חפשו את רישרושי הדשא
אז איפה בעצם מוצאים את כל הפוקימונים האלה? המשחק לא ממש מסביר את עצמו לשחקנים חדשים, ולפעמים קשה להבין מה החוקיות שגורמת לפוקימונים שונים להופיע פתאום באיזורים שונים במפה. התשובה נמצאת ברשרושי הדשא שמופיעים אחת לכמה שניות במפה הוירטואלית. ראיתם רישרוש דשא כזה? אם תמהרו להגיע לאיזור, יופיע שם פוקימון. כן כן, זה עד כדי כך פשוט.
שימו לב שפוקימונים נוטים להיעלם כעבור כמה דקות - אז אם לא תמהרו ייתכן שהם כבר לא יהיו שם. כמו כן, איזורים פופולריים ועמוסים כמו פארקים או חופי ים הם מקומות עם יותר פוקימונים - מה שאומר שאם אתם רוצים לתפוס את פיקאצ'ו מומלץ לצאת משכונות מגורים ולהתחיל לחפש באיזורים הומיים יותר.
הדרך הכי טובה לדעת איפה יש פוקימונים נדירים
טוב, זה ממש טיפ של אלופים: באתר Pokevision תוכלו לקבל מפה שמתעדכנת בזמן אמת ומראה איפה נמצאים כל הפוקימונים בעולם (כן, גם בישראל). אם תגשו לעיר בה אתם גרים תראו אם מסתתר מעבר לפינה פוקימון נדיר שכדאי לתפוס, וכמה זמן הוא צפוי להשאר שם.
הנתונים במפה מדוייקים להפליא - ויאפשרו לכם לדעת לפני כולם איפה נמצאים הפוקימונים הכי שווים.
לזייף צעדים בשביל להבקיע ביצים
עוד דרך להשיג פוקימונים חדשים היא דרך ביצים. מדי פעם האפליקציה תעניק לכם ביצים כאלה, אותם תוכלו לשים באינקובטור (כן כן), ואז להתחיל לצעוד עד שהן בוקעות. יש ביצים של 2, 5 ו-10 קילומטרים, וככל שמרחק הצעידה ארוך יותר - כך הפוקימונים שייצאו מהביצה יהיו שווים יותר.
אבל מה אם אתם פדלאות ולא רוצים ללכת כל כך הרבה? לא לדאוג! עצלנים עם תושיה כבר למדו שאפשר להצמיד את הטלפון שלכם לפטיפון או לשואב האבק הרובוטי שלכם כדי לעבוד על מד הצעדים של המשחק, ולהבקיע ביצים בלי ללכת צעד אחד.
אגב, אם קראתם שאפשר להצמיד את הטלפון גם למאוורר התקרה שלכם - עדיף שלא תוותרו. רוב האנשים שניסו את זה גילו שזה לא ממש עובד, ובכל מקרה הסיכון שהמכשיר שלכם יעוף לרצפה וישבר לא שווה את הביצה הזו.
לאסוף חזרה כדורים
מצאתם פוקימון, ניסיתם לזרוק עליו פוכדורים וגיליתם שאתם לא קלעים מצטיינים? אין מה לדאוג - יש דרך קלה ופשוטה להשיג בחזרה את כל הפוכדורים שלא הצליחו לפגוע בפוקימון, וכך להמנע ממצב בו יגמרו לכם הכדורים ותצטרכו לשלם על עוד.
ברגע שאתם שמים לב שהכדור לא פגע בפוקימון, מהרו ללחוץ עליו עם האצבע לפני שהוא ייעלם מהמסך. אם תספיקו לעשות זאת, הוא יחזור לכם ליד ותוכלו להשתמש בו שוב. יעיל וחסכוני!
לא לשחק עם המצלמה
מצב ה-AR של פוקימון גו מאפשר לכם לתפוס פוקימונים "בעולם האמיתי", במציאות רבודה - כלומר כשהמצלמה דולקת ורואים את הסביבה. זה מגניב ויפה - אבל האמת היא שעדיף לנסות לתפוס את הפוקימונים כשמצב ה-AR כבוי (ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על הכפתור מצד ימין למעלה בזמן תפיסת הפוקימון).
זה אמנם יראה הרבה פחות טוב, אבל כשתופסים פוקימון לא במצב AR הוא תמיד יהיה ממורכז באמצע המסך, זאת בניגוד למצב ה-AR שמצריך מכם לפעמים להסתובב במקום כדי לתפוס את הפוקימונים החמקמקים האלה, ולהראות ממש טמבלים כשאתם עושים את זה. בקיצור - AR זה גימיק מגניב, אם אם מבטלים את זה הרבה יותר קל לתפוס את הפוקימונים. נסו ותהנו!
תמונות מצחיקות
אם אתם בכל זאת רוצים לראות את הפוקימונים ב-AR כדי לצלם תמונות מצחיקות - שימו לב לאייקון המצלמה שמופיע על המסך. הוא מאפשר לכם לצלם תמונות ללא ממשק המשתמש של המשחק, בלחיצת כפתור אחת.
בקיצור - בפעם הבאה שאתם רוצים לצלם את פיקאצ'ו רוקד לכם על הכלב או את סקווירטל מפזז לכם על התינוק עשו זאת במצב הצילום הנ"ל, ולא על ידי צילום מסך של כל מה שאתם רואים על המסך. התמונות שלכם תצאנה הרבה יותר יפות.
לשלוח פוקימונים לפרופסור
נכון שהסיסמה של המשחק הזה היא "לתפוס את כולם", אבל אין לכם באמת סיבה לשמור מאות פוקימונים זהים. לא רק שזה מעיק, למשחק יש גם מגבלה של פוקמונים שאפשר להחזיק באותו זמן, ואתם לא רוצים שכולם יהיו זובאטים.
כדי להפטר מפוקימונים, לחצו עליהם ואז בחרו ב-Transfer. זה יעביר אותם לפרופסור הנחמד שבתחילת המשחק העניק לכם את הפוקימון הראשון שלכם, ובתמורה הוא ישלח לכם סוכריות שיעזרו לכם לפתח את הפוקימונים לגרסאות החזקות יותר שלהם.
לא להשאיר את הפוקימון הכי חזק במכון
טיפ אחרון למאמנים הקרביים: החל מרמה 5, אפשר להלחם במכוני פוקימונים נגד מאמנים אחרים. אם תצליחו לנצח ולהשתלט על המכון, המשחק יאפשר לכם להשאיר בו את אחד הפוקימונים שלכם, שיילחם בשבילכם במאמני אוייב. ככל שהפוקימון שתשאירו שם יהיה חזק יותר כך יגדלו הסיכויים שלו לנצח, וככל שתשלטו במכון יותר זמן כך תקבלו יותר נקודות נסיון ומטבעות.
הכי מפתה להשאיר במכון את הפוקימון הכי חזק שיש לכם בארנסנל, אבל האמת שכדאי לא לעשות זאת. השאירו אצלכם את מפלצות הקרב כדי להשתלט איתם על מכונים נוספים, ובמקומם השאירו פוקימונים מעט חלשים יותר. כמו כן, מומלץ תמיד לנסות להשתלט על מכונים נידחים יחסית, כי הסיכוי שאלה ייכבשו מחדש במהרה נמוך.