים שילוו אתכם צעד אחר צעד, והם פשוטים מספיק על מנת שגם ילדים יוכלו לשחק בהם בכיף. בין אם זו המטרה היא להעסיק את הזאטוטים בנסיעות ארוכות, לצבוע ציורים מדהימים שתוכלו לשלוח לחברים, או סתם להירגע - יש אפליקציות לזה, וחלקן ממש מצוינות.
פיקסלים לילדים: Pixel Art
״פיקסל ארט״ הוא ציור שמורכב מפיקסלים צבעוניים גדולים, כמו משחקי ה-8 ביט של שנות ה-80. הסגנון הזה עבר תהפוכות דרמטיות ומפתיעות, נשכח ונזנח מתוך מחשבה שהוא פרימיטיבי ומיותר, ואז חזר לאופנה בגדול. היום חלק ממשחקי המחשב הפופולריים בשוק מתהדרים בגרפיקה שהייתה מתאימה גם לקונסולת נינטנדו עתיקה, ואפליקציות כמו Pixel Art מאפשרות לצייר יצירות שכאלו גם בעצמכם.
הממשק של Pixel Art פשוט כל-כך, שילדים כמעט בכל גיל יסתדרו איתו ללא קושי. גם מבחר הציורים ימצא חן בעיניהם, עם עשרות קטגוריות - החל מירקות ועד מכוניות. את היצירה המושלמת אפשר לשתף עם חברים, או סתם לעבור לציור הבא. חלקם פשוטים ממש ואפשר לסיים אותם בזריזות, ואחרים מורכבים ממאות ואלפי פיקסלים וייתכן שתאלצו לחזור אליהם לאורך כמה ימים. טוב, גם את המונה ליזה לא ציירו בשעה.
האפליקציה זמינה להורדה בחינם הן עבור מכשירי אנדרואיד והן עבור האייפון. אם תבחרו שלא לשלם, חלק גדול מהציורים ישארו נעולים ותאלצו לצפות בלא מעט פרסומות. אל תתקמצנו - מנוי חודשי ל-Pixel Art יעלה לכם פחות מחבילת הסלולר, ויספק לכם ולילדכם שעות של הנאה.
למתקדמים: פיקסלים בתלת-מימד
מוכנים לעבור לרמה הבאה של ציור הפיקסלים? ברוכים הבאים לתלת-מימד. כאן הפיקסלים מקבלים נפח והופכים לקוביות קטנות, והיצירה דומה יותר ללגו מאשר לציור על נייר. הכללים נותרים אותם כללים, והאפליקציה תדריך אתכם בדיוק איזה פיקסל להציב היכן, עד שתסיימו לבנות את הפסלון התלת-מימדי המדהים שלכם.
לאנדרואיד אנחנו ממליצים על Pixel.ly, אפליקציה חינמית עם המון יצירות תלת-מימדיות שונות ומשונות, שגם תקליט את תהליט היצירה ותאפשר לכם לשתף אותה אחר כך בסרטון בהילוך מהיר. לחובבי האייפון והאייפד, הבחירה המומלצת היא Magic Pixel, שבעצם עושה בדיוק את אותו הדבר: מבחר של יצירות תלת-מימדיות שמתעדכן כמעט כל שבוע, שיתוף סרטונים, והמון פרסומות אם תבחרו שלא לשלם את דמי המנוי החודשיים.
למקצוענים בלבד: Pixel Art Maker
כל אפליקציות הפיקסלים שעליהן המלצנו עד כאן מאפשרות לכם לצייר על שבלונה מוכנה, אבל אם אתם מרגישים מסוגלים ליצור אומנות פיקסלים משלכם - ממש מאפס - גם זה אפשרי. Pixel Art Maker מאפשר לכם לבחור את גודל הלוח (החל מציור קטנטן של 8 על 8 פיקסלים ועד יצירה אפית של 256 על 256), לבחור את פלטת הצבעים שבא לכם להשתמש בה, ולהתחיל להתפרע.
צילום מסך: Pixel Art Maker
כיאות לאפליקציה שתופסת את עצמה פחות כצעצוע ויותר ככלי עבודה, תוכלו למצוא כאן המון אפשרויות לשמירת הציור כקובץ תמונה והעברתו לאפליקציה אחרת לצורך גימור (הוספת מסגרת, לדוגמא). אפשר אפילו ליצור אנימציות שמורכבות ממספר פריימים, אבל זו כבר עבודה של ממש. אתם לא חייבים להסתבך כל כך כדי ליצור אומנות מגניבה בעצמכם.
אומנות אמיתית: Happy Color
אם בא לכם לצייר משהו שלא נראה כמו משחק משנות ה-80, יש לא מעט משחקי ציור שמגדירים עצמם כ״משחקים למבוגרים״. כמובן שגם ילדים יכולים לשחק בהם, אבל רמת המורכבות של הציורים דורשת מעט ריכוז וסבלנות, ולכן עיקר השימוש במשחקים הללו - לטענת היוצרים עצמם - היא לצורך רגיעה והתפרקות מעמל היום. יש להם גם כל מיני מחקרים שמוכיחים שזה ממש עובד, אבל גם אם נתייחס אליהם בערבון מוגבל, זה באמת כיף.
צילום מסך: Happy Color
בקטגוריית הציור למבוגרים תופס לו מדי פעם להיט חדש את הבמה, והכוכב הנוכחי הוא Happy Color שאותו תוכלו להוריד גם לאנדרואיד וגם לאייפון בחינם. האפליקציה הזו כוללת עושר כמעט בלתי נתפס של ציורים, החל מיצירות פשוטות יחסית - בעלי חיים, אגרטל פרחים, לוגו טקסטואלי - ועד נופים מונומנטליים וויטראז׳ים מהפנטים. אם אתם לא מוצאים את עצמכם בקטלוג הענק הזה, תשמח האפליקציה להעניק לכם המלצות יומיות על ציורים שתאהבו. ובמקרה שנעשה קצת קשה ואתם לא מוצאים את הפינה האחרונה שצריך לצבוע, אפשר לבקש רמזים.
כמה טיפים לסיום
רוצים לצבוע כמה פיקסלים בבת אחת? פשוט החזיקו את האצבע לחוצה על המסך והתחילו לעבור על כל הפיקסלים שבא לכם לצבוע. רוב האפליקציות סלחניות למדי בנוגע לצביעת הפיקסל ה״לא נכון״, ויאפשרו לכם לתקן את הזליגות בטעות.
בציור, הגודל כן קובע: ככל שלוח הציור שלנו גדול יותר, כך מן הסתם נוח יותר לבחור את הפיקסל הנכון. אם יש לכם מכשיר טלפון עם מסך גדול, הנה לכם הסיבה הטובה ביותר לקיומו. אם יש לכם טאבלט, עוד יותר טוב.
ניסינו לרמוז קודם, אבל ברצינות: האפליקציות האלו פשוט מפוצצות בפרסומות. ההמלצה שלנו היא למצוא את האפליקציה האחת שהכי מצאה חן בעיניכם, ואז לפתוח את הכיס ולשלם את דמי המנוי. החוויה שתקבלו תהיה הרבה יותר מרגיעה ומהנה, ואם ימאס לכם - תמיד תוכלו לבטל את המנוי ולעבור לאפליקציה אחרת.