1. האיחוד הגדול

השינוי הגדול והחשוב ביותר שמתוכן הוא איחוד בין שלוש אפליקציות הצ׳ט הפופולריות ביותר, וואטסאפ, פייסבוק מסנג'ר ואינסטגרם (דיירקט), שכולן שייכות לקונגלומרט פייסבוק. בתחילת השנה דווח שהחברה רוצה ליצור חיבור כלשהו בין שלושתן, ואנחנו צפויים לראות ניצנים של זה או הצצה לבדיקות פנימיות של זה, כבר במהלך 2020.

זה לא אומר שהן יהפכו לאפליקציה אחת. להפך - כל אחת תמשיך להתקיים בנפרד. אבל ככל הנראה יהיה אפשר לשלוח הודעה מוואטסאפ לחבר שיש מסנג׳ר, או היישר לתיבה באינסטגרם, וכמובן גם בכל הכיוונים האחרים. לשם כך, וואטסאפ תעשה שינוי מאחורי הקלעים, וגם בדרך שמוסיפים איש קשר חדש בכל אחת מהאפליקציות, ובדרך שבה מתכתבים.
 

2. הודעות מתנדפות

האפשרות הזאת מתגלגלת כמשהו נסיוני בשבועות האחרונים, ומדי פעם קצת משתנה. בצורה העדכנית שלה, היא אמורה לאפשר למנהלי קבוצות לבצע מחיקה אוטומטית של היסטוריה של בהודעות, בשביל להקל על העומס במכשירים שלכם - במיוחד אם הקבוצה חופרת.

מנהל קבוצה יוכל להגדיר שהודעות יימחקו אחרי שעה עד שנה, באופן אוטומטי מהמכשירים של כל החברים בקבוצה. היה דיבור גם על כך שזה יהיה רלוונטי לשיחות פרטיות - כלומר שתוכלו לשלוח הודעה למישהו אחד ולקבוע שהיא תיעלם אחר זמן קצר מעצמה (במקום למחוק ידנית), ואולי אפילו בלי להשאיר את המסר של ״הודעה זו נמחקה״. עם זאת, כרגע נראה שהתוכנית כרגע היא להשאיר את זה בקבוצות בלבד.

\

3. לקרוא ולשמוע בלי שהצד השני יידע

אוקיי, בואו נרגיע. הוי הכחול לא התבטל, והוא גם לא יבוטל. זו אחת האפשרויות שהפכה לאבן ייסוד בוואטסאפ - לדעת מתי מישהו עונה או מקליד. עדיין אפשר לחסום את זה מאחרים (אך בתמורה גם להיחסם בעצמכם).

אבל המסכים הופכים לגדולים יותר בשנים האחרונות, ויש שינויים קלים בדרך שבה נשלחות התראות פוש, ואלה יאפשרו לכם, במקרים מסוימים, לראות קצת יותר מכל הודעה שנשלחת כבר בהתרעה שלה, ואולי לשמוע אותה משם - כאשר מדובר בהודעה קולית.

4 .מוגנים יותר

מארק צוקרברג התחייב לא אחת, לפעול למען הפרטיות של כולם. אפשר לפקפק באמירה הזאת, ובצדק, נוכח העובדה שפייסבוק מתפרנסת מלנתח את הפרטים האישיים שלנו, ונוכח העובדה שמדי מספר שבועות צצה לה בעיית פרטיות/דליפת פרטים אישיים חדשה.

מצד שני, וואטסאפ כן מוגדרת כמוצפנת מקצה לקצה, ההודעות שלכם נשמרות על המכשיר בלבד ולא בענן של פייסבוק (אפשר לגבות - אבל זה לשירות חיצוני כמו גוגל דרייב או אפל אייקלאוד). אפשר גם לחסום חטטנות מפני אנשים שיש להם גישה פיזית למכשיר שלכם, באמצעות נעילה ספציפית של האפליקציה, בטביעת אצבע או זיהוי פנים.

לא מן הנמנע שוואטסאפ תציע אפשרויות טובות יותר של הגנה על ההודעות שלכם ומחיקה מידית שלהן. בעיקר כי טלגרם, סיגנל ואפליקציות אחרות נושפות בעורפה עם אפשרויות פרטיות חזקות יותר.

5. שימוש בטאבלטים

וואטסאפ אמורה, על פי דיווחים, לאפשר להתכתב דרכה גם מטאבלטים, או מסמארטפון משני. זה לכאורה אמור להפוך את האפליקציה לגמישה יותר, אבל זה גם עומד בסתירה לסעיף הפרטיות - אם הטלפון כבוי או לא מחובר לאינרטנט, לא אמורה להיות גישה להסטוריית ההודעות שלכם שמאוחסנת רק עליו.

במצב כזה תוכלו להתכתב עם מישהו, אבל לא לראות מה נכתב לפני כן. כך או כך, וואטסאפ תצטרך לשבור את הראש ב-2020 ולמצוא פשרה שתהפוך את כולם למרוצים - ושלא תקרטע כמו וואטסאפ למחשב.

6. מגבלות על פייק ניוז וספאם

וואטסאפ אומרת שהיא לא בודקת את תוכן ההודעות שלכם, ולכן לא תוכל לעצור לגמרי מכתבי שרשרת, פייק ניוז, וסוגים שונים של נוכלויות וספאם שמבטיח לנו אלפי שקלים של הנחות, טיסות חינם, ותרומה לילד עם מחלת לב.

עם זאת, היא כן מגבילה, למשל, את מספר הנמנעים שאפשר להעביר אליהם הודעה, וכן מסמנת הודעה אם היא הועברה יותר מ-5 פעמים - כדי שתדעו לחשוד.

צעד נוסף שוואטסאפ עשויה לנקוט בשנה הקרובה הוא ניתוח של ההודעה במכשיר עצמו, אחרי שההודעה התקבלה. כלומר בלי לקרוא אותה בשרתי וואטסאפ. האפלירציה תוכל להזהיר בהודעה מפני אתרים מתחזים ושלל רמאויות. זה כבר קורה במייל שלכם, וזה יכול לקרות, גם אם במידה מצומצמת, בתוך הטלפון.

7. ממתק לסיום - מצב כהה וסטיקרים מונפשים

אחת האפשרויות שתעשה לכם נעים בעיניים היא מצב כהה - ובו הרקע שחור, ובועות הטקסט בהירות. זו אפשרות שקיימת במערכות ההפעלה של הסמארטפונים וכבר זמינות במספר אפליקציות (כולל מסנג'ר), והיא אמורה להגיע מתישהו, כנראה כבר ב-2020, גם לוואטסאפ.


ואם כבר מדברים על נעים בעיניים - הסטיקרים המונפשים, למי שאוהב דברים כאלה, ישתלטו לכם על שיחות הוואטסאפ בשנה הקרובה ויהוו ייצור כלאיים בין גיפים לבין אימוג׳י